« Tagged by Xaviera | Main | Synchronisatie »

Een lekker geurtje

Bijna twee maanden geleden wilde ik ter gelegenheid van Sinterklaas een flesje parfum voor Lucy kopen. Het budget was bijna op dus hoefde het bij voorkeur niet zo'n duur flesje te zijn. Ik bevond mij bij de DA-drogist, dat trof.

Het voordeel van DA is dat de klant zelfstandig aan de geurtjes mag snuffelen. Hiertoe liggen er een heleboel geurpapiertjes klaar. Na een minuut of twintig spuiten en ruiken, waarbij opvalt hoeveel parfums op toiletverfrisser lijken, had ik de beste uitgekozen. Een lekker geurtje al zeg ik het zelf.

De parfum viel evenals de andere kado's in de smaak op Sinterklaasavond. Vrouwen zijn nu eenmaal dol op het bezitten van zoveel mogelijk verschillende geurtjes. En schoenen.

Alvorens zaterdag voor Duvel en Domino naar Pleincafé Wilhelmina te vertrekken maakte Lucy zich voor de spiegel mooi. Ik zat op bed en deed mijn schoenen aan. "Hé Lucy, het ruikt hier naar bier!", zei ik verbaasd terwijl mijn ogen de slaakamer afspeurden naar een aangebroken blikje Amstel of Polar.

Ogenblikkelijk viel Lucy uit: "Dat is die zogenaamde parfum die je mij kado hebt gedaan! En dit is al de derde keer dat je zegt dat die naar bier ruikt! We gaan straks voordat we op het terras gaan zitten naar Penha om een nieuwe en dure parfum voor mij te kopen!"

Daar had ik niet van terug en inderdaad herinnerde ik mij ineens dat deze situatie zich al een of twee keer eerder heeft voorgedaan. De komende tijd is voorzichtigheid geboden bij alle combinaties van de woorden bier en ruiken.

Comments

Mwaahahaa...gelijk heeft ze hoor Casaman..."Het budget was bijna op" dus dan maar DA.
Jaja..Goedkoop is Duurkoop.

Geuren snap ik nooit.
Mijn neus zal wel niet zo goed zijn.
Als ik wat ruik dan stinkt het.

Nooit zeggen dat een vrouw niet lekker ruikt. Altijd valt het verkeerd.

noelle vroeg ook al dit weekend wannneer ik weer eens naar Aruba ging... was al verbaasd, oorzaak was logisch: parfum is op

tja wat moet je daar nou mee.
Ik zou zeggen: de biergeur is altijd nog beter dan de toiletverfrisser.
CasasPa

Kijk, zo'n geurtje zou ik ook uitgekozen hebben.

Hadden ze ook nog verschillende smaken? :-)

dom dom dom...en niet generaliseren he....vrouwen willen namelijk ook wel eens niet zoveel mogelijk geuren maar een paar die ze zalig vind... in mijn geval zijn dat hypnotic poison van dior en jean paul gaultier, opium....dure dus toevallig ;-)

@Cerito: Goedkoop is duurkoop was inderdaad de werktitel van dit stuk proza... ;-)
@Renesmurf: En hoe zit dat dan met verf en terpentine? Dat heeft best een apart geurtje!
@Brillie: Daarom zeg ik zoiets ook nooit... ;-)
@Benno: Haha, ja elke vraag, hoe onbeduidend hij ook lijkt, gesteld door een vrouw heeft een diepe betekenis. Uitkijken geblazen! Wij zijn dan toch heel anders.
@CasasPa: Helemaal correct. En toch zegt 'iets' mij dat ik dat beter niet tegen Lucy kan zeggen...
@Jan: Het was bepaald geen Westmalle Tripel!
@Paola: Je bent een dure vrouw! Toch wil ik al die dames wel eens zien als er 100 geurpapiertjes worden uitgedeeld. Zonder dat ze het flesje en de prijs zien. Mijn inschatting is dat de meesten aan het eind naar bier ruiken, haha... :-)

DA of Gall & Gall... Maakt toch niet uit ;-)

Volgens mij kun je de volgende keer beter een lekker drankje mee nemen :)

Ik waag me er niet aan.

Ik zou toch eens naar je neus laten kijken ..... iets klopt er niet .... enne....oppassen volgende keer

@Theo: Ja, misschien smaakt een fles goedkope whiskey weer naar parfum...
@GJ: Is op zich een goed idee, maar zwangere vrouwen drinken niet. Neen, volgende keer toch maar weer naar Penha...
@Henk: Het ruiken aan zo'n 15 flesjes parfum tast het reukvermogen waarschijnlijk wel enigszins aan...

Nog geluk dat je alleen maar bier rook.

DommedommeCasa. Vrouwen weten dat ze niet meer dan 5 geurpapiertjes kunnen beoordelen omdat je daarna niet meer kritisch kunt ruiken. Verder mijden we DA als de pest, behalve voor de aankoop van schoonmaakmiddel, pleisters en tampons.
Een goed (en dus duur) luchtje gaat veel langer mee, je hebt er ook minder van nodig, en bederft minder dan zo'n bierluchie.
Goedkoop is dus in dit geval echt duurkoop.
Met honderd geurstrips een goedkoop luchtje kopen is net zoiets als met heel veel goedkope rotzooi een bierbacchanaal aanrichten i.p.v. met enkele goede flessen Grand Crus Bordeaux een verfijnde wijnproeverij te houden. Tsja, dan krijg je uiteraard na afloop koppijn.

DA op Curaçao? Als ik indruk wil maken ga ik langs een parfumerie, en pffft mezelf vol met de aller duurste parfum; gratis! Vooral mijn jas, want die blijft langer ruiken. :)

Hallo Casa!! Ik heb twee weken zonder internet gezeten, maar ik ben eindelijk weer online. ik neem morgen weer alle tijd om alles wat je schrijft uitgebreid te lezen. Ik ben even off topic, ik kom om in de mail en ik stel iedereen op de hoogte van mijn terugkomst. Ik hoop dat alles goed gaat in het spidergezin. Cyberjunk is back again. Kijk ook maar even in Frappr, daar ben ik ook weer terug.

@Pascal: Wat had ik anders moeten ruiken dan... ;-)
@Carin: Ik heb mijn lesje wel geleerd. Laten we zeggen 'the intention was good'. Overigens klinkt een bierbacchanaal mij niet eens zo slecht in de oren. Zeker als er patat en frikandellen speciaal bij zitten... :-)
@Boutie: Bij DA kan dat inderdaad. Bij zaken als Penha word je echter persoonlijk geholpen door een parfumdame. Ik heb het nog niet meegemaakt dat die iemand zijn jas volspuit... :-)
@Cyberjunk: CYBERJUNK! You're back! Gisteren dacht ik nog aan je. Bijna wilde ik een post plaatsen met iets als Opsporing Verzocht erop. Of je leuke nicht inschakelen. Goed dat je er weer bent. Veel heb je niet gemist, want het merendeel ging over de Statenverkiezingen van de Nederlandse Antillen. Ik hoop dat je nu weer 100% online bent. Is de verhuizing goed verlopen?

Het lijkt mij duidelijk dat je de volgende keer beter een paar mooie schoenen voor haar mee kunt brengen. Daar heeft een vrouw gauw te weinig van.