« Het Statief | Main | Wat doen die mensen? »

Geluid als selectiecriterium

De hele dag was onze geweldige huisbaas Franklin Lasten bij ons geweest om te schilderen. Met de groene verf. Morgen komt hij voor de tweede laag en enkele andere klusjes die Lucy voor hem bedacht heeft.

Luchiano (7) was wat aan het knippen. "Ik wil later kapper of verver worden", zei hij. "Je bedoelt schilder", verbeterde ik hem. "Waarom wil je schilder worden?"

"Door het geluid van de kwast, dat vind ik zo mooi", luidde het voor mij verrassende antwoord. Gevolgd door "I have decided, met mijn verjaardag wil ik een microscoop".

Op dat laatste sloeg ik geen acht. "Vroeger wilde je postbode worden, hoe staat het daarmee?"

"Ach, ik snap nu dat dat boring is, met de auto rijden en brieven in de brievenbus stoppen..." Maar ja, welk beroep is behalve Database Administrator uiteindelijk niet boring? "En wat denk je dan van een kapper, elke dag haren kammen en knippen op dezelfde hoofden..."

Luchiano knipte een paar keer met zijn schaar in de lucht en sprak: "Wat denk je, I simply can't resist that noise!"

Comments

Weet Luchiano wel dat postbodes in Nederland nog steeds, ook als het giet van de regen, op de fiets zitten om post rond te brengen? Dat is pas "boring." Leer jij dat joch trouwens geen Nederlands? Ik kan me wel voorstellen dat Nederlands niet DE taal is in jullie gezin, maar ik denk toch dat het helemaal niet fout zou zijn als Luch de Nederlandse taal zou leren, al was het alleen maar uit respect voor zijn Hollandse familie. Hij heeft trouwens wel dure wensen, een microscoop nog wel. Groot gelijk dat je daar niet op inging. Verstandig van je om hem niet teveel te verwennen, anders wordt hij onuitstaanbaar. En hij is nu nog een lief en onbevangen joch, hopelijk dat hij nog jaren zo blijft.

@Cyberjunk......jezus wat kan jij klagen/zeuren zeg! I'm pissed!
Toen ik nog op Curacao woonde sprak ik ook vaak engels hoor, dat komt door het tv. Op Curacao zijn er weinig of geen tv programma's voor kinderen in het nederlands. De meeste kinderprogramma's zijn in het spaans of in het engels. Ik was een van de weinige leerlingen die aan het begin van het schooljaar op de kleuterschool nederlands kon spreken. De meeste kinderen leren Nederlands pas op school. Ik heb nederlands geleerd doordat ik vaak op bezoek ging bij mijn (toen) nederlandse buren.

Luchiano moet gewoon zijn eigen gang gaan mbt de taal. Niets is mooier als je 4 talen kan spreken. Nog steeds blijft men mij verbaasd aankijken als ik vertel dat we op curacao 4 talen kunnen spreken/schrijven. Daar ben ik trots op en ik denk Luchiano ook.
I rest my case

Geheel voorbijgaand aan de strekking van het schrijven van Casa: ben het met Tashita eens; het viel me toen ik op Curašao was hoe gemakkelijk mensen schakelen van de ene taal naar de andere. Mijn Papiaments is nog niet zodanig dat ik me daar mee kan redden, dus werd er al naar gelang de situatie Nederlands, Spaans of Engels tegen mij gesproken. Ideaal!

Hoe eerder je meerdere talen leert, hoe beter.

Jammer dat we niet allemaal database administrator kunnen worden! Wees gerust, er komt een moment waarop Luchiano drummer wil worden en een drumstel voor zijn verjaardag wil hebben in plaats van een microscoop. En ook ik ben het met Tashita eens. Nederlands spreken is leuk maar met Spaans en Engels kom je verder. En het is natuurlijk handig om op Curacao Papiamento te kunnen gebruiken.

@All: Op de discussie over taal kom ik in een aparte post terug, met dank aan uw bijdragen!
@Cyberjunk: Er zijn ook goedkope microscopen, dus wie weet mag Luchiano over anderhalve maand naar bacterieen in waterdruppels kijken...
@Tashita: Ik moet het toch even voor Cyberjunk opnemen, haar reacties zijn altijd bijzonder goed verzorgd. Dat betekent natuurlijk niet dat men het altijd met haar eens moet zijn. Opvallend genoeg geldt dat voor de andere drie reacties, allemaal afkomstig van mensen die op Curacao zijn geweest...
@Roos: Zo zie ik het ook...
@Piet: Hopelijk mag het in dat geval een electronisch drumstel zijn. Met koptelefoon. De koptelefoon is voor Audio wat een statief is voor Fotografie...

Toen ik jong was en er werd mij gevraagd wat ik later wilde worden was mijn antwoord steevast..."miljoenair".
....I am still working on it...

hahahahhahahha ik lig hier echt compleet in een deuk...wat een prachtig verhaal casa...you made my day.... I simply can't resist that noise....die hou ik er in.... :-) Geweldig!

Luchiano (7) heeft in ieder geval originerele baanwensen dan de meeste jongens en meisjes (brandweerman, politieagent, zuster, stewardess, ik noem er maar een paar).

Gelukkig is het altijd mogelijk ook "later als je groot bent") om van inzicht te veranderen. Wat denken jullie van een medisch secretaresse die netwerkbeheerder (beheerster?) werd, en nu als Tecnica de Turismo werkt? Mijn oudste broer is begonnen als stuurman op de grote vaart en is nu docent Techniek, mijn middelste broer heeft na het behalen van zijn avond-MTS diploma de opleiding tot ziekenverzorgende gedaan en is nu werkzaam bij een bedrijf dat elektrische rolstoelen etc. levert (mooie combinatie van techniek en verzorging!). Trouwens, eigenlijk iedereen die ik ken die in de IT werkt heeft een totaal ander voortraject dan "computers" !!!

En wat betreft de talen: ik kan alleen maar iedereen adviseren om zoveel mogelijk talen te leren! Vooral Portugees is Úrg handig (had ik dat maar eerder gedaan):D

@Cerito: Met de voortschrijdende geldontwaarding ben je aardig op weg. Het eenvoudigste is misschien nog om je in Venezuela te vestigen... :-)
@Paola: Maar dan wel erbij in de lucht knippen met je schaar he... ;-)
@Willisha: Geen andere eigenschap is zo belangrijk bij het overleven van een species als de mogelijkheid om zich aan veranderende omstandigheden te kunnen aanpassen. Dat zit bij jouw familie wel snor. Portugees is de taal die ik graag wil leren, maar helaas rust hier een embargo op van Lucy. (Ze ziet mij al gezellig rondlopen in Brazilie... ;-))

Dank je Casa, voor het compliment en voor je steun. En voor de goede orde, ik verwacht NIET dat men het kritiekloos met mij eens is, dat zou te zot zijn voor woorden. Ieder mens heeft een eigen mening en als ik het, na over een andere mening te hebben nagedacht, met iemand eens ben en ik zou beseffen dat ik fout zit, dan zeg ik dat ook. En als ik het niet met iemand eens word is er ook niets mis. Het is echter wel de toon die de muziek maakt, dat geldt niet alleen voor het gesproken woord, dat geldt evengoed voor geschreven reacties op een weblog. Als ik word aangevallen op de manier zoals Tashita dat deed. dan word ik monddood gemaakt en is elke vorm van discussie afgekapt. Als Casa hier nog iets aan toe te voegen zou hebben, okÚ, maar verder wil ik het hier bij houden.

I simply can't resist Luchiano.

Lees toch regelmatig deze weblog en kan me de reactie van Tashita heel goed voorstellen. Als iemand niet meer mag zeggen dat de ander zeurt/klaagt waar gaan we dan naar toe? Ik vind de berichten van Cyber ook vaak zeurderig en belerend. Neem nu de voorlaatste post over de dure microscoop.

"Hij heeft trouwens wel dure wensen, een microscoop nog wel. Groot gelijk dat je daar niet op inging. Verstandig van je om hem niet teveel te verwennen, anders wordt hij onuitstaanbaar. En hij is nu nog een lief en onbevangen joch, hopelijk dat hij nog jaren zo blijft."

Wie zegt dat dat de reden is waarom Casa er niet op inging, het kan ook zo zijn dat hij dacht, laat maar gaan morgen is het weer wat anders? Ik noem maar wat. En dan het "verwennen" en het woord "verstandig", hmmmm krijg ik toch een beetje de rillingen van. Wel erg belerend... Als reactie op het de laatste zin, een weblog is net als big brother. De regiseur knipt en plakt zodat het verhaal/de werklijkheid eruit ziet zoals hij dat wilt. Kan me niet voorstellen dat hij altijd het zoete lieve jochie is...
Dit is trouwens niet monddood maken, misschien alleen wat directere kritiek.

Ik wilde altijd levensgenieter worden. En zie daar. Nog gelukt ook.

@Cyberjunk: Je bent een van mijn favorieten en verder heb ik er niets aan toe te voegen!
@Louter: Ik ben benieuwd wat voor geluid jij maakt... ;-)
@Dytiscus: Ach, iedereen heeft zijn/haar eigen mening over de reacties en de personen daarachter. Ik kom ook wel eens op sites waar reacties staan waarvan ik denk: nou, nou... Bewust reageer ik dan niet, het zijn reacties op de post van de logger en als die zich er niet aan stoort, waarom zou ik het dan wel doen... Overigens zit je wel goed met je opmerking over de microscoop... :-)
@Brillie: Je hebt je zaken goed voor elkaar!

Helemaal gelijk Casa. Zo doe ik het ook normaal aleen nu wilde ik het toch even kwijt. Weet hoe mijn meisie is en wat ze bedoelde met haar opmerking. Deze werd nogal verkeerd opgevat en das jammer.
Anyway waar ging het ook alweer over?
Ben me aan het voorbereiden op mijn aanstaande vaderschap dus vandaar mijn inzicht waarschijnlijk...:)