« Nooit meer in een vliegtuig | Main | Oefening baart kunst? »

Win some, lose some

Wij schrijven zaterdag 18 maart 2006 ongeveer 19:58:23. Even terug naar vanmorgen. Luchiano (8) had karateles en hij krijgt er steeds meer plezier in. Toen de kinderen klaar waren zei leraar Anthony tegen mij: "Die Luchiano kan trappen zeg!" Dat was mij nog niet eens opgevallen.

Aan Lucy vroeg ik wat het plan voor vandaag was. "Hetzelfde als altijd", antwoordde zij. Dat betekent een beetje rommelen, een beetje uitrusten en dan naar Pleincafι Wilhelmina. Maar er was ook de halve finale baseball tussen de Dominicaanse Republiek en Cuba voor de World Baseball Classic.

"We kunnen ook even naar Strada gaan en witte wijn, garnalen en sla kopen. En daarna lekker baseball kijken.", stelde ik voor. Strada is een nieuwe winkel, een soort groothandel aan de Caracasbaaiweg. Lucy stemde in, ook al interesseerde het baseball haar voor geen cent.

CasaSpider wint de eerste LCCS Muts! Klik voor groter/sluiten.Om iets over vieren waren we terug en ging de televisie aan. In de eerste innings werd er niet gescored en at ik een salade. Toe kwamen de garnalen, een stuk of elf jumbo-shrimps vergezeld van een glas ijskoude witte wijn. Grauwwww. DomRep was iets sterker dan Cuba maar kon desondanks niet tot scoren komen.

In the bottom of the sixth was het eindelijk zover, Santo Domingo liep de 0-1 binnen. Ik juichte en was in extase. Helaas was de extase van korte duur, want de zevende inning was de inning van Cuba. Zij kwamen op een 3-1 voorsprong en dat had zelfs nog meer kunnen zijn.

In een van de vele pauzes checkte ik een paar weblogs. Gewoontegetrouw kwam ik uit bij Las Cosas Como Son van Henk. Wat schetste mijn verbazing dat zijn laatste post over het CasaLog gaat. Ik blijk een prijs gewonnen te hebben. De prijs is een Muts, dat is wel een beetje jammer maar mag de pret niet drukken.

Henks motivatie: "… zijn onderwerpen verrassen telkens … zijn stukjes overstijgen altijd het gewone … ze zijn persoonlijk … vaak heel informatief … hij heeft een mening … is heel onderhoudend … behandelt een breed scala aan onderwerpen … regelmatig met een knipoog dus niet al te serieus … en zijn log heeft tweerichting verkeer … het enige minpuntje … hij wil nog weleens doordraven over de politiek op Curacao … zijn dwangneurose … maar dat is hem bij deze vergeven …"

Ik kan mij er helemaal in vinden. Henk, van harte bedankt.

Brillies Weblintjes, Henks Mutsen en mijn eigen LogSpiders, eigenlijk zijn het allemaal spin-offs van de Dutch Bloggies. Die wij nooit kunnen winnen. Verbal Jam is ermee begonnen, met die spin-offs. Uit onvrede met de selectieprocedure voor de Dutch Bloggies introduceerde hij in 2003 de Verbal Jam Award (hier en hier). Inmiddels heeft VJ zijn eigen Dutch Bloggie en speelt hij een divisie hoger.

De achtste en negende inning gingen tamelijk geruisloos voorbij. De stand wijzigde niet meer en derhalve bereikte het sterke Cubaanse collectief verdiend de finale van de World Baseball Classic. De Dominicaanse Republiek verloor, maar dat is geen schande tegen de huidige Wereld en Olympisch kampioen (statistics).

De LCCS-Muts is een aardige pleister op de wonde.

Comments

Van harte weer... alleen er komt straks een mooie aanzetten met de paasdagen...

Gefeliciteerd, muts dat je d'r bent !

Muts: (de ~, ~en)

1 - hoofddeksel van textiel zonder harde rand
2 - netmaag
3 - [inf.] vagina
4 - [pej.] trut

Hoei, gefeliciteerd. Vind het wel een erg mooi oordeel, dat verzacht de muts ;)

Ehm? Een spin off van watte?

Hmm, ik heb mijn bedenkingen.

De nada Casa .. je pakt hem precies op zoals ik voor ogen had .. en .. leuk om te zien hoe verschillend er gereageerd wordt .. hoe het opgepakt wordt .. veelzeggend soms ..

Nu maar hopen dat Feyenoord vanmiddag wint. Of sleept de prijs je ook door dat verlies?

garnalen glaasje witte wijn
klinkt heel goed. lijkt me een leuke dag en dan ineens out of the blue een MUTS , tja een muts is toch iets wat je aan kinderen geeft als ze koude oren hebben. nou hoe dan ook gefeliciteerd er mee

Henk heeft precies in de roos geschoten met wat hij over jou schreef. Die man kent jou heel goed. Zijn beschrijving is ook precies de reden dat jouw log als enige buiten die van mijn lieve nicht, mijn interesse blijft wekken. Als ik soms denk een andere leuke log te zien, dan is dat altijd maar tijdelijk.

Over Luchiano, lerares Ivonne is blijkbaar van het toneel verdwenen wat betreft zijn karateactiviteiten, heeft leraar Anthony haar plaats ingenomen? Vind ik ook normaler, ik vind vrouwen die karateles geven, beter gezegd, vrouwen die zich sowieso bezig houden met karate tegennatuurlijk. Misschien ben ik bevooroordeeld, maar ik schat in dat vrouwen die karate kunnen toepassen echte Kenaus zijn.

Doe je dat nu expres, je muts-nieuws verpakken in heel veel sport-nieuws? :)

Maar je hebt hem verdiend! Van harte!

Ik zou dat zelf toch niet kunnen, prijzen uitdelen. Ik zou me meteen schuldig gaan voelen aan al degenen die ik niet had laten winnen, dus daar begin ik maar niet aan.

@Brillie: Je bedoelt de Paashaas?
@Bodo: Ik zie duidelijk een muts in de zin van "hoofddeksel van textiel zonder harde rand". Gelukkig maar!
@Cinner: Zo is de muts inderdaad dragelijk... ;-)
@Renesmurf: Krop ze niet op, maar spreek je bedenkingen uit!
@Henk: Reacties zeggen veel over de reageerder. Maar dat is ook logisch... :-)
@Piet: We zitten in de laatste vijf minuten en Feyenoord gaat van zijn levensdagen de gelijkmaker niet meer scoren. Ik moet het echt van de muts hebben dit weekend... :-)
@Michel: Een out-of-the-blue muts, dat is het. Een mooi toetje na de garnalen en de witte wijn!
@Cyberjunk: Ik zeg altijd dit: "Alles is tijdelijk". Overigens zeg ik ook altijd zeg nooit nooit. Henk heeft inderdaad een aardig inzicht, dat betekent dat hij goed leest!
Anthony is de man van Ivonne. Ivonne zelf is er altijd en ik kan je zeggen dat zij bepaald geen kenau is. Een echt dametje, waar niet mee te spotten valt...
@Ricky: Kun je nagaan hoe ik aan de lezers denk... ;-) Had de Dominicaanse Repubiek gewonnen was het een ander verhaal geworden trouwens. Dank je voor de felicitatie en je hebt gelijk: met het belonen van 1 persoon stel je vele andere teleur. Zo is het leven...

hehe...zei ik het niet ;-)

Het is toch een grote familie....

ff off topic, had je mijn mailtje nou nog ontvangen over vacatures onderwijs op curacao????
Indien niet, kun je mij dan even mailen, dan krijg ik misschien wel contact...

@Paola: CasaSpider een muts... het moet niet gekker worden!
@Neneh: Zo is het en van je familie moet je het hebben... :-)
@Patrick: Neen, geen mail ontvangen. Heb je mijn gmail-adres gebruikt?

yep, maar ik heb al eerder problemen met G-mail gehad... wat was het ook weer?