« Harry Potter And The Goblet Of Fire | Main | Pierna de Cerdo »

Elton en het vrijgezellenfeest

Toen ik de post Paradoxen schreef was er nog een derde paradox. Maar ik kon er met de beste wil van de wereld niet meer opkomen. Inmiddels is de verloren gewaande kennis terug naar boven gesijpeld. Gelukkig maar.

Elton John herinner ik mij voornamelijk van zijn rol als Pinball Wizard in de Rock-Opera Tommy (1975), geschreven door de legendarische bandThe Who. The Who dat is Pete Townshend, John Entwistle, Roger Daltrey en Keith Moon. Daar hebben we het nu niet over.

Elton John en David Furnish treden op woensdag 21 december met elkaar in het huwelijkDe rol van Pinball Wizard was Elton John op het lijf geschreven. Excentriek en extravagant. In die tijd was mij niets van Eltons sexuele geaardheid bekend, ik geloof dat ik toen Łberhaupt niet wist wat homosexualiteit precies inhield.

Sinds kort mogen homosexuelen in Engeland met elkaar in het huwelijk treden. Op woensdag 21 december zetten Sir Elton Hercules John, geboren Reginald Kenneth Dwight, en David Furnish hun handtekening onder de verbintenis van hun leven.

Dat is heel mooi voor hun. Een goed gebruik is om voorafgaand aan het huwelijk een vrijgezellenfeest te houden. De aanstaande bruidegom wordt door zijn vrienden mee op stap genomen. Ingredienten zijn altijd drank, vaak een striptease en soms een uitstapje naar de Bananenbar of erger. De bruid onderneemt soortgelijke activiteiten met haar vriendinnen.

Maar hoe moet dat nu in het geval van een huwelijk tussen twee mannen? Wat zijn de regels voor deelname aan een vrijgezellenfeest? Er zijn formeel gezien twee mogelijkheden:

  • Deelnemers aan een vrijgezellenfeest moeten allen van hetzelfde geslacht zijn.
  • Deelnemers aan een vrijgezellenfeest moeten van het tegenovergestelde geslacht zijn als waar de aanstaande bruid(egom) op valt.

In het geval van Elton en David betekent kiezen voor de tweede optie dat alleen vrouwen deel hadden kunnen nemen aan hun respectievelijke party's.

Comments

Het is officieel geen huwelijk, toch? Volgens mij is het een "civil union".

Mijn broer en zijn partner wilden geen vrijgezellenfeest, dus ik heb geen ervaring met hoe dat er aan toe zou gaan.

Vrijgezellen feesten zijn altijd gezellig ;)

Ik denk dat er geen vaste regel hoeft te bestaan over hoe vrijgezellenfeesten moeten worden opgezet. Ik vind dat ieder stel, ho, he, of bi, dat zelf moet bepalen. Misschien bedoelde je deze post wel als een grap, maar zo niet, dan is mijn mening dat men de spontaniteit doodt als men regels gaat opstellen over hoe men het als homopaar of wat dan ook moet doen met de deelnemers aan zo'n feest. En ik zou juist van zo'n onconventioneel type als jij bent niet verwachten dat jij je hier druk om zou maken hoor Casa!!

@W8in: Je hebt gelijk, het is geen officieel huwelijk. Jammer dat je broer geen vrijgezellenfeest wilde houden!
@Robbert: In grote gedeeltes van Antwerpen denkt de lokale bevolking daar toch anders over... :-)
@Cyberjunk: Ik maak mij niet druk, maar vond het een theoretisch interessant dilemma. Zelf doe ik graag aan alle soorten vrijgezellenfeesten mee... ;-)

Vrijgezellenfeesten doen mij denken aan ontgroeningsceremoniŽn. Meestal luidruchtig en stoer, tenminste bij de mannen. En bij twee mannen zal het wel dubbel op moeten zijn, daar kan ik mee instemmen. CasasPa

Vrijgezellenfeesten hoeven voor mij helemaal niet.
Een leuke bruiloftfeest is voldoende.

een vrijgezellenfeest is meestal een leuke avond met goede vrienden, en dan doet geslacht er niet zo toe. (meestal eigen geslacht)

Het is fijn dat homo's in steeds meer landen gelijk gesteld worden aan hetero's. Maar daarmee hoeft nog niet gezegd dat ze zich identitiek moeten gaan gedragen. Want, zie je, een vrijgezellenfeestje, da's echt vreselijk hetero.

@CasasPa: Hadden ze dat in jullie tijd eigenlijk niet, vrijgezellenfeesten? Ik vind ze wel grappig, behalve dan voor de bruidegom als het echt de avond voorafgaand aan het huwelijk plaatsvindt...
@Renesmurf: Ach, hoe meer feesten hoe meer vreugd. De bruiloft en het feest erna hoort natuurlijk het hoogtepunt te zijn...
@Casper: Zoals je het schrijft geloof ik dat jij vrijgezellenfeesten niet echt ziet zitten. Hoe doen ze dat eigenlijk in New York?

Ik heb zo'n feest niet eens gehad voor mij trouwen.... mmmm.

in mijn tijd waren er misschien wel eens vrijgezellenfeesten, weet ik niet zeker. Maar tegenwoordig is het wel min of meer een must. CasasPa.

gil....een vrijgezellenfeest....afschuwelijk...aan mij niet besteedt.... mijn vriendinnen begrepen dat gelukkig heeeeeeeeeeeeel goed....

@Brillie: Jij zat waarschijnlijk voor je bakkie, je laatste noodsignalen uit te zenden... :-)
@CasasPa: Al is het hoogtepunt volgens mij alweer voorbij. Sinds Antwerpen en Amsterdam de vrijgezellenvierders proberen te weren...
@Paola: Toch had een 'ontvoering' achteraf vast bij jou in de smaak gevallen. Helemaal als A&dM erbij betrokken zouden zijn geweest!