« Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (7) | Main | Landsverkiezingen Nederlandse Antillen 27.01.2006 (8) »

Casa kruipt in de huid van...

... de trouwe lezer: "Alsjeblieft, alsjeblieft, laat er hier wat anders staan dan die vermaledijde ellenlange verhalen van Curacaose lijsttrekkers. Gek worden we ervan!"

Voor mij is het ook niet gemakkelijk hoor. Zo'n Dolfijn FM interview omzetten in geschreven tekst is monnikenwerk. "Waarom doe je het dan, geen hond die het interesseert." Het moet gewoon, het is mijn levenswerk. Nog vijf afleveringen te gaan.

Iets wat ook lang geduurd heeft, veel te lang naar Lucy's zin, is dat Luchiano (8) vandaag voor het eerst naar karate-les is geweest. We zijn het al tijden van plan. Belangrijkste obstakel was het vroege tijdstip, half negen op zaterdagmorgen. Brrr.

Vanmorgen stond Luchiano als een absolute beginner tussen zo'n 13 kinderen. Hij keek nog het vreemdst op van het begroetingsritueel. Dat begint al bij het betreden van de dojo, een buiging is verplicht. Vervolgens moeten de leraren (Ivonne en Anthony) gegroet worden. Luchiano is niet zo van het groeten, dit is dus een nuttig aspect.

De warming-up vond hij geloof ik nog wel aardig. Bij het oefenen van de diverse posities waarbij vooral de lichaamshouding erg belangrijk is stond hij regelmatig te gapen. Het was nogal saai. Dat vond Lucy ook, want de les duurde ruim anderhalf uur. "Ik wl naar huis", zei ze.

Toen de les afgelopen was vroeg ik aan Luchiano hoe hij het vond. "Niet leuk, saai", antwoordde hij. "Mooi, dan gaan we volgende week weer." Toen we thuiskwamen was hij een heel stuk enthousiaster. Vanuit allerlei hoeken werd ik aangevallen onder begeleiding van luide kreten. Dat wordt nog wel wat.

Zometeen de mp3-files van Errol Cova (PLKP) maar eens afluisteren en een lekker lang verhaal produceren. U bent gewaarschuwd.

Comments

Je kunt altijd nog notulist worden !

En ik heb het zelf gezien; Luciano heeft talent !

Gewoon blijven doorgaan ...........

Tip van deze trouwe lezer: trek je vooral niks aan van je lezers.

Wie het niet zint rot maar op, of zo.
Reageren is soms wel een beetje lastig, ik ken die mensen niet goed genoeg om het met ze eens te zijn of niet. Want dat speelt ook mee.

Over Luciano lezen is altijd leuk!

Precies, schrijven wat jij wil en vinden de lezers het een keer minder leuk of interessant, jammer dan. En .... ook toevallig al blauwe plekken?

In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik de stukken over de verkiezingen niet heb gelezen...

Maar dit verhaal wel en het trof me dat de term absolute beginner me meteen richting David Bowie duwde. Grappig.

En hoe vorderen de verkiezingen?

Karate leuk, Saffie zit al twee jaar op Kung Fu geen beginner meer. Ze vind het lekker zich uit te leven. Ik weet niet hoe karate is, maar als ze niet mee doet of iets niet goed moet ze zich opdrukken. Wordt ze wel sterk van. Heet geloof ik ook structuur bieden.

@Bodo: Notulist, nu doe je me toch echt te kort! Parlementair verslaggever lijkt me dichter in de buurt komen... :-) Thuis is Luchiano echt stukken enthousiaster, volgende week is hij er dus zeker weer bij.
@Renesmurf en Henk: Maak jullie geen zorgen, geen inspraak op het CasaLog (v2). Ik wilde alleen even tonen over hoeveel inlevingsvermogen ik wel niet heb... ;-)
@Ceebee: Foei! Geintje, ik kan het mij wel voorstellen. Je zit wel in de associatiefase op dit moment... ;-) Maar Bowie is in dat geval geen slechte...
@Louter: Gelukkig, ik dacht al dat niemand er in geinteresseerd was. Aanstaande vrijdag is het zover, we krijgen er een halve dag vrij voor. Ik hou je op de hoogte (of je wilt of niet)!
@Jannie: Vechtsport is goed voor zelfvertrouwen, lichaam en discipline. Wie is Saffie's idool, David Carradine?

Te lange of voor mij oninteressante teksten sla ik net zo gemakkelijk over als de breaks bij De Wedstrijden. Daar ga ik nu naar kijken (naar De Wedstrijden en niet naar de breaks). CasasPa

is het niet mogelijk om gewoon de mp3 versie op het net te knallen of geeft dat problemen?

Sorry: Gaaaap.

Je hebt groot gelijk. Kijken (of lezen) moet nooit een verplichting worden. Ik ga de uitslagen even bekijken...
@Beeobee: Als je goed leest zie je onderaan ieder artikel van elke lijsttrekker een link naar de Dolfijn FM downloadpagina. Waar alle mp3's klaarstaan om gedownload te worden. Echter, ik denk dat het gemakkelijker is om vijf minuten te lezen dan een uur lang te luisteren...
@Brillie: Welterusten... ;-)

Nee niet weer zo'n lang verhaal!

Heb je voor Luchiano al de films van Jackie Chang gehuurd?
Vergeet niet de mp3 van Carl Douglas (artiest) met Kung Fu Figthing (lied) te downloaden.
Een, ga zelf ook vast op karate....:-)

Ga vooral door met de politieke verslaggeving! Door deze Antilliaan die in Nederland zit, wordt het zeer gewaardeerd!

WEL! wel schrijven wat de lezers willen lezen ;)

Panem et circences!

(zit nog even bij te komen van de meeting:)

@Theo: Je hebt geluk, heb nog steeds de energie niet gevonden om de uitzending te beluisteren. Maar hij komt eraan... :-)
@Angel: Jacky Chan vindt hij geweldig. Voor karate ben ik te oud, ik verras hem wel in zijn slaap met een ijsklont...
@Westpunt: Dank je, dat is leuk om te horen! Ik ga sowieso door, want ik vind het zelf veel te interessant. Maar als anderen het ook graag lezen is dat natuurlijk een extra stimulans...
@GJ: Ik zal Lucy vragen of ze weer eens foto's van chica's wil maken. Met name die worden door verschillende personen erg gemist. Het was zeker wel een leuke meeting?

@casa, het was een druk weekend! Wanneer kom jij eens op een meeting? :)

paool heeft inderdaad niet zoveel met je verslaggeving.... misschien slecht van me...maar het is niet iets wat ik interessant vind, dat zegt meer over mij dan over jouw hoor... ik wacht gewoon geduldig af tot u weer casaspider de riooljournalist bent *proest*...sorry heel slecht grapje maar dat mag als je tweede staat :-)