« Inburgeringstest 2005 | Main | Sommigen zijn meer gelijk »

Tweede Rapport Derde Klas

Vorige week vrijdag kreeg Luchiano (8) zijn tweede rapport van dit schooljaar. Maandagavond mocht ik tien minuten op audiŰntie bij juffrouw Margriet.

Rapport Marnix Basisschool. Klik voor groter/sluiten.Juffrouw Margriet: "En, wat vindt u ervan?"
CasaSpider: "Mwoah, het is steeds hetzelfde..."
Juffrouw Margriet: "Haha, nou ik zou maar wat blij zijn als mijn zoon steeds met zo'n rapport thuis kwam."

Samengevat doet Luchiano het goed op school. Zijn sterke punten zijn rekenen en lezen, het verbeterpunt is schrijven waar hij een vijf voor heeft gekregen. Juffrouw Margriet: "Uhm, het is dat ik niemand minder geef dan een vijf. Maar eigenlijk verdient hij hem niet."

Een ander verbeterpunt is Luchiano's slordigheid en gebrek aan concentratie. "Zoals hij er al bij zit", vertelt juffrouw Margriet, "dan weer ligt zijn ene been op tafel, dan weer hangt zijn arm op de grond. Luchiano heeft zoveel standjes... En onder zijn tafel liggen altijd schriften en papieren op de grond. Ach, zo is hij nu eenmaal."

Gelukkig is hij wel goed in lezen en rekenen. Ook de spreekbeurten kregen een speciale vermelding. Ik glom van trots.

Aan het eind bespraken we mijn nieuwe nevenfunctie. Wat gaat CasaSpider doen op de Marnix Basisschool? Deelnemers aan deze mini-quiz kunnen kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Assistent Hoofd van de School
  • Hand- en spandiensten tuinonderhoud
  • Webmaster
  • Leesmoeder
  • Ordebewaker/surveillant
  • Leraar jongleren
  • Creatief boekhouder

Wie is het best ingeburgerd op het CasaLog?

Comments

Goh wordt godsdienst nog steeds gegeven? Dacht dat het afgeschaft was. KDN staat er ook nog op zo te zien. Rekenen was vroeger "cijferen". Mooie rapport de lerares heeft trouwens zelf niet de schoonheidsprijs gewonnen voor schrijven * gniffel gniffel*

@Tashita, volgens mij heeft Luchiano dat er zelf bij geschreven :-)

Casa, wat betreft de mini-quizzzz, het antwoord is natuurlijk: Creatief boekhouder! :)

Webmaster natuurlijk. Dat doe je nu al voor de kleuters dus ga je dat vast uitbreiden.
Voor de rest van de baantjes moet je heel hoog gekwalificeerd zijn ;-)

@Tashita: De Marnix-school is nog een echte Protestantse school. Godsdienst en naar de kerk gaan met Kerstmis en Pasen vindt men erg belangrijk. Je opmerking over juffrouw Margriets handschrift geef ik a.s.a.p. aan haar door... :-)
@GJ: Haha, ja vooral het woordje 'Feest'... ;-) Ik denk dat de school wel een creatief boekhouder kan gebruiken, maar of ik daarvoor de aangewezen man ben? De tijd zal het leren...
@Carin: Het webmasterschap van de kleuterschool ligt al een tijdje in een doofpot. Maar je hebt gelijk, kan ik wel andere dingen?

webmaster dat lijkt me logisch :-)

Ik denk dat jij overal wel wat van weet te maken.

"Een ander verbeterpunt is Luchiano's slordigheid en gebrek aan concentratie."
Lees:
Een ander punt is dat ik mijn lessen oersaai vertel en nauwelijks iets voorbereid, waardoor ik de lijn in mijn lesverhaal meerdere malen kwijt raak.

Ik herken dat wel...ik verveelde mij ook tijdens de lessen.
En dat werd dus ook uitgelegd als concentratiestoornis..HA.
Ik begreep alles gewoon snel.

Jij zou leesvader kunnen worden, leesmoeder valt sowieso af. Maar dan zou je misschien worden uitgelachen, want welke papa assisteert nu met lezen? Dus dat valt toch af. Webmaster is wel heel functioneel, dat is jouw talent, maar ik vind het net iets te vanzelfsprekend, dus dan lijkt ordebewaker, surveillant mij het meest geschikt.Want tuinonderhoud en assistent van het hoofd van de school lijken mij niets voor jou. Leraar jongleren valt af, want daarvoor ontbreekt het je aan ervaring. Creatief boekhouder daarvan weet ik niet of dat iets voor je is, want ik weet niet precies wat je daaronder verstaat. Als dat betekent dat je penningmeester wordt, of dat je moet gaan uitzoeken hoe je goed met het beschikbare budget moet uitkomen en wat belangrijk is om te worden aangeschaft en wat niet, dan denk ik dat je dat wel zult kunnen, maar omdat ik niet weet hoe of wat als het dit betreft, dan kom ik tot de conclusie dat CasaSpider ORDEBEWAKER moet gaan worden. En wees maar lekker streng tegen opstandige kleintjes.

O ja, ik vergat het belangrijkste, namelijk om te zeggen dat Luchiano maar eens een klas over zou moeten slaan, wat een kanjer is dat joch met zo'n rapport. Dat hij niet netjes kan schrijven snap ik, dat kan niemand meer van de computergeneratie. Zelfs dat rapport is slordig geschreven door die onderwijzeres, of komt dat zo over omdat het gescand is of zoiets? Misschien dat het originele rapport er wat netter uitziet, dat mag jij me vertellen beste Casa!!

@Paola: Maar het meest logische wint niet altijd...
@Cockie: Je schat me hier echt te hoog in, ik heb twee linkerhanden (en ik ben rechts)! Een nevenfunctie valt hiermee feitelijk al af...
@Cerito: Haha, ook deze reactie zal ik de juffrouw mededelen. In haar voordeel spreekt overigens dat ik de genoemde kwalificaties ook thuis herken. Maar misschien zijn Lucy en ik ook wel te saai bezig voor de kleine man... :-)
@Cyberjunk: Uitgelachen worden is geen criterium voor mij. Bij het laatste schooluitje was ik ook de enige vader. Je hebt er in ieder geval goed over nagedacht! Een klas overslaan lijkt mij geen goed plan, feitelijk heeft hij dat al gedaan door in de eerste klas te komen terwijl hij laat (24 oktober) jarig is. Het originele rapport ziet er niet echt netter uit. Het is niet gescand, ik heb er gewoon een foto van gemaakt. Net als James Bond dat vroeger deed.

Leraar jongleren denk ik. De juf kijkt vast ook wel eens op casaspider.com en dacht op 19 maart: hey die casa ga ik eens bewerken tijdens de ouderavond. Kan hij mooi de sleutel tot leiderschap aan de kids laten zien.

Het voorspellen is meestal onvoorspelbaar en meestal is de uitkomst tegendraads: ik stem op leesmoeder. CasasPa

"het is dat ik niemand minder geef dan een vijf. Maar eigenlijk verdient hij hem niet"

Das een domme geit opmerking.
Zucht...

Ik stem ook op leesmoeder, dat is wat ik zou kiezen als ik zou moeten.

Hai, leesmoeder past wel. Jij tussen al die moeders als een haan in het kippenhok. Webmaster is teveel voor de hand liggend.

Mooi rapport trouwens. Dat schrijven, komt ook nog wel, aan de andere dingen naast rechtzitten hoeft hij toch niet echt aandacht te geven.

JE moet echt iets gaan doen, wat je thuis laat: Hand- en spandiensten tuinonderhoud.

Ik gok op tuinonderhoud. Heb je thuis ook nog wat aan!

@Bertine: Geen slechte theorie! Volgende week komt de uitslag...
@CasasPa: Tegendraads leidt vaak tot verrassende resultaten. Leesmoeder is geen slecht beroep...
@Renesmurf: Je ziet enige overeenkomst tussen ons?
@Jannie: Basisscholen op Curacao zijn sowieso het domein van de vrouw. Alle juffrouws zijn vrouwen (dat is logisch), mannen fungeren alleen als invaller. Wat dat betreft is leesmoeder geen slechte keuze! Volgens Luchiano schrijven we in deze moderne tijd op de computer of de blackberry... :-)
@Brillie: Ho, ho, onze tuin is keurig geasfalteerd... :-)
@Piet: Weet je nog hoe mijn tuin op de Rhodosdreef erbij stond?

Ik ga voor leesmoeder...

Overigens is dat schrift niets om je zorgen over te maken. Ik heb op mijn 36e opnieuw moeten leren schrijven en heb nu een prachthandschrift.

Hebben ze nog een leraar nodig?

Overigens, juf mag ook wel wat doen aan haar handschrift

Juist daarom... je laat het onderhoud van je tuis over aan een ander. Daarom is het ook verstandig, om op school iets te doen, wat je nog nooit gedaan hebt. Anders leer je er niet van. Daarom is het ook een schoolse activiteit.

Coach van het jongens turn-team (jij hebt immers overal verstand van) ???

Hoewel je achter de opmerking van Luchiano knipoogjes zet, zou ik toch even een serieuze vraag willen stellen, wat bedoelt hij met de blackberry? Daar heb ik nog nooit van gehoord. Schrijf jij nog wel eens met de pen Casa? Ik geloof het nooit.

leesmoeder en dat zal best welleuk worden , webmaster is te makkelijk , tuin hbben ze niet , ordebewaker niet jou stijl , boekhouder tja dat zou kunnen maar ik denk dat je iets zou kiezen dat goed voor de kinderen is en dus lees moeder

puik rapport ... en wat jouw activiteit betreft ... mijn eerste gedachte was ook webmaster ... maar dat ligt te veel voor de hand .. leraar jongleren doe je er gewoon effe bij .. tijdens de uitstapjes .. leesmoeder dan .. mmm .. nee ik gok op assistent hoofd van de school .. hartstikke onlogisch .. vandaar ... en het schrijven .. nou ja who cares nowadays ... wanneer schrijf je nu nog .. als ik een pen vastpak heb ik ook vaak zoiets van .. wat zijn dat voor vreemde dingen ..

Ik ben helemaal niet ingeburgerd hier, maar ik gok op...webmaster?

webmoeder

@Patrick: Staat genoteerd. Toch hoop ik niet dat we met Luchiano tot zijn 36e moeten wachten. De vacature zal ik a.s.a.p. navragen, bij de Marnixschool. Ik adviseer je echter een brief naar de Schroederschool te sturen, volgens mij betalen ze daar beter en bovendien is het daar minder belangrijk om Papiaments te kunnen spreken.
@Brillie: Mijn nevenfunctie is niet om iets te leren. Als ik wil leren tuinieren kan ik beter naar de Land- en Tuinbouwschool gaan, als leerling... :-)
@Bodo: Een turnteam valt zeker onder mijn competentie. Maar waarom specifiek een jongens turnteam?
@Cyberjunk: De pen gebruik ik voornamelijk voor boodschappenlijstjes en op mijn werk om modellen te schetsen, vooral ter verduidelijking van wat ik zeg. In het kort is een Blackberry "A wireless email solution for mobile professionals." Zie de website: http://www.blackberry.com/
@Michel: Leuk beredeneerd (tuin hebben ze niet) en je stem staat genoteerd...
@Henk: Een managementfunctie=hartstikke onlogisch??? Of bedoel je het 'assistent'-gedeelte. Over de pen: wat je inderdaad steeds minder ziet zijn van die afgeknauwde pennen, dat is toch een duidelijk signaal...
@Champagne: Voor een niet ingeburgerd iemand maak je geen slechte keuze. Je hoeft hier overigens niet bang te zijn dat als je antwoord fout is, je eruitgezet wordt... :-)
@Dejongones: Jij denkt twee (of meer?) vliegen in een klap te slaan. Risicospreiding is op zich verstandig. Je loopt wel het risico dat je stem ongeldig wordt verklaard...

Ik kies altijd wat ik zelf zou kiezen.

He? Moet dat niet Luchiano Spider zijn?

@Renesmurf: Dat is dan toch een verschil...
@Irene: Neen, op het rapport staat zijn schuilnaam... :-)

Leuk om te zien dat er nog steeds een ┤plaatje┤ geplakt wordt. Vroeger, toen ik jong was, kregen we soms een plaatje in ons schrift als we iets heel goed hadden gedaan!
Over de nieuwe functie op school: waarom staat co÷rdinator buitenschoolse activiteiten er niet bij?

Ik dacht eerst webmaster, maar misschien is dat te voor de hand liggend, jou kennende probeer je iedereen op het verkeerde been te zetten. Dus zal het wel leesmoeder zijn.
En Luchiano, gefeliciteerd met zo'n prachtig rapport!

@Willisha: Plaatjes zullen altijd blijven bestaan, of worden die misschien ook digitaal? Ik zie mijzelf eerder als 'reporter/fotograaf' dan als co÷rdinator... :-)
@Ricky: Ik iedereen op het verkeerde been proberen te zetten? Leesmoeder staat keurig in het midden...