« Henriquez en Happy Hour | Main | Eindelijk... een nieuwe Chica »

Koninginnedag 2006

Formeel kan men niet van Koninginnedag spreken als het feest een dag voor de eigenlijke datum wordt gevierd. Nu, zondag 30 april, is het Koninginnedag. Ondanks dat vertrokken wij zaterdagmorgen om een uur of negen naar Punda. Er waren meer mensen die ťťn dag voor Koninginnedag op dit idee waren gekomen. Het was erg druk.

Met enige moeite vonden we een parkeerplaats op het Waaigat. Voor de gelegenheid had Lucy niet haar hoge hakken aan maar schoenen met een normaal hakje. Dat was maar goed ook, want er moest flink gewandeld worden. Eerst om van het Waaigat naar het Wilhelminaplein te komen. We maakten gebruik van de kortgeleden aangelegde noodbrug om het water over te steken. Dat scheelde heel wat meters met de Wilhelminabrug.

Nicht Sugey en tante Lucy op het terras van KFC Punda. Klik voor groter/sluiten.De Columbusstraat in Punda is opengebroken, alle kabels en leidingen worden vervangen. Er staan nog meer wijzigingen op het programma. Het gehele project duurt meer dan een jaar.

De eerste attractie die we zagen was een vrouw met wit haar en een chihuahua in haar handen. Ondanks de vlooienmarkt zag het hondje er schoon uit en was het niet te koop. Wel mocht ik er een foto van maken.

Even later kwamen we de Hogenessen welbekend van de Kridan-website tegen. Ze zijn koud een week terug uit Nederland. De eerste artikelen werden aangeschaft, een Teletubbie-mobile voor de baby. Men kan niet snel genoeg met traumatiseren beginnen. Op een meter of 50 zag ik een jongedame heftig naar mij gebaren. Het was Cubaanse Yohanna die met man, kind en schoonmoeder de vrijmarkt onveilig maakte.

Heel vreemd, maar deze keer hebben we veel babyspullen gekocht. Schoentjes, iets om het hoofdje te ondersteunen in het kinderzitje en nog wat dingen. De dames vonden het allemaal schattig. Tussendoor was er gelukkig ook tijd om even te zitten met een flesje Amstel.

We maakten een laatste rondje, Lucy begon nu moe te worden. Luchiano (8) werd door het meisje met de witte hoofddoek verleid om ballen te gooien. Hij deed dat met verve maar won niets.

Wij sjokten richting de parkeerplaats op het Waaigat. Lucy voelde zich een beetje duizelig en nam een paar slokken cola. Zij ging even op een bankje zitten tussen wat oudere Antillianen. Die begonnen meteen tips te geven. "Geen cola drinken, dat is heel slecht!" en "Hebben jullie de tas voor het ziekenhuis wel in de auto? Dat is belangrijk!" Ze hadden gelijk.

Luchiano immiteert de houding van CasaSpider, en met succes! Klik voor groter/sluiten.Toen we de auto bereikt hadden waren we nog niet weg. Het verkeer op de parkeerplaats stond muurvast. Ik voorzag dat dit meer dan een uur ging duren en keerde de auto om tegen het verkeer in naar de uitgang te rijden. Het was een geslaagde actie, want vijf minuten later lieten we het parkeerterrein achter ons.

Thuis aten we wat en rustten voornamelijk uit. Om een uur of zes besloten we te gaan biljarten bij Granbeeuw. Een paar jaar geleden was het de bedoeling dat Granbeeuw een groot uitgaanscentrum werd. Met theater, restaurants en een biljartcentrum. Het geheel ziet er inmiddels wat verwaarloosd uit, met uitzondering van de biljartzaal.

Sugey kan een aardige partij poolen en verzorgde op elegante wijze de afstoot. Het was lang geleden dat ik gepooled heb, te lang. De biljarts en de lampen zorgen altijd voor een bijzondere sfeer.

Luchiano stond te popelen om mee te doen. Eigenlijk is hij nog iets aan de kleine kant, zeker voor het formaat biljart dat in Granbeeuw gebruikt wordt. Ik vreesde voor het laken. Maar het moet gezegd, de kleine man heeft talent. Hij scoorde enkele punten diagonaal over de volle lengte van de tafel. Wat hem betreft gaan we elke dag biljarten.

We sloten de dag af met McDonalds, om mee te nemen. Dat laatste was maar goed ook want bij thuiskomst kreeg Lucy een pijnscheut te verwerken. Snel ging zij liggen. Na zes minuten kwam de tweede. Wij timeden. Er kwam er nog een, maar daarna werd het rustiger. Toch hadden we allemaal het idee dat het die nacht zou gebeuren. Het was echter vals alarm.

Zometeen gaan we naar de dierentuin om foto's van Sugey te nemen. Niet de ideale plaats voor een bevalling. Voor de zekerheid gaat de babytas mee.

Comments

Prettige dag gewenst.

Het wordt nu echt heel spannend, ik volg je verslaggeving op de voet. Ik wil je trouwens ook nog even zeggen dat- hier verwoord ik eigenlijk gewoon mijn mening- er niet eens een echte officiŽle Koninginnedag meer bestaat. Die 30 april als Koninginnedag is dan aangehouden door Beatrix, maar ik vind het eigenlijk onzin. Niet dat ik de viering van Koninginnedag als onzin afdoe, eigenlijk heb ik niet eens een uitgesproken mening over al dan niet vieren van de verjaardag van de koning of de koningin of wat dan ook. Alleen vind ik dat ALS men zo'n verjaardag zou willen vieren, dit toch op de echte verjaardag zou moeten gebeuren, in het geval van Beatrix dus op 31 januari. Vandaar dat ik beweer dat Koninginnedag is gecreŽerd, maar niet meer echt bestaat. Ik weet trouwens niet of in republieken de verjaardag van een president ook wordt gevierd met een nationale feestdag van een betreffend land.

Wat Lucy betreft, ik denk dat de kleine er bijna aankomt, binnen 4 of 5 dagen zal die er wel zijn. Denk niet te snel als er weeŽn komen dat het wel komt, want ik heb wel eens vernomen dat het SOMS toch nog wel even kan duren.

Misschien niet de ideale plaats voor een bevalling, maar wel een bijzondere.

we komen in de buurt .. hou de boel gereed ...........

Leuk die Google adds. OK, een link naar Strak Rokje snap ik wel, maar er staat nu ook Stop Haaruitval Nu. Google zet toch alleen relevante adds op je blog? Wat weet Google wat wij nog niet weten (maar natuurlijk al lang vermoeden... ;-)?

Er schijnen wat kermis-attracties in de dierentuin te staan. Wellicht wekken die de weeen op ...

ik vind het moedig, vooral van Lucy om nu nog overal heen te sjauwen. Maar het leidt wel af. CasasPa

@Pascal: Eensgelijks!
@Cyberjunk: Indertijd is besloten om 30 april aan te houden vanwege het (nog) slechtere weer op 31 januari. Presidenten worden sneller vervangen dan koningen, dus ik denk niet dat hun verjaardag gevierd wordt. Bovendien hebben presidenten oppositie, het Koningshuis niet, nou ja alleen van Renesmurf dan.
@Piet: Het was zo druk in de dierentuin dat we door zijn gereden naar Fort Nassau. Ook daar is verder niets gebeurd, tenminste wat de baby betreft...
@Henk: De eindstreep nadert, alleen weten we nog niet precies waar die ligt...
@Ino: Waarschijnlijk heb ik eens over een kale geschreven. Overigens verschijnen sommige ads ook zonder dat je erover schrijft. Jouw vermoeden klopt in ieder geval niet!
@Bodo: Aha, er stond een lange rij voor de ingang (betalen dus!) en alle parkeerplaatsen waren bezet. Wij zijn er vandoor gegaan...
@CasasPa: Sommige dingen moeten nu gebeuren, na de bevalling wordt dat een stuk moeilijker...

Sjeetje.. ik wil ook wel eens met Sugey biljarten! Goed, ik houd er nu over op :)

Als ik het zo lees verliep mijn koninginnedag ongeveer net zo in Groningen. Ook druk, ook een biertje, alleen was het wel wat frisjes.

Formeel kan men niet van Koninginnedag spreken als het feest een dag voor de eigenlijke datum wordt gevierd.

Bravo. Ze boren je al twee jaar een extra vrije dag door je neus.

ik vind t helemaal spannend daar bij jullie. succes, vooral voor Lucy, en groetjes!

volgens mij wordt in veel landen de dag van de arbeid gevierd.... koninginnedag in januari is sowieso in de sneeuw dus dat is ws de reden ;-) alhoewel het weer hier wel bijna winters was..... ik zit gewoon diep te zuchten als ik jullie zo orannie in het zonnetje zie zitten....

@Anonymous/GJ: Toch een essentieel verschil, dat ontbreken van een brandende zon...
@Brillie: Dat was precies mijn punt. Volgend jaar is het stukken beter, 30 april en 1 mei vrij...
@Pascale: Als jij het al spannend vindt... ik hoop dat het allemaal net zo soepeltjes gaat als bij jou...
@Paola: Op Curacao is 1 mei een vrije dag, maar Koninginnedag ook. En dan schijnt de zon ook nog, veel beter kan het niet... :-)

inderdaad! ik heb er vannacht trouwens over gedroomd! ik voelde dat het aan de gang was daar bij jullie, en het resultaat was uiteindelijk n meisje met de naam Patricia. Maar aangezien ik geen echte voorspeller ben, is het dus zeker dat het dat echt niet gaat worden. Ik gok overigens toch nog steeds op n jongen!

Teletubbies zijn stom.

Onvermijdelijk, maar stom.

@Pascale: Je bent de nieuwe Jomanda! Patricia is een mooie naam maar ik wil geen Adam in huis. Tot nu toe behoort alles nog tot de mogelijkheden... :-)
@Erwin: De effecten van het langdurig naar Teletubbies kijken zijn waarschijnlijk pas over een jaar of 15 bekend. Ik vrees het ergste, oh-oh...