« Saskia en Jeroen | Main | Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (1) »

Wij weten het

Woensdagmorgen om acht uur hadden wij een afspraak bij dokter Hernandez, Lucy's gynaecoloog. De uitslagen van bloed- en urine-onderzoek waren binnengekomen. De urine was goed en het bloed laag. Wat is laag? De waarde "11" is de ondergrens en vorige keer zat Lucy op 10.6 of daaromtrent. Inmiddels is dit gezakt naar 9.7.

Lucy is trots op haar buik en weet nu wat erin zit. Klik voor groter!Het heeft iets met het ijzergehalte te maken, tenminste dokter Hernandez schreef buiten de gebruikelijke vitaminepillen een extra pilletje voor. Lucy voelt zich verder wel goed, niet overdreven moe in ieder geval.

Nu brak het voor ons belangrijkste moment aan. De vorige keer had dokter Hernandez ons een echo beloofd. Aangezien we de vijf maanden zwangerschap gepasseerd zijn is het mogelijk om het geslacht van de baby te bepalen. Tenminste als hij zijn benen uit elkaar doet.

"Goed, dan zal ik zo de buik even bekijken en dan maken we de volgende keer een echo", zei dokter Hernandez. Lucy reageerde onmiddellijk en wegens ongelofelijke nieuwsgierigheid ongebruikelijk fel: "Neen, u had beloofd dat u dat vandaag zou doen!"

"Oh, ja als ik dat beloofd heb dan moet ik het ook doen", antwoordde dokter Hernandez en even later lag Lucy op het bankje voor het echo-apparaat.

De baby was goed zichtbaar, met name de wervelkolom. Het hoofd kon ik ook herkennen, evenals de ledematen. De baby bewoog flink en warempel, daar lag hij -ik gebruik de mannelijke vorm in dit geval als neutraal persoonlijk voornaamwoord- met zijn benen uit elkaar. "Het is een xxx!", riep Lucy uit. De arts beaamde het en toen zag ik het ook. Fascinerend.

Lucy wil niet dat verder iemand het weet, wat wel bijzonder sneu is voor een echtgenoot met een weblog. Voor de zekerheid hebben we het ook niet aan Luchiano (8) verteld. En hij is nog wel zo benieuwd.

Op de hier verborgen foto van de echo is het geslacht niet te zien. Voornamelijk het hoofd staat erop. Lucy is van mening dat het echo-apparaat te hoog stond afgesteld, er zijn namelijk bijna alleen botten te zien. Zelf vind ik dat het hoofdje wel iets weg heeft van Meneer de Uil.

De weddenschappen kunnen beginnen...

Comments

Je houdt het wel spannend, maar gelijk hebben jullie. Ik waag me niet aan voorspellingen, als het maar gezond is. CasasPa.

Een zusje voor Luchiano! (waar wedden we om?)

Ik wed niet, ik vind trouwens dat Lucy groot gelijk heeft dat ze niet wil dat iemand het weet. Ik vind het enerzijds geweldig om met jullie mee te leven in alles wat er gebeurt wat betreft de gezinsuitbreiding, ik ben echt blij voor jullie dat het zo goed gaat en die bloedwaarden gaan met een extra "shot" waarschijnlijk wel weer omhoog. Echt, alles wat ik lees vind ik mooi en voor de volle 100% waard om in mee te delen. Ik voel me zelfs persoonlijk vereerd, al zijn er meer mensen die via de log meeleven. Maar het is ook iets dat wel tussen een echtpaar plaatsvindt. Dus als Lucy ons bepaalde dingen via jou niet wil laten weten, dan mag het sneu zijn voor jou als blogger, maar ik vind dat haar wens dan ALTIJD de doorslag moet geven, als zij iets exclusief wil houden voor jullie samen (of voor jullie drieën, dan is dat belangrijker dan jouw lezers, die Lucy niet eens bij benadering kent omdat zij jouw moedertaal niet kent.

Waar zet jij op in ?

@CasasPa: Dat laatste is inderdaad het belangrijkste. Een blanco stem voor jou dus...
@Carin: Stel man=1 en vrouw=2. Je bent warm! Want je zit er maximaal 1 punt vanaf... :-)
@Cyberjunk: Dat zijn wijze woorden waar ik het (alweer) helemaal mee eens ben. De sneue rol van echtgenoot annex weblogger was dan ook met een knipoog bedoeld. Als ik alles zou opschrijven wat hier voorvalt had het CasaLog meer bezoekers dan GeenStijl. En dat wil ik ook weer niet... ;-)
@Bodo: Zoals Cor Boonstra heeft ondervonden is handel met voorkennis strafbaar. Alhoewel, hij is er nog mee weggekomen. Ik doe dus niet mee.

Tussenstand:
Jongen: 0
Meisje: 1
Blanco: 2

Ik zie twee koffie boontjes op de foto. Dat is dus een meisje. Duidelijk.

Een meisje, kan niet missen. (Zegt de vader van een dochter die er 100% zeker van was dat die dochter een zoon was.)

Dan kies ik maar voor een jongentje. mini camarados eh, casaspider bedoel ik :)

Wel, in principe is alleen met zekerheid te zeggen wat het geslacht is als je een piemeltje ziet, dus ik ga voor een jongetje.
Daar krijg je je handen nog aan vol als die net zo bijdehand is als Luciano!

Als je het voor de dokter iets zegt zo makkelijk zelf ziet is het meestal een jongetje. Ik denk dat het weinig uit zal maken. We horen het wel over 4 maanden. Wil je Lucy wel zeggen om geen verse ananas meer te eten. Er zit een stof in die vruchtafdrijvend werkt en (vooral in de eerste maanden) gebruikt wordt als natuurlijk abortusmiddel. Waarom risico's nemen als het niet hoeft... Verder veel spinazie, sla e.d. eten voor de ijzer. En als ze de komende tijd misselijk zou worden of last krijgt van buikloop moet je de dokter om gecoate ijzerpillen vragen. Sommige vrouwen kunnen daar niet tegen.

Have fun :-)

@Brillie: Koffiebonen... meisje... je bent een kenner!
@Piet: In loterijen ben jij niet de gelukkigste, dat blijkt wel. Ik ook niet trouwens. Wij moeten het waarschijnlijk van de liefde hebben... ;-)
@GJ: MiniSpider... hehe dat klinkt een beetje als Mini-Me of hoe heette die ook alweer...
@Ella Rook: Jullie hebben anders ook niet te klagen over bijdehandjes in huis dacht ik... Wel een wetenschappelijke benadering trouwens!
@CuraKora: Opvallend dat jij net als Ella voor een rationele benadering kiest. Ananas eet Lucy al niet meer, het is nu (groene) mango...

Tussenstand:
Jongen: 3
Meisje: 3
Blanco: 2

Voor mij is het gewoon heel duidelijk, de houding en omdat jij het ook zag zeggen veel, eigenlijk alles. Het wordt een jongen. Sure

Ik gok een jongen. Leuk die foto van de echo. Brengt herinneringen van me op vorig jaar april toen ik ook mijn eerste echo had gedaan. Ontzettend spannend Casa! En de namen zijn al uitgekozen?

Ik zeg niks hoor. Ik leef mee :-)

Ik zie het al wel, dat is een jongetje, kan niet missen.
(ik zie het aan de buik)

En nu nog de quiz voor de namen?

@Henk: De houding? Ligt hij/zij er dan zo stoer bij? Overigens heb ik wel -6 aan beide ogen maar kan toch heel goed zien hoe een meisje eruit ziet... ;-)
@Tashita: Ja, hoe is het met jouw kleine? Jammer dat je geen weblog meer hebt! Er circuleren wat namen, maar de definitieve shortlist moet nog samengesteld worden.
@Cockie: Haha, jij hebt je natuurlijk al een keer vergist. Met de buik van Anneloes. Heel verstandig dus... ;-)
@Renesmurf: Hier spreekt de kenner van Winschoten. Staat de buik er wel op?
@Louter: Een goed idee! Op dit moment zijn een paar namen 'verboden', maar een hele goede hebben we nog niet...

Tussenstand:
Jongen: 6
Meisje: 3
Blanco: 3

Haha, ja dat laatste geloof ik wel, maar in het echt of op zo'n echo is toch wel even wat anders. Nee, mij maak je niks wijs.

Lucy ziet er stralend uit. Nu dat jullie het weten ... hebben jullie al een keuze gemaakt qua naam. Ik bedoel niet dat je het moet vermelden ... maar ik was benieuwd of je daar op Curaçao ook aan regels moet houden qua naamgeving. Hier (in Portugal) is wel het geval.

@Renesmurf: jij bedoelt de buik van Lucy. CasasPa

Een jongetje, duidelijk! Wel jammer, want de kans dat ik ooit nog n nichtje krijg is nu wel nagenoeg nihil. Maar aan de andere kant is dit weer goed voor de instandhouding van de familienaam.
Ik ben ook voor een namen-quiz!!

@Henk(ES): Gelukkig dat je me wel gelooft. Overigens ben ik niet het type om mensen iets op de mouw te spelden... :-)
@Don Amaro: Ik neem aan dat wij onder de normale (Nederlandse?) regels vallen qua naamgeving. Je mag je kind niet 'knakworst' noemen, maar de namen die wij in ons hoofd hebben zijn tamelijk normaal...
@CasasPa: Goede opmerking, daar had ik niet aan gedacht. Lucy beweert ook dat zij aan de vorm van de buik kan zien wat het wordt. Zelf geloof ik daar niet zo in...
@Pascale: Ik zeg altijd dit zeg nooit nooit! Stuur je inzendingen voor de namen maar in...

Tussenstand:
Jongen: 7
Meisje: 3
Blanco: 3

Zoals al eerder gezegd: als je iets kan zien (en jij zag het ook) dan is het een jongen. Maar jij bent uiteraard slim genoeg om het verhaal aan te passen, maar in dit geval denk ik niet. Ik denk dat het meer een weddenschap zou moeten zijn of jij hier de feiten waarheidsgetrouw hebt weergegeven.

Met Miguel Antonio gaat het goed, ondanks de koemelkallergie. Nee ik had geen tijd meer voor die weblog. Maar Carolus heeft al een website gereserveerd voor onze kleine man (ik denk miguelantonio.nl) Zo kunnen papai en mamai vanuit Curacao zoveel foto's uiprinten als ze willen. Ik hou je op de hoogte

wat zijn de opties?:)

Ik denk toch een jongetje.

nou weet ik hoe ie heet! dr. A.J.Henriquez! leuke naam, knap kindje trouwens

@Pascal: Ik geef de feiten altijd (zo) waarheidsgetrouw (mogelijk) weer. De weddenschap hoeft dus niet aangepast te worden... :-)
@Tashita: Goed om te horen. In eerste instantie las ik trouwens 'koemel-kallergie'. Wat is dat in vredesnaam dacht ik. Inmiddels ben ik op de hoogte...
@Ceebee: De opties mag je zelf bedenken, maar de grootste kans maak je toch met een jongen of een meisje... :-)
@Pascale: Je bedoelt knap in de zin van intelligent omdat hij in de baarmoeder al dokter is? Ja, ach... da's logisch he... dat heeft hij van zijn........

Tussenstand:
Jongen: 9
Meisje: 3
Blanco: 3

Hai, verschrijf je je of wil je ons echt niet op de meid hebben, ik kan je zeggen een meid is wel leuk. Een jongen is volgens mij makkelijker (geen lange haren met klitten en geen roze jurkjes)
Succes, volgens mij duurt het lang als je er op zit te wachten. Nu de babykamer.

paool gaat voor een meisje.... ha!! Eigenwijs als ik ben.... lucy ziet er prachtig uit!!!


Ik zie eerlijk gezegd niets dat om een piemeltje tijkt. Ik zie wel 2 hele hele GROTE ogen! Voorzichtigheid is geboden bij het maken van pret-echo's, het blijven wel stralen!

echo's gaan niet met stralen maar met geluidsgolven.... die omgezet worden... (paool maakt way too much echo's van haar nieren, dat blijkt wel opeens :-)