« Het rokje dat tot hier komt | Main | Koninginnedag 2006 »

Henriquez en Happy Hour

Vrijdagmiddag om vijf uur werden wij bij dr. Henriquez van Emma Care verwacht. De wachtkamer zat helemaal vol, de gynaecoloog was net gearriveerd en moest nu de backlog wegwerken.

Plaza Hotel, nis, zonsondergang en Sugey, een prima combinatie. Klik voor groter/sluiten.Lucy en Sugey (24, voor GJ) namen plaats. Een uur wachten zagen Luchiano (8) en ik niet zo zitten en daarom gingen wij naar supermarkt Mangusa om wat extra boodschappen te doen.

Vanwege de aankomende vrije dagen was het een drukte van jewelste bij Mangusa. Toen we weer bij Emma Care binnenstapten was Lucy bijna aan de beurt.

Volgens dr. Henriquez gaat alles nog steeds goed. Officieel wordt de baby op 3 mei verwacht. Lucy en met name Sugey denken dat het een enorm grote baby is, maar toen dr. Henriquez even vakkundig op Lucy's buik drukte en voelde zei hij: "Zeseneenhalf pond". Mag het ietsje meer zijn?

Lucy en Sugey geloven er niets van en ook mijn opmerking dat dr. Henriquez vast veel ervaring heeft op dit gebied deden de dames als nonsens af. Het is trouwens ongelofelijk wat zo'n gynaecoloog kan voelen. Hij zei namelijk ook nog: "De baby is nu tot aan het oortje ingedaald."

Tot slot vroeg Lucy of dr. Henriquez met de dames op de foto wilde. Dat wilde hij wel, ook al ziet het er een beetje uit of hij zojuist zijn laatste oortje versnoept heeft.

Het was iets over zessen en wij vervolgden onze weg naar het Plaza Hotel dat net door de familie Van der Valk is verkocht. Op de punt van een van de vleugels heeft men een prachtig uitzicht op de Annabaai en de Julianabrug. De Emmabrug (pontjesbrug) is al bijna negen maanden in restauratie en wordt op 12 mei geopend.

Precies op de punt van die vleugel bevindt zich een bar en niet geheel toevallig, we zijn wel Hollander ja, was het Happy Hour. Veel mensen waren er niet, voornamelijk een paar hotelgasten. De haan vermaakte zich kraaiend tussen zijn kippen en Lucy maakte foto's van Sugey.

Even later maakte ik ook een rondje met haar en kwamen we uit bij een leuke nis. Het Happy Hour was afgelopen en thuis pruttelde de nasi al.

Comments

Ik denk dat niemand erop let met zulke nissen, maar wat een prachtig avondrood ook.

babykamer klaar, geboortekaartjes besteld, ambtenaar van de burgerlijke stand achter het bureau, (belangrijke) telefoon nrs. bij de hand, en dan maar tot drie (mei) tellen. De oortjes zakken verder. Spannend. CasasPa

Weet dr. Henriquez dat hij inmiddels wereldwijde bekendheid geniet? We (pluralis majestatis, ik spreek ook voor het volk) wachten natuurlijk ook (want ook babyfoto's met gelukkige familieleden) op de foto's van de opening.

@Cockie: Eerlijk gezegd heb ik er wel degelijk op gelet. Al valt dat niet mee met een miss in de nis... :-)
@CasasPa: En niet te vergeten, voortaan de koffer altijd meenemen in de auto. Het Koninginnedagverhaal volgt morgen...
@Pascal: Ik geloof niet dat de hee Henriquez dit (al) beseft. Jouw fascinatie voor de Pontjesbrug ben ik nog niet vergeten. Daar komen zeker foto's van!

Wat een aantrekkelijke kerel is die dokter!! Met zo'n schatje zou ik wel eens een beschuitje willen eten, jammer dat die kerel zo ver weg zit. Maar fijn dat het met Lucy nog steeds goed gaat. Dat de dames Dr. Henriquez niet geloven als die denkt dat de baby 7 pond weegt is pure eigenwijsheid van ze, mensen die twijfelen aan de "alwetende" dokter komen er vanzelf wel achter dat ze fout zitten...;-)

Het begint nu echt spannend te worden. Lucy ziet er in ieder geval goed uit, jij ook trouwens tussen die 2 dames. Het zal wel moeilijk voor je worden als Sugey weer naar huis gaat. Is het trouwens toeval dat de restauratie van een brug ook 9 maanden duurt?

Nasi?! Puur hollandse maal op een feestdag als deze.

Spannend! Hou je haaks! En dat geldt natuurlijk ook voor de dames en de kleine haan.

.. mm .. volgens mij voelt dr. Henriquez zich juist prima tussen de dames .. ik zie niks van laatste oortje versnoept of zo .. en inderdaad .. prachtig avondrood .. ik ben trouwens wel heel benieuwd of je nog zo kraait als de bevalling zich aandient .. ik tel met jullie af ..

@Cyberjunk: Haha, zo had ik het nog niet bekeken. Daar ben ik man voor. Had ik trouwens niet van jou verwacht, dat jij met dergelijke mannen wel beschuitjes wilt eten, haha. Door de emotie heb je het gewicht alleen verkeerd gelezen, Henriquez zei 6.5 pond. En inderdaad, de dames moeten hem gewoon geloven...
@Margriet: Zeker weten, lees het verhaal dat hier over een uur ofzo staat maar. De Pontjesbrug gaat bijna helemaal parallel aan Lucy's zwangerschap. Alleen was zijn bevaldatum eigenlijk 1 april, maar dat was kennelijk een grap.
@Brillie: Natuurlijk, immers het is ook een Hollandse feestdag!
@Piet: We doen ons best, sinds gisteren voel ik voor het eerst de echte spanning opbouwen. Als voor een wedstrijd van Feyenoord maar dan anders...
@Henk: Jij hebt kennelijk dezelfde smaak als Cyberjunk, of je ziet het gewoon even wat scherper dan ik dat kan ook natuurlijk. Kraaien of iets anders maakt mij niet uit, als ik maar niet flauwval... :-)

Dat lijkt me een heel gewicht om mee te zeulen, het is maar goed dat het geleidelijk gaat.
maar ja, er uit moet wel ineens, brr.

spannend allemaal!

De groetjes aan Sugey! :)

oe spannend bij jullie........

Vraagje uit nieuwsgierigheid: aan wie of wat heeft vd Valk Plaza verkocht? Hebben ze nog andere hotels op het eiland of zijn ze nu klaar met Curacao?

@Renesmurf: Er in een keer uit gaat in ieder geval gemakkelijker dan er in een keer in... :-)
@GJ: Consider it done. Je kunt haar nu zelfs mailen!
@Paola: Het lijkt wel een thriller... :-)
@Niek: "Het Van der Valk Plaza Hotel op Curacao is overgenomen door een Amerikaanse groep onder aanvoering van de in Joegoslavie geboren Barney Ivanovic. Het personeel is hiervan donderdagmiddag op de hoogte gebracht door directeur Marc van der Valk (foto). Het Van der Valk concern blijft voorlopig de exploitatie van het hotel voeren. Ook blijft Van der Valk eigenaar van het Van der Valk Resort op Bonaire en de daar gevestigde supermarkt . Marc van der Valk gaat zich nu vooral toeleggen op de bouw van een nieuw resort gelegen op Mambo Beach op Curacao."
Bron: http://josvanvliet.web-log.nl/josvanvliet/2006/04/van_der_valk_ho.html