« Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (10) | Main | Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (11) »

Wat staat hij hard

Dinsdag haalde ik Luchiano (8) om kwart over twaalf op bij de Marnix school. Om half een is er op de radio een item van een minuut of tien dat ik wel interessant vind. We waren al bijna thuis toen het begon.

Precies op dat moment begon Luchiano druk te praten. "Laat hem maar even begaan", dacht ik, "het gaat vast zo wel over." Maar het ging niet over, ik kon het item niet volgen. Thuis parkeerde ik de auto en zette binnen snel de radio aan.

Doodgemoedereerd bleef Luchiano ook in huis op luide toon doorpraten. Nu kon ik wel tegen hem zeggen dat hij zijn mond moest houden maar dat is the easy way out. Een kind moet ook signalen leren begrijpen. Ik zette de radio een stuk harder.

Luchiano ging onverdroten door. En als hij even zijn mond hield dan kon ik mij nog niet op het radioprogramma concentreren omdat ik steeds dacht straks gaat hij weer praten.

"Mag ik televisie kijken?", vroeg hij. "Ja, dat mag." Even later kwam Luchiano bij de televisie vandaan en zei tegen mij: "Wat staat die radio hard zeg!"

Comments

dat doet mijn vriend nou ook altijd...maar die is al 28 :?

ik was heus toch voor de easy way out gegaan hoor...en ik maar denken dat mannen altijd zo direct zijn.... ;-)

die kids moeten op school zo hard tegen elkaar in roepen, dat ze daar maar gewoon mee door gaan na school :-)

Het was vast iets totaal oninteresants.
Kinderen gaan altijd voor!

'Een kind moet ook signalen leren begrijpen' ... daar ben ik niet met je eens.

Ik vind duidelijkheid ontzettend belangrijk ... ook al is het soms 'the easy way' ... wat niet altijd het geval is ... juist ontzettend moeilijk voor sommigen.

Luchiano's antenne stond ergens anders op gericht en dus kreeg hij andere signalen. Wat hij brulde was voor jou niet interessant? CasasPa

@Xaviera: In dat geval vrees ik dat 'signalen' niet meer helpen, 'kop dicht!' misschien nog wel... :-)
@Paola: Dit heeft niets met direct communiceren te maken, maar veel meer met een wetenschappelijk experiment met betrekking tot signalen. En dat is dan weer typisch mannelijk... ;-)
@majriM: Misschien is dat de oorzaak wel ja. Laatst heb ik hem de mond al eens gesnoerd met tape... (Het was verbazingwekkend rustig!)
@Renesmurf: Dat zeg je ook alleen maar omdat smurfen klein zijn... ;-)
@Don Amaro: Of je zelf signalen structureel moet gebruiken is een tweede, maar het begrijpen ervan kan toch wel handig zijn. Bijvoorbeeld als je gastheer om 1 uur 's nachts heel opzichtig zit te gapen... ;-)
@CasasPa: Dat laatste is een goede vraag! Immers, ik heb nu helemaal niks gehoord, niet van Luchiano noch van de radio. Niet erg handig van mij... :-)

Miischien had hij wel wat interessants te vertellen. Dat heb je dan nu wel geheel gemist.

Dat op de radio ging vast over de verkiezingen... :)

Ha, een logje van niet meer dan 10 regels; hup reageren ;-)
Kinderen zouden een mute-knopje moeten hebben.

ja daar sta je dan...

@Brillie: Je hebt gelijk. Maar dan had jij nooit over deze gebeurtenis gelezen en was jouw leven er heel anders uit gaan zien...
@GJ: Haha, jij denkt dat ik alleen in verkiezingen geinteresseerd ben. Man, je moest eens weten wat een werk dat is. Ik schrijf liever over een nieuwe chica, maar waar is ze... :-(
@RvnInR: Zal ik het volgende interview met een lijsttrekker in 15 gedeeltes posten? Dan blijf je reageren... Overigens doe je dat nu ook al, heb er drie gedelete. Na het reageren even F5-en, vraag mij niet waarom...
@Beeobee: Precies, daar stond ik dan. Gelukkig ben ik er al weer overheen... :-)

@casa, ok ok ik stuur Astrid wel langs. ;)