« Lady in Red | Main | Hoegaarden »

Feminine Compiler

Op het mooie eiland Madeira woont een groot vrouwenkenner. Zijn naam is Don Amaro. In de vorige post schreef ik dat Lucy's rode jurk haar ondanks haar vier maanden zwangerschap nog best goed stond. Een dergelijke opmerking kan met name door een vrouw verkeerd worden opgevat.

Maar hoe komt dat? Don Amaro ziet het zo:

"Wij (mannen) moeten goed uitkijken wat en hoe we bepaalde dingen zeggen als het gaat hoe een vrouw eruit ziet. Wij geven aan hoe wij denken en vinden ... echter zij voeren een zogenaamde 'feminine-compiler' op onze woorden waardoor er een andere 'object' uitkomt ... en als ze die opstarten ... dan klinkt de resultaten heel anders dan wat de 'male-programmer' had bedoeld."

Een zeer interessante visie die ik graag adopteer. Een essentiele toevoeging aan deze Feminine Compiler zijn de twee filters aan de input- en outputkant. Informatie die de compiler ingaat wordt reeds gemanipuleerd en het resultaat van de compile-actie ook nog eens.

Sterk vereenvoudigd schema van het vrouwelijk input-/outputmechanisme

Dit leidt tot zeer onvoorspelbare resultaten. Dezelfde input kan resulteren in volledig andere uitkomsten. Hierbij dient te worden aangetekend dat de kans op een negatief resultaat (-1) zeker driemaal groter is dan op iets positiefs.

Aanstaande donderdag viert SQL Integrator haar jaarlijkse IT-Party in caf Ol Ol. Vorig jaar kochten we op het laatst een mooie roze jurk voor Lucy. Nu heb ik vakantie en daarom konden we wat eerder op pad. We hadden al enige winkels bezocht, zonder succes. Lucy zei dat ze wat haar betreft in een oude jurk naar het feest ging, het kon haar niet zoveel schelen dit jaar.

"Ja", riep ik behulpzaam, "bijvoorbeeld in die zwarte jurk!" "Welke zwarte jurk?", vroeg Lucy. Bij een dergelijke vraag moet men al beginnen met oppassen. "Uhm... je hebt toch twee zwarte jurken...", zei ik behoedzaam. "Aha! Dus nu zit je ook al in de gaten te houden welke jurken ik heb!"

Voor de vorm sputterde ik nog wat maar hield verder wijselijk mijn mond. Typisch zo'n ochtend dat er altijd -1 uit de Feminine Compiler komt.

Comments

mooie casus...ff zien hoe ik dat zou aanpakken.

Oppassen met regels als:
"Ja, natuurlijk moet je een nieuwe jurk kopen voor het feest"
Antwoord kan zijn:
"O!!..vond je mijn jurk van vorig jaar niet mooi dan!?"

Oppassen met regels als:
"Die jurk is mooi van kleur en staat je goed, die moet je kopen"
Antwoord kan zijn:
"Ik heb een broek in die kleur en jij hebt eens gezegd dat die kleur mij niet staat"

Beste regel is:
"Doe niets...hou je mond...knik regelmatig...keur er een paar af...onthoudt wat je hebt gezien...kijk niet naar andere vrouwen in de winkel...ga niet klagen over de prijs...ga er van uit dat de hele dag kan duren".

@Cerito: en zo is het maar net!

Ja, ze blijven onvoorspelbaar, zelfs ik weet dat. ;)

zo kwam ik ooit een bevallig in lingerie naar beneden zonder van de trap te mieteren enzo....zegt mijn lief, zeg je hebt een blauwe plek wist je dat?...kansloze zaak...kansloos.... ik zeg het u

@Cerito: Jouw "beste regel" geeft inderdaad de meeste kans op een positief resultaat. Alleen "onthoudt wat je hebt gezien" daar moet je mee uitkijken. Alle kennis kan namelijk ook tegen je gebruikt worden!
@Piet: Wanneer hebben jullie voor het laatst samen gewinkeld en, belangrijker, hoe ging dat?
@Henk(ES): Wat denk je, zou A. zo'n Feminine Compiler op de kop getikt hebben? ;-)
@Paola: Vreemde reactie van je vriend! Iedereen die jou een beetje kent zou vragen hoe je het hebt gepresteerd om zonder te vallen van de trap af te komen... ;-)

Ik hoef geen vrouw.

zo'n compiler vind ik een typische ICT benadering. Je vraagt om zwart en krijgt rood of je denkt rood en het wordt zwart. Communicatie via dit soort filterwerk leidt niet tot resultaat. CasasPa

Oh ja, vergeten te vermelden dat het wel een leuke casus is, die filter. CasasPa

Heeel handig, deze compiler!

Had ik dit maar eerder geweten! :)

Ik stelde het haar laatst nog voor; 'laten we volgende week gaan beginnen met fitnessen'.. Dat was natuurlijk niet meer goed te praten.

Je zet me aan het denken dat is vast en zeker the missing link. Ik ben je (weer) eeuwig dankbaar.

@Renesmurf: Geen compiler voor jou dus!
@CasasPa: Vergeet niet dat de ICT steeds beter wordt. 20 Jaar geleden wilde niemand geloven dat een computer het ooit van de wereldkampioen schaken kon winnen. En toch is het gebeurd. Gezien jouw rood/zwart denkpatroon... geloof jij in het Ca-si-no-model?
@GJ: Haha, ik heb jouw vraag zojuist door mijn pseudo-compiler gehaald en het resultaat is een dikke vette -1... :-)
@Henk(ES): Doe er je voordeel mee! Hehe... ;-)

Wat een oeverloos geouwehoer!!!!

Ik denk dat je een heel eind op weg bent met het onderzoeken van het fenomeen "vrouw". Nadeel is natuurlijk dat wij altijd onvoorspelbaar blijven, dus tja... hoe dicht je ook bij het ontrafelen van het raadsel zult komen, helemaal zal het je nooit lukken... Maar de ontdekkingsreis op zich kan al leuk zijn!

Dat vrouwen onvoorspelbaar zijn ben ik volledig mee eens. Het was het enige project in mijn leven waar ik voortijd ben gestaakt met het debuggen ervan en heb geaccepteerd dat er geen security patch noch update voor zal komen.

En de manual ontbreekt ook al !

:-)

Het doet me denken aan meet- en regeltechnieken. Ik weet niet of dit verhaal daar ook werd gebruikt, misschien heb ik het zelf verzonnen. Als je met een auto achteruit rijdt dan draai je aan het stuur en dan verander je van richting, ik geloof dat dit zoiets als (vaagheid) een eerste orde proces was. Met een aanhanger (trekhaak is tweede schakelpunt) erachter gaat het al anders en moet je telkens bijsturen, maar je weet nog wel wat er gebeurt (aan de hand van de visuele feedback). Met een aanhanger en zo'n draaiende as gaat het nog iets indirecter, maar als je er dan nog een aanhanger achter hangt dan is het (geloof ik) niet meer duidelijk wat er gebeurt als je voor aan het stuur draait, dan gebeurt er maar wat tijdens het achteruit rijden. Achteruitrijdend met een stelletje aanhangers is er maar een goede richting, die dus meestal niet gevolgd wordt, omdat die aanhangers alle kanten op kunnen gaan (hiervoor wordt bij processen, geloof ik weer, meet- en regeltechniek gebruikt, om zoveelste ordeprocessen, door middel van terugkoppeling op terugkoppeling, te kunnen besturen). Iemand met een betere meet en regel achtergrond zal er meer verstand van hebben. Duidelijk is wel dat die feminine compiler een zoveelste orde proces is, waarbij 'wij' de input moeten bijsturen aan de hand van geringe (die wel drastisch kan zijn) output. Er moet denk ik meer tussentijdse output komen, hardop denken zal helpen: "Wat bedoelt de inputter? Gaat hij me versieren? Ziet hij er leuk uit? Zal ik hem plagen? ...."

@Cyberjunk: Probeer ik op wetenschappelijke wijze het mysterie vrouw te ontrafelen, noem jij het oeverloos geouwehoer. Jij, een vrouw nota bene! Kennelijk leidt de Feminine Compiler bij jouw Feminine Compiler tot een -1 als output... :-)
@Willisha: Zo zie ik het ook, de ontdekkingsreis als doel en niet meer als middel. Een vraagje: begrijp jij jezelf eigenlijk helemaal? In die zin dat je kunt verklaren waarom bepaalde input tot bepaalde output leidt?
@Don Amaro: Ik zie het debuggen als de ontdekkingsreis waar Willisha op doelt. Debuggen is soms erg leuk. Dat je er nooit klaar mee bent maakt het eigenlijk alleen maar leuker... :-)
@Bodo: Zit er dan tenminste wel garantie op?
@Pascal: Een mooi betoog, waar veel waarheid inzit. Je kunt het ook gebruiken voor de directeur van een groot bedrijf die iedereen dezelfde kant op moet zien te sturen. Overigens weet ik niet of de feministische beweging het beeld erg waardeert van de vrouw als derde (of vierde) aanhangwagen die door de mannelijke chauffeur in de juiste richting geduwd moet worden... ;-)

Als mijn moeder zich ziek voelde (Nu is zij 90) ging ik met haar naar een kledingwinkel waar zij zich de hele middag kon vermaken. Van ziek zijn had ze nog nooit gehoord.

Grappig gevonden, maar helaas voor jou niet goed genoeg. Je hebt nl. 2 (of meer) onjuiste uitgangspunten:

1. Je denkt dat het komt door wat jij in het filter stopt. Fout. Het proces dat tot output leidt is volledig intern en zal onafhankelijk van de input tot hetzelfde resultaat leiden. (er zijn wel uitzonderingen, die mag je zelf uitvinden)

2. De uitkomst is volledig voorspelbaar als je weet waar je op moet letten. Of de uitkomst ook gewenst is is een andere zaak. Waarschijnlijk is dat de reden dat mannen nooit verder zijn gekomen bij de beoordeling van dit proces.

Wat heeft Tom cruise met dit alles te maken?

Haha, prachtig. En vraagje: wie zegt dat die aanhangerchauffeur een man is?

als de input gegeven wordt door Tom Cruise werkt dit filter natuurlijk heel anders en is de kans op negatieve output aanzienlijk kleiner.
Overigens zou zowiezo het gedeelte van de male-programmer verder uitgediept moeten worden, want het female-filter is in sterke mate afhankelijk van zijn manier van 'programmeren'.

@Hans: Een vrouw meenemen naar een kledingwinkel verhoogt de kans op een +1 aanzienlijk. Maar let op de valkuilen (zie commentaar Cerito): zeur daarna niet om geld en ga vooral niet verveeld staan te doen in de winkel want voor je het weet is de +1 in het outputfilter vermenigvuldigd met -1...
@CuraKora: "onafhankelijk van de input tot hetzelfde resultaat leiden"? Ik denk dat we elkaar hier niet helemaal begrijpen. Een vrouw meenemen naar een kledingwinkel (zie hierboven) geeft een grotere kans op een +1 dan zeggen dat ze er wat dikkig uitziet die dag. "als je weet waar je op moet letten", ja dat vind ik toch echt te vaag en niet bepaald wetenschappelijk... :-) Toch denk ik dat jij met jouw combinatie van vrouw zijn en bepaalde mannelijke trekjes (haha) het model een impuls kunt geven. Wellicht iets voor donderdagavond? Tom Cruise staat voor "De Man", ik vond het wat overdreven om weer met mijn eigen foto aan te komen... ;-)
@Irene: Een vrouw die achteruitrijdt met drie aanhangers... uhm... neen, ik geloof dat het beter is dat je dit aan R. vraagt... ;-)
@Pascale: Daar heb je een punt. Uiteraard dient ook op de male-programmer te worden ingezoomd. Jij lijkt mij precies de juiste persoon om dat eens in een modelletje te gieten. Wanneer kan ik hem verwachten?