« Stanley Brown | Main | Donderdag Luchianodag (1/2) »

Slachtoffers, daders, journalistiek

Xaviera volgt een studie journalistiek bij Inholland Select Studies. Organisatorisch loopt het allemaal niet op rolletjes bij Inholland, maar het voordeel is dat het collegegeld 4500 Euro per jaar bedraagt in plaats van 1500. Vanuit de studenten klinken regelmatig kritische geluiden, hier een voorbeeld daarvan.

Door Xaviera worden lesstof en beoordeling als vaag ervaren. Er zijn wel regels, maar niemand weet exact wat ze zijn. Zij gaat op zoek naar de statuten en komt uiteindelijk terecht bij opleidingsmanager Koos Verkerk met wie zij een afspraak maakt. Een afspraak die in haar woorden meer van een audiëntie weg heeft.

Het wordt een bijzondere ontmoeting, het woord gesprek is in deze niet echt adequaat. Het is zeer aan te raden om Xaviera's verslag van de ontmoeting helemaal te lezen, het is de reincarnatie van Jiskefet, geplaatst op woensdag 23 november: Met mijn voet tussen de deur.

Samenvattend vindt de heer Verkerk dat Xaviera eerst maar eens netjes moet gaan zitten. Zij kan haar benen echter niet onder de tafel krijgen en zit daardoor ietwat scheef. Dat is niet goed.

Tot tweemaal toe sommeert Verkerk haar om fatsoenlijk te gaan zitten. Dan beschouwt hij het gesprek als beëindigd en probeert haar de kamer uit te duwen. Om dit te voorkomen zet Xaviera haar voet tussen de deur. Uiteindelijk wordt zij er toch uitgeduwd, waarna Koos Verkerk de deur voor haar neus dicht slaat.

Een mooi verhaal, maar het gaat nog verder.

Vanuit de journalistiek opleiding worden de studenten gestimuleerd (verplicht?) om een weblog op de Volkskrantsite bij te houden. Volkskrantredacteurs en -journalisten houden deze weblogs in de gaten en het is de bedoeling dat zij opbouwende kritiek leveren.

Voor Xaviera is het dubbel werk, zij heeft immers al een weblog. Derhalve plaatst zij op maandag 28 november de post Met mijn voet tussen de deur op haar Volkskrant weblog.

Dankzij reageerder DefJam gaat de discussie aldaar een andere kant op. Koos Verkerk heeft een gereformeerde achtergrond en heeft dus een andere houding tegenover minirokjes. Meer mensen beginnen naar Xaviera's kleding te vragen. Zij geeft aan tijdens het gesprek een lange spijkerbroek te hebben gedragen.

Op woensdag 30 november verschijnt in een ander Volkskrant weblog van de hand van Wouter Engel een stuk dat er qua layout uitziet als een krantenartikel. De titel is insinuerend: "Mediastudente brengt coördinator in verlegenheid".

Wouter Engel heeft uit Xaviera's post de reacties van eerdergenoemde DefJam gepikt. Dat ziet er als volgt uit:

"Deze studente wist dondersgoed waar ze mee bezig was. Want de opleidingscoördinator is namelijk nogal bijbelvast. Dan weet je dus dat hij het niet op prijs stelt wanneer je als een soort van stoeipoes op afspraken verschijnt. Aldus DefJam, een student journalistiek van Inholland."

Degene die dit artikel leest zonder kennis van het voorafgaande denkt al snel dat Xaviera van achteren Hollander heet. Zelf doet zij er nogal luchtig over, maar deze sluipende verschuiving van slachtoffer naar dader doet toch enigszins aan de verhalen van Franz Kafka denken.

Het lijkt mij een mooi onderwerp voor een talkshow.

Comments

Sjeez, wat een verhaal! Lees ook het zwartboek inHolland op http://www.poepoe.nl

Lekkere boel daar.

Het enige dat ik hierop ga zeggen is, dat een gereformeerde achtergrond niet altijd hoeft te betekenen dat men een negatieve houding aanneemt ten opzichte van minirokjes. Je zou de gereformeerde mensen de kost moeten geven die dat prachtig vinden. Alleen mogen ze het vaak niet laten merken. Of ze doen net of ze het niks vinden terwijl ze het prachtig vinden. Overigens worden de gereformeerden wel losser in hun opvattingen.

Nuance bij artikel van die engelen valt wel mee vind ik.

ik denk al...waar komen al die bezoekers vandaan...hier dus :) Alleen mijn site ligt er nu even uit :S Hopelijk zijn we snel weer terug. Dan kan ik ook meteen reageren op je comment...die ik dus niet meer uit mijn hoofd weet :)

@Lijn: Thanx voor de link. Heb het verhaal van Jean-Marc van Tol (Fokke & Sukke) versus Inholland gelezen. Hier nog een link erover: http://punt.avans.nl/toon_oudnieuws.asp?Id=896
@Cyberjunk: Waarom wil je niet meer over deze kwestie zeggen?
@Dirk Boosma: Alleen al de titel (Mediastudente brengt coördinator in verlegenheid) klopt absoluut niet met het verhaal van Xaviera. En waar die stoeipoes vandaan komt?
@Xaviera: Ik hoop niet dat je site platligt door het extra verkeer van het CasaLog, hij kan toch wel 12 extra bezoekers aan hoop ik... ;-)
Breng hem maar weer snel online!

enne laat ik voorop stellen dat Koos, ik en zijn secretaresse de enige waren die in de kamer aanwezig waren. Toch zeker geen ene wouter...tenzij hij zich onder de tafel had verstopt ...wat dan weer zou verklaren waarom ik mijn benen daar niet kwijt kon...!

@casa...nee kwam niet door de extra bezoekers. Heel helderhosting lag eruit. Maar ja..tis ook maar 5 euro p/m...ik klaag dus niet te hard!

Daar kan je wel een avondvullend programma mee vullen.

Ik had me iets duidelijker moeten uitdrukken merk ik. Het ging eerlijk gezegd een beetje boven mijn pet, ik kon het allemaal niet zo goed volgen, vandaar dat ik alleen datgene eruit pikte dat ik wel volgen kon. Voor mijn doen een beetje mager, dat weet ik, maar echt, ik snap dit verhaal voor de rest niet zo goed. Of jij zo moeilijk schreef of dat ik een keer een soort blinde vlek heb in een deel van mijn hersens waardoor het me een beetje duizelt weet ik niet, maar dat kan een keer gebeuren. En eerlijk gezegd heb ik het vandaag ook drukker gehad dan ik het normaal heb en morgen is dat ook zo. Neem me voor een keer niet kwalijk dat mijn hersens het een keer niet trekken, om dat zo eens te zeggen.

Of een afstudeerscriptie aan de school voor de journalistiek.

Veel te zwaar voor een talk show. Daar kijkt geen mens na.

nieuwsgierig als ik ben klikkerde ik er vrolijk op los in je stukkie....nadat ik van verbazing 1 was bekomen en een keihard, 'dat meen je niet' mijn katten uit de slaap haalde, viel mijn mond helemaal open bij het tweede log.... wat een absurd verhaal!!! Echt te onbeschoft voor woorden zoals er met haar om wordt gegaan....totaal voorbijgaand aan haar bedoeling, idiote insinuaties naar uiterlijkheden en zelfs uitlokking....echt ik sta te steigeren hier.... ik heb respect voor de rust die xaviera uitstraalt en haar manier van omgaan met...daarom zit ik ws ook niet in de journalistiek hehe...ik had gelijk een rel van jewelste veroorzaakt....wat een waanzin.......daaroverheen nog de volkskrant die zich helemaal kapot moet schamen........ik ben perplex gewoon.......er wordt gewoon zomaar aangenomen dat ze Sharon Stone van de troon wil stoten.... hoezo totaal de plank misslaan... *adem in adem uit*

@Xaviera: Ja, het zou zomaar kunnen, Wouter onder de tafel. Toevallig is hij namelijk wel afgestudeerd bij Inholland!
Ik betaal 5 dollar per maand voor een geweldige service...
(Nou vooruit, ik lag er ook wel eens uit)
@Renesmurf: Zeker als alle betrokkenen komen opdagen ja... :-)
@Cyberjunk: Dank je voor deze uitleg. Ik dacht even dat er een klein misverstand was. Laten we het houden op een combinatie van factoren: jij een drukke dag, ik in een moeilijke schrijfbui en het onderwerp is tamelijk gecompliceerd. Uiteraard wil ik jouw hersens niet overbelasten!
@Irene: Haha, dat levert vast en zeker een erg hoog punt op... :-)
@Brillie: Welnee, het ligt er maar aan hoe het gebracht wordt. In de grond is het puur amusement!
@Paola: Ik heb ook bewondering voor Xaviera's relaxte houding. Feitelijk is dat ook de beste manier, maar ja... je moet het wel kunnen. Wij zijn daar denk ik minder geschikt voor... ;-)
Leuk dat je je er zo in verdiept hebt trouwens!

Te gek voor woorden zoals ik het bij jouw en Xaviera lees. Als ik sommige reacties op haar weblog lees heb ik wel bedenkingen en is het moeilijk om een echt oordeel te vormen. Ik bewonder wel haar houding maar zou graag ook Koos's zijn verhaal wel eens willen horen, maar dat zal er wel niet inzitten.

Als DefJam ook bijbelvast is zal hij zich vast herkennen in DefJudas. Waarschijnlijk heeft Xaviera hem afgewezen toen hij zich tot haar wilde bekennen.

Er zijn veel problemen rond Koos Verkerk en Inholland Select Studies.

Er is ook sprake van een felle anti-inholland campagne hiero. Stop toch lekker met deze rancuneuze blogs.

@Henk(ES): Ben het helemaal met je eens, ik zou heel graag van Koos Verkerk horen hoe hij er tegen aan kijkt!
@Menno Nicolai: Haha, weer een nieuwe wending in deze soap... :-)
@Lex: Precies. Als dit een op zichzelf staand feit was, maar dat is dus duidelijk niet zo. Er is de kwestie met de tekenaar van Fokke & Sukke, een directeur met het hoogste salaris van alle Hoge scholen van Nederland, de chaos... vaak is het wel zo dat ellende ellende aantrekt.
@Bart Keizer: Ik heb geen enkele rancune jegens Inholland. Xaviera's verhaal is (voor een buitenstaander) nogal hilarisch. Overigens is het feitelijke punt van mijn post hierover de geleidelijke verschuiving van een geconstateerd feit via comments op een ander log naar een stuk van een journalist die het feit min of meer omdraait. Journalistiek gezien een fascinerend proces, dat zeker in de lesstof van iedere journalistieke opleiding aan bod dient te komen. Een mooier voorbeeld is moeilijk te vinden!

Nee hoor. Ik heb gewoon verteld over wat ik heb ervaren. Als je dat een felle anti-inholland campagne vindt, dan zouden je oren pas echt gaan wapperen als ik mijn ervaringen van de laatste 1,5 jaar zou beschrijven. Maar dat komt nog wel...

Maar ik vind het wel apart: Als jij met een bedrijf te maken hebt, dat je voorliegt, onbeschoft behandelt en ge(mis)bruik maakt van zijn positie enje vertelt daarover, dan is dat meteen een campagne? Vaag hoor.

Xaviera, het is overduidelijk. Iemand met een dergelijke achtergrond reageert nu eenmaal anders.
Als jij als aankomende journaliste dat niet eens kan inzien, dan heb je gekozen voor het verkeerde vakgebied.
Dan de weblogs van jou; daar spat de haat tegen de opleiding vanaf. Maakt mij niet uit, maar als het zo erg allemaal is> waarom ga je dan daar niet lekker weg?
Je bent zo hypocriet, overduidelijk gewoon.

Nou he. je hebt me door.

Applausje voor jezelf Bart!!

Xaviera :)

@Xaviera: Ik denk dat Bart meer doelt op negatieve berichtgeving over Inholland in het algemeen. Op diverse plaatsen duiken kritische stukken op. Naar mijn mening is het echter niet zozeer een campagne. Het zijn duidelijk afzonderlijke verhalen die een niet zo fraai beeld schetsen van dit instituut. Niemand kan jou het recht ontzeggen je eigen belevenissen op te schrijven!
@Bart Keizer:
1. Het is het jaar 2005, bijna 2006.
2. Rotterdam is een grote stad, de tweede haven van de wereld.
3. Xaviera is een volwassen vrouw.
4. Inholland is een modern opleidingsinstituut (Fokke & Sukke!).
5. Xaviera heeft veel tijd en geld in deze opleiding geïnvesteerd.
Kun jij mij uitleggen waarom zij weg moet gaan vanwege een man met 'dergelijke achtergrond' die haar niet te woord wil staan omdat zij haar benen naast de tafel heeft? Het woord hypocriet kan ik absoluut niet plaatsen in deze.
Het CasaLog biedt overigens met alle plezier een discussiepodium voor zowel tevreden als ontevreden clienten (en personeel) van Inholland... :-)

En eerlijk gezegd ben ik niet zo overtuigd van die bijzondere achtergrond van Verkerk hoor. Dat riep meneer Wouter van de VolksKrant weblogs. En niemand anders heeft dat bevestigd. Als ik de rest van dat stuk en nog wat anderen lees, dan ben ik dus niet van overtuigd dat hij het erg nauw neemt met de waarheid.

Vanaf de eerste collegedag had Xaviera al commentaar, zie deze column van haar site:

Aanstaande maandag zou ik officieel beginnen met de opleiding journalistiek aan InHolland in Rotterdam. Ik had mij er al vreselijk zenuwachtig over gemaakt en keek er aan de andere kant ook eigenlijk best naar uit om weer aan de slag te gaan. Goed, eerst moest ik op de een of andere manier door de introductie dagen heen zien te komen, maar zelfs dat viel mee.

Eindelijk mocht ik dan afgelopen donderdag mijn rooster in ontvangst nemen en maandag zou het allemaal beginnen. Maar je raadt het al, het feest gaat niet door. Nou ja, het gaat uiteindelijk wel door, maar een week later dus.

Op zich is een extra week vakantie natuurlijk wel lekker, maar mijn vertrouwen in de school is wel vreselijk gedaald.

InHolland Select studies is een particuliere school. Om er te mogen studeren moet je per jaar 4000 euro collegegeld neerleggen en dat is niet niks. In ruil daarvoor bieden zij een persoonlijke leeromgeving met kleine klassen en veel begeleiding.

Dat is ook de reden dat ik specifiek voor InHolland heb gekozen. Het leek mij wel een goed idee om een opleiding te volgen aan een school waar men ook echt tijd voor je maakt. De 4000 Euro kan ik eigenlijk niet echt betalen, maar als ik heel erg mijn best doe, dan lukt het net. Maar voordat de lessen goed en wel begonnen zijn, zijn er al een aantal dingen waar ik niet onverdeeld enthousiast over ben.

Zo kreeg ik mijn boekenlijst pas vorige week in de bus. Ik heb de boeken direct besteld, want ik was wel benieuwd naar de leerstof. Op de rondleiding die we tijdens de introductie kregen vertelde een van de 2e jaars ons echter dat naar alle waarschijnlijkheid niet alle boeken zouden worden gebruikt en dat we beter eerst met de docenten konden overlegggen welke boeken we wel en welke we niet aan moeten schaffen. Ik ben dan 29, maar in mijn tijd gebruikte je gewoon de boeken die op je lijst stonden. PUNT UIT. Bij InHolland blijkbaar dus niet.

Het volgende punt waar ik niet over kan juichen is dat ik ook 1 week voor aanvang te horen kreeg dat de school gaat verhuizen naar het reguliere gebouw van InHolland. Daarmee verdwijnt het persoonlijke en kleinschalige karakter van de school wel compleet, want het hoofdgebouw is een soort New Yorkse Markt: wat een gekkenhuis daar zeg.

Maar wat het geheel nog veel vervelender maakt is dat de reden van de verhuizing ligt in de "financiële problemen" van InHolland. Dit baart mij toch enigszins zorgen. Wat als ze straks de problemen niet op kunnen lossen?? Moet ik dan halverwege de opleiding naar een andere school?!???

Al met al ben ik op het moment niet zo positief over het geheel. Hopelijk heb ik helemaal ongelijk met mijn ongerustheid en komt het allemaal wel goed. Voorlopig heb ik een extra week vakantie, die ga ik dan maar gebruiken om mijn OV jaarkaart uit te testen.


Ze is gewoon bezig met een anti-holland campagne, al vanaf haar eerste dag. Moet ze niet zielig en onbegrepen gaan doen.

Mijn vraag nogmaals aan Xaviera: waarom ga je niet weg bij Inholland als het zo-n rotschool is?

Anti-inholland blogs wekken ergenis studenten

Pieter de Lange

Het internet kent al sinds enige tijd diverse anti-inholland blogs. De hogeschool krijgt daarin een hoop te verduren. Docenten worden namelijk in de blogs van sommige journalistiek studenten van Inholland Select Studies (ISS) door slijk gehaald, zonder dat er echte argumenten worden gegeven.

Studenten van de Rotterdamse hbo-opleiding journalistiek van (ISS) zijn deze anti-inholland blogs dan ook meer dan zat. Marianne:“Ik lees dan over een docent die mishandeld zou zijn. Echt onzin. Ik zat bij haar in de klas en tijdens die les is alleen tegen haar geschreeuwd, omdat ze niet luisterde.”

Waarmee de derdejaars journalistiek studente refereert aan een weblog van medestudente Floor, die een docent krantenjournalistiek op haar weblog beschuldigde van stelselmatige mishandeling. Marianne meent verder dat ze onder invloed staat van een 30-jarige studente genaamd Xaviera. “Floor wordt door haar gebruikt. Het is een rotstreek.”

Ook medestudent Mark begrijpt niet waarom een kleine minderheid het op manier probeert te verpesten voor de rest van Inholland Select Studies. Mark:“De school is duur en deels particulier. Dat trekt een bepaald soort van studenten aan, met gefortuneerde ouders. Er lopen hier sommige meiden rond, die kunnen zo slecht tegen kritiek. Puur vanwege het feit dat ze zulke verwende nesten zijn.”

Toch wordt niet ontkend dat er in het verleden geen problemen zijn geweest. Tricia weet bijvoorbeeld als tweedejaars journalistiek studente dat er soms weleens wat fout ging met de cijferlijsten en roosters: “Dat veroorzaakte een hoop ongenoegen. En terecht. Maar nu alles bij Inholland Select Studies op rolletjes loopt, gebruiken kwaadwillenden deze problematiek uit het verleden om docenten een slechte naam te bezorgen.”

Bron: http://inholland.punt.nl

hahaha die is goed. Ík zou floortje beinvloeden? Ik geloof dat die mensen Floor niet echt kennen eerlijk gezegd.

ook heeft floor niemand beschuldigd van stelselmatige mishandeling, maar een voorval beschreven dat zij heeft meegemaakt.

Ik weet niet of ik volgens die "mark" bij de gefortuneerde studenten hoor, maar mocht dat zo zijn, dan is ook Mark niet erg goed geinformeerd.

Anyways, genoeg geluld. Inholland presteert slecht. Ik haal morgen mijn propedeuse op. Als er iemand zich moet verdedigen (en dat moment kom absoluut) dan is het wel ISS. En niet ik.


Oh een klein puntje nog brat:

De school voor journalistiek in Utrecht, wil geen studenten van Inholland aannemen. Dát is dan ook de reden dat ik niet wegga. Als ik wegga mag ik in Utrecht overnieuw beginnen. Dan heb ik dus 2 x 4000 euro (plus nog wat) weggegooid.

Volgens mij heb je echt geen enkel idee wat hypocriet precies inhoudt.

In Utrecht geldt een numerus fixus, wat in de praktijk betekent dat ze mensen inloten en uitloten. De klassen zitten daar vol, zo niet stampvol. Maar dat vertel je er even niet bij.

By the way: Je bent 30 jaar en dan nu pas je propedeuse halen? Dat zegt denk ik veel over je capaciteiten als student.

Volgens het onafhankelijke instituut Backbone is 70 procent van alle Inholland studenten tevreden over de hogeschool. Ook dat verzwijg je.

@Bart Keizer: Als men twee jaar lang 4000 Euro heeft geinvesteerd heeft men domweg recht op goede dienstverlening van het instituut waaraan men deze som heeft betaald. Goed is een relatief begrip, maar in een dergelijk geval zou ik ook niet zomaar weglopen.
Los van dit alles heb ik de indruk dat jij meer met een persoonlijke campagne bezig bent tegen Xaviera dan zij tegen Inholland.
Ik ben nu wel nieuwsgierig naar jouw relatie met Inholland. Ben je docent, student of anderszins belanghebbende?

Nee hoor Bart. Utrecht heeft nadrukkelijk gezegd dat ze geen studenten wilden van Inholland select studies. Tegen mij en ook tegen (op z';n minst) 2 medestudenten van mij. Het zou natuurlijk kunnen dat dat intussen is veranderd.

Die 70% is van HEEl inholland. Met dat onderzoek mocht ISS helemaal niet meedoen.

Overigens is het apart dat er de mensen die in het stuk van "pieter" worden genoemd helemaal niet bestaan.

Leuk als je zoveel aliassen hebt. Beetje laf, maar wel geinig.

Wat ik bedoel is: waarom ga je naar een school die al volgens Xaviera de eerste dag kut was?
Dat begrijp ik gewoon niet. Daarnaast gaat ze Utrecht er nog eens bijhalen, maar vergeet dan
te schrijven dat ze daar een numerus fixus hebben. Dat is een nuance.
Zelf concludeert zij hieruit niet aangenomen te worden op de SvJ Utrecht. Terwijl het veel waarschijnlijker is dat ze gewoon uitgeloot is. Want ISS een geaccrediteerde hbo-opleiding, die gewoon door de NVAO onlangs gevisiteerd is.
De studenten zijn volgens Backbone tevreden, waarvan maar liefst 70 procent.
Dit wordt allemaal weggelaten door Xaviera. Haar betoog snijdt gewoon geen hout, hangt van los zand aan elkaar. Maar nu opeens worden we persoonlijk, want wat voor dubbele agenda zou ik nu hebben met deze posts?
Doe toch eens normaal, relativeer en bekijk het vanuit de juiste perspectieven. Daar gaat het om.
Bovendien ben ik niet van Inholland, heb er niks mee te maken.
Maar ik ben wel als onderwijsdeskundige vaker gewezen op deze onzin verhalen. Vooralsnog hoop ik dat Xaviera daarom goed nadenkt over wat ze nu allemaal loopt te beweren.

Aangezien 80% van wat je daar stelt niet waar is, zou ik dat laatste maar vooral op mezelf betrekken als ik jou was.

Mocht je vragen hebben over exact wie ik waar heb gesproken en wat ik daar te horen heb gekregen, dan raad ik je aan dat te vragen. In plaats ervan uit te gaan dat ik zou liegen.

Het enige wat jij doet Xaviera is jezelf als klokkenluider presenteren, terwijl het nog maar zeer de vraag is of je wel zuivere motieven hebt.
Er zijn namelijk wel meer gevallen bekend waar studenten pure haat en wrok jegens docenten en medewerkers gebruiken als brandstof voor hun anti
campagnes.
Wat zeg ik, het gebeurd regelmatig. Betreurens-waardig genoeg komt iedere keer weer de aap uit de mouw. Dan blijkt dat het allemaal geinitieerd is vanwege een slecht cijfer of het niet behalen van een bepaald vak.
Dat verhaal van die Verkerk bijvoorbeeld. Je weet zelf heus wel dat die man niet zomaar zo reageert. Omdat je iedere keer consequent nuances weglaat in je al eerder gepubliceerde verhaaltjes, schotel je lezers niet alle feiten voor.
Maar antwoord eens op mijn vraag: waarom ga je naar een school die al volgens jou de eerste dag niet okay was?

Het antwoord daarop is voor elk redelijk intelligent mens best te verzinnen. Doe je best zou ik zeggen.

Aangezien jij met je 30 lentes jong, bijna in bezit van haar propedeuse, de aangewezen persoon bent hierop te antwoorden. Nogmaals: waarom ga je naar een school die volgens jou de eerste dag niet okay is?

lieve schat: that shows how much you know! Ik ga mijn prop journalistiek halen. Niet mijn prop in het algemeen. Die heb ik al een tijdje. wat een kippie zeg.

Ik kap er trouwens mee. Dit vervuilt het log van Casa en dat is zonde. Als je iets kwijt wil, moet je het maar bij mij komen zeggen. I;m outta here! ciao babesz.

@Bart Keizer: Waarom Xaviera vooralsnog Inholland niet heeft verlaten heeft zij reeds enige malen uiteen gezet. Wat mij verbaast is dat iemand die geen enkele band heeft met Inholland zo fanatiek een paar kritische noten van een journaliste in opleiding aanvalt. Met name een journalist(e) dient met een kritische pen te schrijven. Druk om dit niet te doen danwel censuur lijken mij juist bij journalistieke opleidingen uit den boze.
@Xaviera: Het was mij een genoegen, nooit eerder zoveel reacties gehad... ;-)

Ik word niet goed van al die verhalen. Ben ik nou te intelligent voor een HBO opleiding of zijn de anderen nou zo dom? In ieder geval voor de duidelijkheid Xav (IN JEANS) had gewoon een afspraak met Verkerk. Tijdens die afspraak heeft hij zich gewoon asociaal gedragen. Mensen reageren nou eenmaal raar als ze in het nauw worden gedreven. Ik heb trouwens van meerdere mensen gehoord, dat Verkerk niet aanspreekbaar is wat betreft kritiek over de school(ISS)/opleiding.
Tegen mister of misses alias wil ik nog zeggen: zielige lafaard. Ik was ook in de klas toen Floor niet naar Naber luisterde en door ging met praten. Hierop nam Naber een wurghouding aan. Er is toen wel iets gebeurd.

Er zijn steeds vaker problemen met Inholland Select Studies. Althans, zo lijkt het.

Mocht het om echte problemen gaan, doe er wat aan! Kom tot actie en dwing Inholland Select Studies om problemen op te lossen.
Er zijn genoeg instellingen die studenten ondersteunen.

Doe er iets aan!

@Journalist: Ik kan niet beoordelen of jij te intelligent bent voor een HBO-opleiding. Je opmerking over de alias vind ik niet zo'n sterke, want je heet zelf vast ook niet journalist... ;-)
@Johan: Mijn verhaal beschrijft de verschuiving van slachtoffer naar dader, door het schrijven van een stuk waarbij specifieke citaten worden gebruikt. En andere bewust genegeerd. Ik heb verder niets met Inholland te maken en ga daar (persoonlijk) ook niets aan doen. Overigens is de SP sinds ruim een jaar wel bezig om helderheid over Inholland te krijgen. De huidige status ken ik niet. Link: http://www.sp.nl/nieuwsberichten/041013-waarborg_rechten_van_studenten_op_private_opleidingen.html

De naam journalist heb ik op deze log voor het eerst gebruikt. Normaal gebruik ik altijd mijn eigen naam, maar ik doelde erop, dat er een student(e), die bij mij in de klas zit, het op bepaalde mensen heeft voorzien. Ik weet niet wat de motieven van deze persoon zijn. Ik vind het raar dat deze persoon (mr. alias of mss. alias) dingen verzint en dingen beweerd die nooit of andersom zijn gebeurd. Zodra ik weet wie hier achter zit maak ik mijn naam bekend.