« CasaMovie: Immorales at Olé Olé | Main | The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch, and The Wardrobe »

Paradoxen

De 37-jarige Gert-Jan de Boer klaagt Endemol aan omdat hij in 2001 volgens hemzelf Big Brother had moeten winnen op grond van de ingezonden SMS-jes. Daar ben ik het niet mee eens. Ten eerste weet ieder weldenkend mens dat de SMS-jes wel worden afgerekend maar mooi niet meetellen. De uitslag staat immers al lang vast.

Ten tweede en nog belangrijker heeft Gert-Jan het boek 1984 van George Orwell kennelijk niet gelezen. Het is juist Big Brother op meta-level dat de deelnemers maar wat aanklooien en Joop van den Ende beslist wie er met de buit aan de haal gaat.

Luchinano in zijn functie als CWM (Car Wash Man)Gert-Jan en andere deelnemers moeten eens en voor altijd beseffen dat zij pionnen zijn op het schaakbord en dat iemand anders hun stappen bepaalt.

Hij mag blij zijn dat hij nog leeft.

Luchiano (8) is meer een vervuiler dan een opruimer. Ook van de auto weet hij een vuilnisbak te maken, zeker van het achtercompartiment waar hij altijd zit.

Zondag was het daarom tijd om hem eens aan het werk te zetten. Eerst mocht hij de binnenkant flink uitmesten, daarna was de buitenkant aan de beurt.

Op velerlei gebied is het wassen van een auto een goede opvoedingsmethode. In plaats van vervuilen leert de CWM (Car Wash Man) iets schoonmaken. Dan is daar het planmatige aspect, hoe pakt men het wassen aan. Last but not least wordt mijn auto schoon.

De meeste tijd ging zitten in het plan van aanpak. In het begin pakte Luchiano de spons en begon in het wilde weg wat grote vlakken schoon te maken. Later bleken de randen langs deuren, motorkap, dak en dergelijke goede afscheidingslijnen om het probleem -de auto- onder te verdelen in deelproblemen.

Met het uiteindelijke resultaat was ik dik tevreden. Van Luchiano hebben we die middag weinig last gehad, hij was bekaf.

Comments

en nu kunnen we dus smsen over het volgende klusje van luchiano?

Een schone auto + een rustige middag vraagt wel om een tegenprestatie, al of niet in geld.
CasasPa

Ja dit riekt naar kinderarbeid/misbruik. Heeft Luchiano een eigen log dat ik hem kan waarschuwen en stumuleren of heeft hij dat niet nodig?

Ik denk dat een filmpje van Luchiano die een auto wast al veel leuker is dan een heel seizoen Big Brother.
Dat zijn toch maar aandachttrekkers, en ze krijgen het ook nog.

Lekker eerlijk gaat dat er aan toe met Big Brother, maar niet heus. Een filmpje met Luch aan het werk lijkt mij niet nodig. Die foto was leuk. Als je wel gefilmd zou hebben, dan zou er vast muziek van MJ op de achtergrond hebben geklonken, past goed bij Luch.

Je vergeet EEN belangrijk ding. De mensen doen mee aan een kans spel. Ze kunnen een prijs winnen. En dat is het spel. De koppeling naar een kandidaat is niets meer dan een raadgevend advies. En in de TV wereld is het zo dat NIETS aan het toeval wordt overgelaten. en je laat die winnen waar je nog wat mee kan.

Dus zo vreemd is het niet. En de drug gebruikende klagende man, wil even weer bekend worden. Hij had vast een uitnodiging voor aanstaande donderdag gekregen.

Brillie echter wel. zoals iedere week.

Daarnaast moet ik ook even vertellen dat de BB bewoners wel betaald krijgen voor hun verblijf in het huis. En zo ook voor hun optreden in het programma na het verlaten van het huis.

@Paola: Dat lijkt mij een goed idee, alleen een beetje moeilijk uitvoerbaar. Voor 1 Euro mag je een commentaar achterlaten met een klus. De meeste stemmen gelden. Maar ik bepaal de uitslag. Lijkt je dat wat?
@CasasPa: Uiteraard hebben wij Luchiano flink beloond. Hij hoefde deze keer niet naar Mambo te lopen maar mocht meerijden... ;-) Bovendien kreeg hij vijf gulden, ik meen dat ik vroeger 50 cent kreeg?
@Henk(NL): Ik noem het toch liever opvoeding dan kinderarbeid. Misschien verzin ik zelf nog wel eens een log voor Luchiano, als zijn zogenaamde alter-ego... ;-)
@Renesmurf: Mensen krijgen nu eenmaal het publiek dat zij verdienen. Er zijn vele manieren om naar BB te kijken!
@Cyberjunk: Ik vrees dat ik toch voor het thema van de movie Carwash had gekozen... :-)
@Brillie: Precies zo bedoel ik het. De deelnemers zijn acteurs in een soap geworden, krijgen daarvoor betaald maar moeten niet denken dat zij de regie voeren. Iedereen heeft zijn rol. Achteraf reclameren is naief.

Het blijft dan toch vreemd dat er zoveel lieden kijken en sms-en.

Ach, smessen is ook niet echt eerlijk. Stel je doet mee en je hebt toevallig een eigen sms-gateway ...

Whahaha.........ik dacht dat kinderarbeid op Curaçao ook verboden was..... lol.

Die 5 gulden heeft hij ogenblikkelijk omgezet in een ticket voor dat waterspeelding neem ik aan?

@Pascal: De meeste mensen houden van sensatie en kopen hun auto toch bij die typische tweedehands-autoverkoper...
@Bodo: Bedoel je dat je daarmee sneller kun smssen? Dan wordt er nog sneller afgerekend. Wellicht kunnen wij zelf een soort van prijsvraag uitschrijven... :-)
@Roos: Toch niet, de laatste keer was afgelopen maandag. Ik heb betaald, maar Luchiano had er minder zin in, in het springen. Er komt vast snel iets nieuws dat zijn aandacht trekt... :-)
(Vrouwen?)

De auto wassen! Goh, hoe kòm je nou op dat idee? ;)

Heb je de film "house of 9" gezien? Daarin kun je zien hoe het ook met de deelnemers van Big Brother af had kunnen lopen.