« 5 Mei 2005: De Bevalling | Main | Aangifte van een baby »

Alle Spiders thuis in hun Web

Zondag 7 mei om half twaalf mocht ik tijdens het bezoekuur met de auto het Sehos-terrein op dankzij de woorden: "Mi ta bin' buska mi sposa i mi baby'. Ofwel ik kom om mijn vrouw en baby te halen. De portier zei dat dat goed nieuws was en deed de boom omhoog.

Lucy zat op een stoel en Diana lag op bed. Sugey deed haar een nieuw jurkje aan. We moesten even op de kinderarts wachten die nog wat laatste tests wilde doen. Daarna liep ik naar de verpleegsters voor de ontslagbrief.

Diana betreedt het CasaWeb voor de eerste maal in haar EvenFlow reiswieg. Klik voor groter/sluiten.Ze gaven me een heel pakket mee: een brief voor de huisarts, een voor de gynaecoloog, een voor het consultatieburo, een voor de kinderarts, een vitamine-K recept voor over een week, een afspraak met het laboratorium voor een hielprik aanstaande vrijdag en nog wat paperassen.

"Als ik dat maar allemaal onthoud", dacht ik bij mijzelf.

Gynaecoloog dr. Henriquez kwam nog even kijken en daarna stopten wij kleine Diana in de EvenFlow reiswieg. De Base Unit hadden Sugey en ik zaterdagmiddag reeds in de auto bevestigd. De reiswieg kan er eenvoudig opgeklikt worden. Voor Lucy regelden we een rolstoel en even later verlieten we het ziekenhuis.

Ondanks dat we heel rustig aan reden, baby on board, waren we binnen een kwartier thuis. Een van de grote voordelen van een klein eiland. Lucy legde het moment vast dat Diana voor het eerst door ons hekje werd gedragen.

Het is wel even wennen met zo'n kleine in huis. Om de haverklap wil zij melk. Tussendoor wordt een beetje geslapen. Het is wel duidelijk dat het ritme de komende tijd door Diana wordt bepaald.

Maandagmorgen werd zij voor het eerst gewassen in haar badje. Volgens Sugey moet je gewoon koud water gebruiken. Nu is koud water hier een relatief begrip, het is zeker wel 25 graden. Diana krijste luid, het was haar duidelijk te koud maar daar wordt ze hard van aldus Sugey.

En Luchiano? Luchiano (8) heeft vanmorgen het grote nieuws op school verteld. In de klas vroegen de kinderen hem van alles over zijn zusje. Zojuist hebben we een tractatie gekocht die hij morgen op school mag uitdelen. Voor het overige vermaakt Luchiano zich prima. Hij voetbalt met zichzelf tegen de muur in de woonkamer. "Papa, die muur is goed, die blokt alles!" Toch wint hij naar eigen zeggen van de muur. Verder is hij helemaal vol van Diana.

Het is gezellig druk met vijf Spiders in het Web.

Comments

oh heerlijk om dit te lezen. Koud water? Dat heb ik nooit van gehoord. Wel heb ik Miguel(onze zoontje) bij de derde of 4de dag gewassen met blauws en hebben we op de 4de dag sigaar en rum gedronken om San Miguel en San Antonio te bedanken.
Wordt de navelstompje nog begraven? Als het goed is is het stompje van onze zoon op Curacao begraven in de tuin van mijn ouders. Ja ik ben een dame van traditie hahahahaahaha.
Luchiano is echt trots zo te zien op de foto's en jij ook Casa (hahahha)
Heel fijn dat Lucy thuis is...he he het gezin is compleet.
Trouwens waar blijft (volgens goed Nederlands gebruik) de (virtuele) beschuit met roze muisjes?

Zo.. de rust is weer wat teruggekeerd volgens mij.

Gelukkig maar, kan ik weer rustig de kroeg in :)

GJ, je begrijpt iets niet... Met de rust is het voorlopig gedaan in huize spider :)

Maar fijn is het wel, alle spinnetjes weer thuis in 't web.

Hartstikke leuke reportage.

Het is reuze gezellig, en heerlijk om mee te mogen beleven!
Weblogs zijn het leukste dat er is op internet, vooral als mensen echt wat te melden hebben.

@lijn, Casa heeft 2 kippetjes... :)

Op wie lijkt ze nou?
Hebben jullie (jij en Lucy) jullie babyfoto's al tevoorschijn gehaald?

Meestal lijkt een pasgeboren baby eerst op de vader en later verandert dat weer. Doet er eigenlijk niet toe op wie ze lijkt. Ze is een mooie baby. Mooi gaaf huidje.

Nu snap ik ook waarom ze jou vitamine-K gegeven hebben.

@Tashita: Zojuist heb ik Lucy even naar wat typisch Dominicaanse gebruiken bij pasgeborenen gevraagd. Ze wil echter niets zeggen, want "dan zet jij dat meteen weer op het web". Hier moet een slinkse truc aan te pas komen...
Over het beschuit met muisjes wordt nagedacht!
@GJ: Je gaat me toch niet vertellen dat je je kroegbezoek hebt uitgesteld wegens Diana? Als dat wel zo is neem je er nu maar een extra op haar gezondheid, namens mij... :-)
@Lijn: Jij als vrouw begrijpt zoiets natuurlijk wel. Met alle spinnetjes bij elkaar is het inderdaad wel een stuk leuker...
@Cockie: Mag ik u hartelijk bedanken!
@Renesmurf: Ik ben benieuwd wanneer het gaat vervelen, al die baby-verhalen, haha... :-)
@GJ: Correctie, op dit moment zijn er maarliefst DRIE kippetjes in huis!
@Donna: De meningen zijn verdeeld. Twee collega's en mijn drie (!) zussen beweren dat Diana op Lucy lijkt. Ik hoop dat ze gelijk hebben...
@Brillie: Da's heel mooi, maar kun je het mij ook uitleggen?

Tuurlijk. Je willen niet dat je afzwakt in deze drukte, moet luiers verschonen, eten geven, de was doen, en ga zo maar door. Dan kan jij wel wat vitamine-K gebruiken.

Vit K is voor lucy, tegen het nabloeden.

Casa, ik zie dat Diana blauwe kleerjtes draagt. Dachten jullie dat jullie een jongentje zouden krijgen, volgens de echoscopie?

Hoe gaan jullie de naam van Diana uitspreken, op z'n engels, op z'n nederlands, of op z'n spaans; Djana?

Kom nu Boutie, dat is wel erg ouderwets gedacht hoor ;)

Ben benieuwd hoe huize Casa het houdt onder het nieuwe ritme :)

Ik weet niet zeker of ik geloof in die manier van hard worden. Ik geloof meer in warmte en vertrouwdheid in die fase. Maar ja ik ben natuurlijk een softy :-)

Voelt Lucy zich weer licht?

Ja het zijn hongerige 'monsters'! (Eten en poepen en slapen.)

Deze link die ik gisteren tegenkwam is ook wel grappig wat betreft jong en hongerig: http://www.planet.nl/planet/show/id=2219210/sc=19b33e#

Weer een genietende dag gewenst.

Op wie lijkt ze nou? Op Luchiano.

Man, ik was gisteren de hele dag weg, maar vanochtend heb ik je verhaal over de bevalling en je laatste stukje gelezen. Ik ben dus helemaal bij. Ik vond zowel je verhaal over de bevalling als je laatste verhaal ontroerend. Heerlijk allemaal dat het goed is afgelopen. Dat Diana het uitkrijste bij koud water snap ik, wat Sugey betreft, ze bedoelt het ongetwijfeld goed. Maar ik zou als ik jullie was gewoon op je eigen intu´tie afgaan, of als je niet weet hoe of wat, naar het consultatiebureau gaan. Dat zal er bij jullie vast ook wel zijn. Daar weten ze het wel als jullie er zelf niet uitkomen. Maar laat je niet leiden door adviezen van allerlei mensen, jullie zijn deskundig, zeker Lucy, diie met Luchiano ook haar eigen gang is gegaan toch? Of had ze toen ook steun van allerlei mensen?

Luchiano voetbalt nu dus al beter dan zijn vader!

Heerlijk, koud water van 25 graden.

Ben je de afgelopen nacht nog gewekt?

Casa, voor ons heb jij het Libris-literatuurprijs 2006 gewonnen!

Niks geen fantasie, maar de 'harde' werkelijkheid. Wie leest nog fantasieboeken tegenwoordig? Ik niet!

beetje laat, Diana stapt al bijna op de brommer, maar alsnog: van harte gefeliciteerd!

@Brillie: Maar dan staat die K toch zeker wel voor 'Koudbier'?
@Boutie: Neen, vitamine-K is voor de baby. De kinderarts heeft me uitgelegd waarom, maar dat ben ik alweer vergeten. En wij wisten dat het een meisje zou worden, de kleertjes zijn groen. Waarschijnlijk vertekend door foto en/of monitor. De bedoeling is dat Diana op zijn Nederlands wordt uitgesproken...
@Cinner: Tot nu toe gaat het goed, maar ik heb dan ook vakantie tot 1 juni. Ook de aanwezigheid van Sugey verlicht mijn taak aanzienlijk. De ware test komt als zij weg is en ik weer werk...
@Pascal: Lucy voelt zich een flink stuk lichter, door de geboorte is ze zo'n 7 kilo afgevallen. Ik wens jou ook een genietende dag toe!
@Irene: Haha, dat zou zomaar kunnen. Ik zie in ieder geval niet op wie ze nu lijkt...
@Cyberjunk: Met Luchiano had Lucy de steun van Sugey en haar moeder. Vandaag nog maak ik een afspraak met het consultatieburo, die zullen het allemaal wel weten...
@Piet: Luchiano voetbalt inderdaad beter, maar ik hou voetballen kijken weer een stuk langer vol en ik kan meer bier op. Dat telt ook. Vanacht hoorde ik wel gehuil, maar de twee dames hebben de zaken waargenomen... :-)
@Boutie: Dank je wel! Ik ga meteen een bedankspeech in elkaar draaien... :-) Natuurlijk bieden de omstandigheden wel de mogelijkheid tot 'non-ficiton drama' verhalen. Voor je het weet kan het ook hier komkommertijd zijn...
@Louter: Zoveel te laat ben je nu ook weer niet. Immers, op Curacao stapt Diana nooit van haar leven op een brommer. Daar zorg ik hoogstpersoonlijk voor!

hoera voor huize spider :-)

Peter, Lucy en Luchiano

Van harte proficiat met dit kleine Nijhuisje.
Mooi meisje, mooie namen Diana, Ilka.
Alles goed met Lucy? Zo te zien wel. Foto's vertekenen toch niet zoveel . . .
Prachtige reportage over de 5e mei. CasaSpider hield zijn klokje goed bij!
Wanneer kom je de kleine showen bij de familie?
2 Juli is, wie weet, een prachtige datum

Groetjes, groetjes, groetjes

@Paola: Hoera! (Het blijft een vreemd woord... :-))
@Diny & Henk: Felicitaties uit Raalte, dank jullie wel! Met Lucy is alles goed, geen camera die daar iets aan kan veranderen. Ik ben nu eenmaal een tijdmens (geen idee waar ik ben maar wel hoe laat). 2 Juli is inderdaad een mooie datum, maar hij valt ook in 2007 weer... ;-) Groeten terug van alle gezinsleden!

.. het staat je goed Casa .. je straalt helemaal .. mooi om te zien ..

Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter!!

(....ik heb de laatste tijd nogal de neiging belangrijke zaken te missen...)