« Triathlon Porto Marie 2006 | Main | World Baseball Classic 2006 (1) »

AFV en Ibbeltje

Ibbeltje, door Annie M.G. SchmidtOp zondagavond kijken wij vaak naar America's Funniest Home Videos (AFV). Vooral Luchiano (8) vindt het prachtig. Een vader en zijn dochter zitten op een slee en glijden een steile helling af. "Oh, oh, dat gaat mis!", roept hij dan. Ja, natuurlijk gaat dat mis. Anders was het niet op AFV.

Sinds gisterenavond lezen we Ibbeltje, een boek dat in 1961 is geschreven door de befaamde Annie M.G. Schmidt. Het is een vrij dik boek, ik vroeg mij af of we het wel uit kunnen krijgen. Maar Annie M.G. Schmidt is een goede kinderboekenschrijfster, Luchiano leefde zich direct helemaal in.

Ibbeltje is een meisje en enig kind. Ze heeft een gewone vader en een beetje vreemde moeder. Allemaal net als bij ons. Wat wil het geval, Ibbeltjes moeder is vroeger een poes geweest. Daarom houdt ze erg van vis. Lucy ook.

Toen Ibbeltjes vader thuiskwam was de vis echter nog niet gebakken en Ibbeltjes moeder nergens te bekennen. Ze zat hoog in een boom en durfde er niet meer uit. Kalm haalde vader een ladder en hielp zijn vrouw naar beneden. Hij wist van haar verleden.

"Als ik morgen naar mijn werk ben en mama zit plotseling boven in een boom, dan moet je me meteen bellen", zei ik tegen Luchiano. Nog verdiept in het verhaal antwoordde onze AFV-kid: "Neen, dan haal ik de camera."

Comments

Nadeel van die funnie video`s vind ik de stemmetjes, geluidjes en het gelul er omheen.
En voordelen van Annie ken ik eigenlijk niet.

Als Luchiano Lucy in een boom ziet zitten, dan moet hij jou niet bellen beste Casa, maar een dokter die dan kan besluiten om die gekke mama te laten opnemen in een inrichting...;-) Wat natuurlijk niet betekent dat Luch geen leuke foto zou kunnen maken van gekke Lucy.

een onthullend verhaal, wist ik niet van Lucy. Ze is wel poeslief. En de kleine wordt een zeemeermin? CasasPa

@Renesmurf: En nu andersom, wat zijn de voordelen van AFV en de nadelen van Annie?
@Cyberjunk: De moeder van Ibbeltje klimt niet voor haar lol in een boom, dit doet zij omdat ze zo bang is voor honden. Lucy houdt overigens meer van honden dan van katten, dus wat dat betreft denk ik dat we haar niet snel in een boom zullen zien... ;-)
@CasasPa: Het CasaLog opent meer deuren dan Prive. Hoe de kleine eruit gaat zien weten we niet. Wel dat het een bijzonder kind wordt... :-)

ahum ... dus jou verhaal impliceert dat jij "gewoon" bent ... nou eeehhh ... daar wil ik nog wel eens een boom over opzetten ... desnoods met Lucy en Luchiano in jullie bewuste boom ..

Leuk dat voorlezen en de verslaggeving daarvan. Wat is tegenwoordig het populairste kinderboek van Curacaoase origine? Overigens zoek ik al jaren de juiste tekst van "el patu" van Ellis Juliana?
Kent iemand die? Een pracht gedicht met een pracht ritme......

haha..
heel gewoon, dood gewoon? :)

@Henk: Conclusies trekken laat ik graag aan de lezer over. Al dan niet in een boom... :-)
@Hubertus: Eerlijk gezegd heb ik geen idee, ik zal het eens aan Luchiano's juf vragen. Misschien zijn het wel de verhalen van Kompa Nanzi. Ook de tekst van "el patu" zal ik proberen op te sporen.
@GJ: Pas als je een Dutch Bloggie wint ben je niet meer gewoon... ;-)

Van haar heb ik nooit een boek gelezen. Dat komt vast doordat ik de muziek stukken van haar en der vriend veel te kinderlijk vond vroeger.

geen voordelen van annie?....... paool is in shock... ik heb alle boeken geloof ik :-) In sommige dingen wil ik nooit volwassen worden....pluk van de petteflet is ook zo leuk...en minoes.... en en en en en... *gaat af via de zijdeur*

@Brillie: Het is nooit te laat. Mijn advies, begin met iets eenvoudigs bijvoorbeeld de Jip en Janneke serie... :-)
@Paola: Kom maar weer binnen door de voordeur. Wat vond je van Ibbeltje?
(Ik neem tenminste aan dat je dat ook hebt gelezen)

Ohhh, Ibbeltje! Dat hebben we hier ook stukgelezen. Soms vind ik het zo jammer dat ze groot worden! Soms dan hè, heel soms ;).
Weet je welke ook heel leuk was? Otje. Dat gaat over een vader die geen 'papieren' had en daarom op de vlucht is. Een soort van illegaal dus. En spannend!

hahaha ja dat zou hij wel doen , en zeker ook nog er iets mee winnen , ik zie het al voor me , en dan vreemde geluiden er bij , zou best leuk zijn

ja ik vind het prachtig...mede ook door de tekeningen van Fiep westendorp die het zo helemaal 1 geheel maken........

@Ricky: Ik heb Otje even opgezocht en dat lijkt me ook een interessant verhaal. En nog actueel ook... :-)
@Michel: Nu maar hopen dat Lucy ooit nog eens in die boom klimt...
@Paola: Het zijn wel grappige tekeningen ja. Tot nu toe is mijn favoriet meneer Pinkepank. Hij wilde Ibbeltje & Co net een geel roeibootje lenen waar hij een gat in had geboord. "Ga vooral naar het midden van de plas, daar is het lekker diep", zei hij nog. Haha... :-)