« Op stap met klas 3 | Main | Aast Venezuela op de Antillen? »

Aandacht voor zwangere vrouwen

Toen Lucy zwanger was van Luchiano (8) viel haar de enorme aandacht van mannen op. Zij woonde toen in Santo Domingo en liep elke dag een flink eind om uit een specifieke tuin een paar kersen te plukken. Het moesten precies die kersen zijn. Op de weg ernaartoe maakten veel mannen haar complimentjes. Niet zelden mocht zij gratis gebruik maken van taxi's.

Op Curacao gebeurt precies hetzelfde. Of ze nu op het strand loopt of in de stad, tenminste als ik niet te dicht in de buurt ben, veelvuldig wordt er contact gezocht door jong en oud van het mannelijk geslacht.

Maar ook vrouwen hebben aandacht voor Lucy. Laatst wilde zij bijna niet mee naar binnen bij supermarkt Mangusa. "Die vrouwen daar achter bij het vlees hebben steeds commentaar op mijn hoge hakken." Uiteindelijk ging ze toch naar binnen. Er stond een vrouw achter mij in de rij bij de kassa. Lucy leunde op de metalen buizen die ter afscheiding dienen.

Vrouw tegen Lucy: "Mevrouw, u moet echt lage schoenen dragen."
Lucy, net doende of ze het niet verstond: "Wat zegt u?"
Vrouw: "Lage schoenen. Het is zoveel prettiger om lage schoenen te dragen. Veel beter ook voor de rug."
Lucy: "Ja, ja, dank u wel."

Een beetje vreemd vond ik het dat de betreffende vrouw niet zwanger was maar toch geen hoge hakken droeg. Waarom zei daar niemand iets van?

Comments

Heb je al het log van de baby online staan? Dat is ook erg in.

Baby logt dan wat deze die dag gedaan heeft. Heel bijzonder, dat sommige babys zo snel kunnen schrijven.

Na 42 jaar is mij dat nog niet eens gelukt.

Met hoge hakken loop je bewuster. Dat lijkt mij goed. Truus is laatst in de supermarkt onderuit gegaan zonder hoge hakken. CasasPa

Hoge hakken zijn hele rare uivindingen.
Ik snap dat niet zo.
Net als stropdassen.

Er zijn genoeg vrouwen die geen hoge hakken dragen, ik doe dat ook niet. Er lopen volgens mij- wereldwijd- meer vrouwen rond met lage, dan met hoge hakken. Of ze nu zwanger zijn of niet, dat maakt niet uit. Ik denk dat er daarom niets van wordt gezegd als niet-zwangere vrouwen op lage hakken lopen. Ongeacht of dat terecht zou zijn of niet, dat is volgens mij gewoon een feit. Overigens vind ik ook dat zwangere vrouwen zich niet op hoge hakken moeten wagen, alleen zou ik dat in een winkel niet hardop zeggen als ik een zwangere vrouw zou aantreffen die hoge hakken draagt en die ik helemaal niet ken. Dan bemoei ik me daar niet mee, ik kan me voorstellen dat Lucy zich dan voor aap gezet voelt en niet meer mee wil.

@Brillie: De baby krijgt zeker zijn/haar eigen pagina. Ook zeker is dat ik niet vanuit de baby ga loggen, wees niet bevreesd...
@CasasPa: Was dat die keer in China of is het nu weer gebeurd? Geef haar met haar verjaardag maar een paar pumps met hoge hakken dan... :-)
@Renesmurf: Wat jou betreft loopt iedereen in een grijze overall. Dus eigenlijk is het jouw schuld dat Winschoten ontbreekt in het rijtje New York, Londen, Parijs en Milaan...
@Cyberjunk: Je verwoordt precies het gevoel van Lucy. Soms is het beter om goedbedoelde adviezen achterwege te laten. Een roker weet inmiddels ook wel dat roken niet gezond is...

Waarom lopen vrouwen op hoge hakken? Is dat om langer te willen zijn of staat het zoveel eleganter?

Lucy is gewoon sexy zwanger (en ook zonder zwanger te zijn vind ik haar een mooie vrouw), lekker genieten van die aandacht, toch?
Lijkt me wel vervelend dat mensen opmerkingen maken over haar dragen van hoge hakken...

Wij hebben hier net de hogehakkenrace gehad, op de PC Hooftstraat. 10.000 euri voor de winnares. Daar had Lucy bij moeten zijn!

@VernonO: Een goede vraag. Die ik helaas niet kan beantwoorden want ik ben een man. Toch vermoed ik dat jouw argumenten de juiste zijn. Zelf had ik vroeger een tijdje laarzen met een hak van een paar centimeter. Ik voelde me ineens boven iedereen uittorenen, een prettig gevoel... :-)
(Elegant lopen was er in mijn geval niet bij)
@majriM: Geen aandacht vindt ze veel erger dan veel aandacht, dat is zeker. Aan de opmerkingen is ze wel gewend, het is ook een vorm van contact zoeken...
@Cockie: Ik vrees dat de eerste prijs naar Estelle Gullit is gegaan... :-) Lucy loopt erg gemakkelijk op hoge hakken lopen, maar loopt altijd langzaam en elegant. Nooit snel.

Ja precies..."een-niet-zwangere-lage-schoenen-dragende-vrouw" zegt iets over Lucy...schande, hoe durft ze!

Ik schaar me achter Cyberjunk. Het lijkt me wat meer risico, hoge hakken en zwanger zijn. Of eigenlijk risico op vallen bedoel ik dan. Maar goed, het zou niet in me opkomen wildvreemden daar op aan te spreken. Nogal bemoeizuchtig. je zou alleen daarom al hoge hakken aantrekken ;)

Ik dacht dat het slecht voor het bekken was, zwanger op hoge hakken lopen. Maar zeker weten doe ik dat niet. Het zal wel goed bedoeld zijn, die adviezen, maar ze moet het uiteindelijk zelf weten.
Persoonlijk doen hoge hakken me een beetje aan die vrouwen in China denken, die vroeger hun voetjes opbonden omdat dat mooi zou zijn. Verminking om het mooi. Want de tenen gaan scheef groeien.
Maar van mij mag iedereen doen wat hij/zij zelf wil, daar heb ik geen last van. Ik heb liever een paar stevige stappers.

@Cerito: Zo is het maar net. Voor straf moet die dame nu eigenlijk 24 uur op stilettohakken lopen... ;-)
@Cinner: Lucy is zo gewend aan hoge hakken dat het risico op vallen niet groot is. Maar het gaat mij niet zozeer om het feit of hoge hakken nu wel of niet kunnen, maar over de aandacht die het trekt. En inderdaad is een beetje provoceren op zijn tijd ook wel leuk... :-)
@Ricky: Neen, de gynaecoloog zei dat het geen kwaad kan. Het enige is dat de vrouw door de dikkere buik pijn in de rug kan krijgen met hoge hakken. Maar daar heeft Lucy absoluut geen last van. Tja, waarom hoge hakken ooit in de mode zijn gekomen? Ik vind het er in ieder geval erg mooi uitzien, maar dat zit tussen de oren. Immers, vrouwtjesbavianen dragen ze niet en worden toch aantrekkelijk gevonden. Door mannetjesbavianen dan toch. Loop jij maar lekker in je stevige stappers, je hebt groot gelijk... :-)

wat zijn mensen toch bemoeials...zowel over hoe iemand zijn log zou moeten schrijven als over schoenen die je aantrekt als je zwanger bent.... ik vind lucy prachtig....maja, ik val ook al om op mijn all stars :-)

Iedereen moet lekker doen waar hij/zij zelf zich het prettigst bij voelt (zolang niemand anders geschaadt wordt natuurlijk).

@Paola: Haha, in jouw handen of liever gezegd aan jouw voeten zijn schoenen met naaldhakken 'deadly arms', zoveel is zeker... :-) Toch kun je het leren, schrijf je maar in voor een cursus bij Lucy...
@Willisha: Exactly. Ach, van mij mogen mensen best opmerkingen maken hoor. Dat houdt de zaak levendig. Probleem is alleen dat men steeds hetzelfde te horen krijgt...