« Aast Venezuela op de Antillen? | Main | Triathlon Porto Marie 2006 »

Toch maar even doorwerken

Iedereen denkt wel eens na over een geniaal plan om in n klap financieel binnen te zijn. Sommigen lukt dat zoals de jongeman die advertentieruimte voor een dollar per pixel verkocht. Achteraf zijn we allemaal net zo slim, maar dan is het te laat.

Het paradoxale is dat hoe armer men is, hoe sneller men zijn toevlucht zoekt tot loterijen, een bankoverval en andere activiteiten die uiteindelijk in verreweg de meeste gevallen de armoede alleen maar vergroten.

Niet zolang geleden heb ik wat interne reorganisaties van mijn websites doorgevoerd. Zo is La Chica Merengue verhuisd van nijhuis.net naar lachicamerengue.com. Tijdens de werkzaamheden besloot ik het concept Google Ads eens uit te proberen op deze website.

Google Ads zijn context-gevoelige reclameblokken. Aan de hand van de tekst op de pagina bepaalt Google Adsense welke reclame daar het beste bij past en biedt tegelijkertijd een prima verzorgde website waarop men de verdiensten kan zien binnenstromen. Het klinkt als slapend rijk worden.

Mijn ontslagbrief kan ik beter nog maar even niet verzenden. Na vijf dagen is er 29 dollarcent verdiend. Een gezin bestaande uit drie, ja bijna vier mensen leeft niet echt riant van een pakje kauwgum per week.

Iets zegt mij dat de heren van Google de zaken slimmer aanpakken dan ik.

Comments

Ik denk dat de heren van Google de zaken mooier voorstellen dan ze zijn, dat is meestal zo met dit soort zaken. Dat jij daar intrapt door het zelfs maar te proberen had ik niet achter jou gezocht beste Casa.

Dat noem ik nou internetvervuiling.
ALs je geen eigen sites kan veroorloven moet je er niet aan beginnen.

Er schijnen slimmerikken te zijn die een scriptje schrijven dat er voor zorgt dat die links continue automatisch worden geklikt. Dat moet voor een Oracle DBA toch een fluitje van een dollarcent zijn?

Dan moeten de heren van Google het wel heel slim aanpakken ;)

@Cyberjunk: Het is meer een experiment. Statistisch had ik al uitgerekend dat de verdiensten nooit erg hoog konden oplopen. Toch is het leuk om het mechanisme te zien werken. Overigens ben ik waarschijnlijk niet half zo snugger als jij denkt, beste Cyberjunk... ;-)
@Renesmurf: Zelfs mijn (spotgoedkope) site kan ik er niet mee onderhouden. Je kunt doelgerichte reclame natuurlijk ook zien als een service aan de lezer.
(Met enige moeite)
@Carin: Dat was in de beginfase van dit soort klikreclames zo. Feitelijk mag ik van Google deze post niet eens plaatsen, reclame maken voor je eigen site met Google Ads is streng verboden. Er zelf op klikken helemaal. Je wordt direct geroyeerd. In mijn geval mogen ze dat echter best doen... :-)
@Piet: Haha, zeg dat wel! Blijkbaar zijn ze toch geslaagd in deze bijna onuitvoerbare missie. Hun volgende uitdaging is jou te slim af te zijn... ;-)

Ben er pas ook eens gaan kijken ja .... ik heb ze nog niet eens zien staan bij je ... kun je nagaan ...

Ik zou de moed niet opgeven. Zie graag de eerste reclame op jouw site, misschien over het mooie Curacao. Of Sql. Integrator. Slapend rijk worden houd je wakker. CasasPa

Slapend rijk zal je er niet van worden. Ik weet dat er wat websites zijn die op deze manier zo'n beetje de hostingkosten terug verdienen.

De webmaster van een drukbezochte site omschreef het eens als volgt:"Podfeed wordt geheel gesponsord door menschen die Google adWord advertenties plaatsen. Dat levert gemiddeld zo'n euro per dag op en daarvan wordt hosting en een kratje bier betaald."

Zover ben jij volgens mij nog niet :-)

reclame op tv zap ik weg, reclame op weblogs vind ik meestal ook niks, ja slim zijn ze vast wel, ik hou de moed erin

ik heb/had een banner op camarados, deze linkte weer naar een site waar je 'dingen' kon doen. Ik kon daardoor toch elke maand mijn kroegrekening mee betalen. En je weet, beste Casa, deze is niet gering! :)

Don heeft laatst zijn eerste Google-cheque gend... We kunnen er heel wat poncha's van drinken :)

Je kunt inderdaad wel het risico lopen dat als je teveel reclame op je site zou gaan zetten, dat je minder lezers krijgt, want mensen ergeren zich vaak aan reclame. De ja/nee stickers zijn er ook niet voor niets, evenals pop-up blockers, die immers ook reclame willen weren. Ik kan de mopperpot wel begrijpen met wat zij zegt. Kijk dus uit dat je het niet al te gek maakt, zelfs al experimenteer je alleen nog maar, toch kan reclame op een site best storend zijn.

ik zie het helemaal niet maar ik lees je sinds kort rechtstreeks geloof ik :-) ik hou helemaal niet van dat soort ads maar hee, het is jouw log he......en daar had ik laatst nog een mening over he *grin*

Reclame in bescheiden kleine banners die niet knipperen vind ik niet echt storend. Niet dat ik er nou op ga klikken, dat nou ook weer niet :).

Ik weiger bijna elke vorm van reclame op mijn log te zetten. Mensen weten het wel te vinden als ze wat nodig hebben.

Het leuke is dat als iemand jou wil zieken, die persoon gewoon een uurtje als een gek op je ads hoeft te klikken waarna Google jou zonder enige melding vooraf uit AdSense smijt en je vervolgens naar je centjes kunt smijten. Is mij overkomen en vele anderen naar het schijnt.

@Henk: Het is ook pas een weekje. Op lachicamerengue.com wel te verstaan...
@CasasPa: Leuke spreuk wel, slapend rijk worden houd je wakker... :-)
@Jan: Klopt, zover ben ik nog lang niet!
@De Mopperpot: De reclame staat dan ook niet op mijn weblog...
@GJ: Ik denk dat op banners van de winnaar van een Lifetime Dutch Bloggies Award veel vaker geklikt wordt dan op de mijne. Als jij je kroegrekening ermee kunt betalen praten we al bijna over een beursnotering... ;-)
@Willisha: Ik ben wel benieuwd naar wat het jullie oplevert, Don heeft de ads er volgens mij al meer dan een half jaar op staan...
@Cyberjunk: Op lachicamerengue.com kan het mijns inziens wel. Ik vind het Google-blok ook niet storend, ja het heeft zelfs een zekere schoonheid!
@Paola: De ads staan niet op mijn weblog, maar op lachicamerengue.com. Volgens mij wordt er op weblog-ads nog veel minder geklikt. Alhoewel, veel minder dan nu kan haast niet... :-)
@Ricky: Ik klik ook nooit. Ja, sinds ik ze zelf heb heb ik een keer geklikt. Met zo weinig clicks moeten we elkaar een beetje helpen...
@Brillie: Je zegt 'bijna'... mijn log is nog steeds reclamevrij en ik denk dat dat ook zo blijft. Of Bill Gates moet me een miljoen bieden voor een MS-balkje. Een dergelijk bod neem ik zeker in overweging.
@Marco: Dat is inderdaad een gevaar, want men wordt er door Google zo afgesmeten. Zonder uitleg. We zien het wel...

Om je gezin te ondersteunen zal ik zo nu en dan op lachicamerenque klikken. :)

Dating sites doen het zeer goed. Maar, vaak zijn die foto's gewoon geplukt van het Internet. Sites als de marktplaats doen het ook zeer goed, maar er zijn nu al teveel.
Als ik zie hoe creatief jij bezig bent met de PC, dan zou het jou wel moeten kunnen lukken om iets te bedenken waar je snel rijk mee kunt worden. Vraag aan Lucia en Luciano wat ze liever willen zien op het Internet, je zult dan op ideen komen waar je nooit eerder aan gedacht had.

Casa, klik jij nooit? Nee, nu misschien niet meer, maar als kind zul je ongetwijfeld wel eens hebben geklikt...;-)

@casa, sterker nog, ik pas mijn drinkgedrag aan aan de hoogte van de inkomsten.
Dus als ik aan het einde van de maand niets weg geef, dan hebben mn bezoekers te weinig geklikt. Klikken ze genoeg, dan profiteren ze er weer van aan het einde van de maand :)
Toch maar eens een betere constructie bedenken.

@Niek: Ontzettend bedankt voor deze steun. Bij ieder stukje kauwgum dat we in onze mond stoppen zullen we even aan je denken... ;-)
@Boutie: Dank je voor je vertrouwen in mijn creativiteit. Je tip (aan Lucy en Luchiano vragen) neem ik ter harte, dat is helemaal geen gek idee!
@Cyberjunk: Ik kan het mij werkelijk niet herinneren. In ieder geval niet dat iemand daar dollarcenten aan verdiend heeft... ;-)
@GJ: Een slimme constructie. Dus meteen na de training gaat Glimmen 3 collectief een paar uur clicken... :-)