« Paulus en Izaan | Main | Toko Zuikertuintje gesloten »

Fragrance

Luchiano (7) heeft een fascinatie voor Funmiles boekjes. In deze boekjes staan artikelen waarop men met Funmiles een flinke korting krijgt. Soms zijn de artikelen zelfs gratis, iets waarvan Luchiano erg is gecharmeerd.

Funmiles boekjes zijn in het Engels geschreven. Engels, die taal die zoveel logischer is dan het Nederlands. Not. Overigens sparen wij geen Funmiles.

"Papa, wat is fragrance free, is het dan gratis?" Als hij het woordje free ziet denkt Luchiano als eerste aan gratis. "Wat betekent fragrance?"

In plaats van hulpbehoevende mensen een vis te geven tegen de honger kan men ze beter leren vissen. In dit geval dus Babel Fish-en. We tikten fragrance in en moesten vervolgens de from en to talen invullen: From English to Dutch.

De uitkomst (geur) stemde ons tevreden. Alleen begreep Luchiano er niets van dat we From English to Dutch hadden gekozen, want we moesten toch Nederlands hebben? Iedere Nederlander, nou ja bijna iedere Nederlander toch, is hier wel eens tegenaan gelopen. Dutch lijkt inderdaad meer op Duits. Luchiano vond het maar vreemd: "Ik weet niet wat te zeggen".

Soms zetten wij onze vaste pc gewoon ineens uit, zonder Windows en vooral Mozilla Firefox, de browser die Luchiano en ik gebruiken, netjes af te sluiten. Bij het opstarten de volgende keer gebeurt het dan wel eens dat alle bookmarks (favorites) verdwenen zijn.

Daarom exporteert Luchiano de bookmarks nu regelmatig naar een file. Als ze weer eens weg zijn hoeft hij alleen het bookmarks-file te importeren.

Na het toevoegen van de Babel Fish link werden de bookmarks snel geëxporteerd.

Comments

We komen uit The Netherlands, ook wel Holland genaamd door onwetenden, en we zijn Dutch.
We zijn een bijzonder volkje.
Finland noemt zichzelf Suami (of zo)
Amerika is dan weer USA of VS.
Engeland Groot Britanie, en zo is er overal wel wat.

Ik begin steeds meer te geloven dat Luchiano Zeeuwse en/of Schotse voorouders heeft. Dat heeft natuurlijk wel als voordeel dat inburgeren een makkie voor hem is. Als het zover komt.

Weet jij wat Double-Dutch betekent? Ik wel, tenminste, ik denk het te weten. Helemaal zeker weet ik het niet. Als ik goed ben ingelicht betekent Double-Dutch hetzelfde als onzin. Als dat echt klopt, moet je dat maar eens aan Luch vertellen. Zal hij vast leuk vinden. En als het niet klopt, dan verneem ik dat wel van jou.

Als ik Windows niet afsluit en de pc zomaar uitzet, mis ik heus de volgende keer niet mijn bookmarks. Misschien gebeurt dat inderdaad als je Mozilla gebruikt, of als je twee browsers naast elkaar gebruikt, maar ik heb er nooit last van gehad. Ik vind het eerlijk gezegd ook niet normaal dat dit gebeurt bij jullie pc.

@Renesmurf: Het is overal wat, maar dat betekent nog niet dat het ook logisch is...
@Piet: Voor het onderdeel "zuinigheid" slaagt hij met vlag en wimpel. Over zijn voorouders. In 1798 enterde de Schotse familie McVasquez Santo Domingo. Daar is Luchiano een afstammeling van... :-)
@Cyberjunk: Onderdeel van het leven is dat er soms dingen gebeuren die niet normaal zijn. We moeten er mee leren leven. En wat te denken van de Dutch Treat, dat je alles zelf moet betalen... ;-)

ik dacht dat double dutch iets was met én de pil én een condoom of ben ik nu de weg kwijt... :-)

Paola, ik sluit me bij jou aan! Double Dutch staat voor dubbele veiligheid, op het overdrevene af. Going Dutch of a Dutch treat = allebei de helft van de rekening betalen (ja, maar ik heb koffie gehad en jij niet, dus ik betaal een euro extra hoor!).

Trouwens, ik dacht altijd dat Hollanders zo gek waren op gratis, korting, aanbieding? Nou, de Madeirensers lusten er ook pap van :D

@Paola en Cyberjunk: Volgens Wikipedia hebben jullie allebei gelijk: http://en.wikipedia.org/wiki/Double_dutch
@Willisha: Meestal zeggen ze niet "ik betaal een euro extra hoor", maar "jij had er een gebakje bij, dus moet jij 2 euro extra bijleggen!"... :-)
En zuinigheid/gierigheid is volgens mij iets van alle volken...

@Casa: Het is dan ook zeer onlogisch, zoals het hele leven.

Gratis bestaat niet. Zelfs hoofdpijn krijg je niet gratis, daar moet je wat voor doen.

Met die uitspraak van Brillie ben ik het niet eens, ik zou niet weten wat ik ervoor moet doen om hoofdpijn te krijgen, dat komt echt vanzelf en je krijgt het helemaal voor niets, evenals verkoudheid. En afgezien daarvan, voor niets gaat de zon op, die schijnt dus ook zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

@Brillie: voor niets gaat de zon op.