« Aanleiding en Oorzaak | Main | King Kong »

Luchiano is ook GeenHeld

GeenHeld wordt erg nerveus van de vele grappig bedoelde filmpjes die beginnen met een kabbelend muziekje en waar dan ineens een soort spook doorheen krijst.

Voor wie geen idee heeft waarover het gaat, bekijk dit filmpje maar eens.

Het commentaar van GeenHeld: "Maar sinds die fokking filmpjes ben ik dus onrustig. Ik durf geen link meer aan te klikken, of ik verwacht een krijsend mens. Ik zat net even op UitzendingGemist een aflevering van het nieuws terug te kijken. Ik trilde bijna van mijn stoel van angst. Ik verwachte telkens dat de nieuwslezeres naar voren kwam lopen en schreeuwende de camera onder zou sputteren."

Luchiano (8) heeft het ook absuluut niet op dit soort filmpjes begrepen. Het begon toen hij een stuk kleiner was met een filmpje waarbij je zogenaamd de verschillen tussen twee plaatjes moest opsporen. Belangrijk was om het geluid goed hard te zetten, want halverwege zou er een hint komen. Die hint kwam en Luchiano schoot een meter de lucht in.

Daarna was er het filmpje van een auto die kalm door een landelijk groen Engels landschap rijdt. Ook hier was het effect op Luchiano maximaal. En dinsdag had ik hem dus te pakken met het Jinglebells filmpje. Hij had de oren goed gespitst om te kunnen verstaan wat er in de omgekeerde versie gezegd werd. Op het moment suprême gilde hij minstens vijf maal zo hard als de plotseling opdoemende zombie.

Hij vond het niet leuk. "You tricked me again!", kreunde hij. Tevens was hij bang dat zijn zwarte haar in één klap wit zou worden van de schrik. "Dat is al gebeurd", zei ik met opengesperde ogen, "je haar is wit!"

Luchiano wreef met zijn hand over zijn haren en bekeek hem. Ik moest nog harder lachen. "Oen! Denk je soms dat wit haar afgeeft?" Hij sprintte naar de badkamer om de kleur van zijn haar in de spiegel te checken. De opluchting was groot.

GeenHeld heet in het echt Luuk. Luuk, Luch... ik denk dat ik www.nohero.com maar eens ga vastleggen. Helaas, te laat.

Comments

ik weet nog dat toen mijn vader vroeger directeur was van POA (platform opvang antillianen) dat er aan de muur een versie van het scheppingsverhaal hing waarbij witte mensen inderdaad waren ontstaan omdat ze zo geschokken waren van het een of ander (kan me niet meer herinneren wat. Ik was 6 ofzo). Daardoor waren hun krullen er ook uitgeschoten en hun haar blond geworden. Ik vond het altijd zo'n goed verhaal :D

Wat ben je soms toch een pestkop!

hahahahaahahaha heb me suf gelachen! Geweldig. He is my hero! Luchiano for presidente!!!

Ik kan niet eens een behoorlijk horrorfilm kijken..ik ben ook GeenHeld.
Als ik een horror DVD huur, voor mijn vriendin, kijk ik alleen het intro en wanneer het spannend gaat worden loop ik weg en ga wat anders doen.

@Xaviera: Een mooi verhaal. De vraag is nu of witte mensen ook weer terug kunnen schrikken naar zwart en krullen. Is hier iets over bekend?
@Ricky: Neen, het past allemaal in een lange-termijn visie. (Maar het is ook leuk om te doen... ;-))
@Tashita: Presidente met zwart of met wit haar?
@Cerito: Ooit overwogen om de hulp van Emile Ratelband in te roepen? Of ben je daar ook bang voor... ;-)

@CasaMan
Ik mag van mijn moeder niet meer MSNen met Emile!!
Boehoeehoeee...

oooooooooh hier ligt een gevoelige snaar..... ik word er ook gek van.... liefste vind het zo grappig...liefste heeft volgens mij stiekum met casaspider gepraat.... misschien kan ik met geenheld en luchiano eens in een gespreksgroepje...want he is namelijk heus niet grappig om mensen zo te laten schrikken... (heeft nog steeds die kop van die excorsistmuts op haar netvlies)... *ik moet even gaan liggen*

Aaargh, schrikken joh! Kan er ook niet echt tegen. Helemaal als ik eigenlijk al moest weten dat zoiets er aan moest komen.
Dat zijn onze filmjes toch veel aangenamer Casa!

@Cerito: Misschien kun je je moeder het Jinglebells filmpje sturen. Dan kunnen jullie nadien samen naar Emile... ;-)
@Paola: Liefste en ik hebben absoluut geen contact met elkaar gehad, tenminste niet dat ik mij er bewust van ben. Wel is het een algemeen bekend romantisch trekje van mannen dat ze hun vrouwen graag laten schrikken... :-)
@GJ: As a matter of fact... ik zat er juist aan te denken om zo'n zombie in de volgende CasaMovie te verwerken!

Haha! ik ben blij dat ik in ieder geval niet de enige ben :-)

Geheel in rust. Niets dat mij zal raken vandaag.

@luuk: ja maar luchiano is pas 8...

@Luuk: Je verkeert in goed gezelschap. Wel opvallend overigens hoeveel mannen bang zijn van de filmpjes!
@Brillie: Ik wist dat ik op jou kon rekenen. Wat zeggen ze nou precies bij het achteruit afspelen van Jinglebells?
@Pascale: Je bedoelt dat hij nog banger kan worden?

Jeetje, ik zit nog te bibberen. Ik dacht dat jij zo'n leuke vader was. Casapa deed vroeger toch ook niet van dit soort dingen met jou. Maar van Luchiano's haren was erg grappig.

Zulke filmpjes zijn best aardig, als je maar niet al te hard schrikt.
Ik wantrouw het meestal en doe het geuid vast zachtjes.

Ik vecht tegen de nieuwsgierigheid en klik geen enkel filmpje aan.

Weet zeker dat ik dan vannacht niet kan slapen..

@Margriet: Zo zie je maar hoezeer je je in mensen kunt vergissen. CasasPa deed zulke dingen inderdaad niet. Misschien ben ik daarom wel zo geworden... :-)
@Renesmurf: Je bent een verstandig mens uhm... smurf!
@CeeBee: Het is het beste dat je maar niet kijkt, believe me...
(Maar ja, die vrouwelijke nieuwsgierigheid, he... ;-))

Lange-termijn visie? Hm... ik vrees dat we hier toch van mening verschillen over opvoedingsmethoden. Ik noem het maar gewoon sadisme. Maar waar bemoei ik me mee? :)

toppunt van zelfkastijding is dat je dan nog een keer hetzelfde postje aanklikt en weer moet vechten die nieuwsgierigheid.


Maar ik doe het weer niet:)

@Ricky: Laten we onze meningen combineren in "strategisch sadisme". Kan een bestseller worden op opvoedkundig gebied! Bemoei je er maar lekker tegenaan, in het ergste geval leer ik er nog wat van... ;-)
@CeeBee: Haha, tegen jezelf (of toch in ieder geval je nieuwsgierigheid) vechten is een zwaardere strijd dan tegen alle mannen van KwikFit... :-)

Een flinke stoot adrenaline op z'n tijd kan geen kwaad.