« Gebruikersonvriendelijk is veiliger | Main | Tien jaren Curacao »

Groene vingers

Volgens de wetenschap der astrologie hebben Stieren groene vingers. Ik ben een Stier daaruit volgt ik heb groene vingers. En toch ben ik het daar niet mee eens, ja misschien als ik ze een tijdje in de groene verf hou.

Groene verf! Dinsdag na mijn werk moest ik van Lucy groene verf kopen, voor de binnenmuren van ons huis. De laatste keer dat ik verf gekocht heb was ergens beginjaren '80, voor mijn studentenkamer. Tegenwoordig is er alleen nog maar witte verf die vervolgens met behulp van een computerprogramma (en wat kleurstof) precies de kleur krijgt die de klant wenst. Soms voel ik mij precies als Catweazzle.

Met een gallon lichtgroene verf liep ik door het gangpad van Building Depot. "Hé, wat raar...", dacht ik bij mijzelf, "... hebben ze bij Building Depot bloemen?" Dat verwacht men niet bij een bouwmaterialenzaak. Er stonden vele bakken met bloemen maar het waren de grote gele zonnebloemen die mijn aandacht trokken.

Lucy is dol op zonnebloemen. Enkele jaren geleden keken wij naar de soap Girasoles para Lucia ofwel Zonnebloemen voor Lucia. Ik zocht een mooie uit en rekende hem samen met de groene verf af.

Voorzichtig legde ik de zonnebloem op de achterbank. De verf deponeerde ik op de grond tussen de leuning van de stoel en de achterbank. Bij een stoplicht wilde ik het prijsje van de zonnebloem eraf halen. Naast de prijs stond Artificial Flowers, vandaar dat de bloemen zo goed bleven bij Building Depot.

Ik kwam thuis met groene verf en een zonnebloem die nooit verwelkt, het ultieme bewijs dat Stieren beschikken over groene vingers. En ze zijn nog romantisch ook, want ik kocht ook nog een fles champagne.

Comments

Wat een toeval! Ik kom zojuist bij mijn buurjongen vandaan en hij heeft een nep-vetplantje, waarvan ' ie nu al twee jaar (nu dus ook weer) beweerd dat het een heus, echt plantje betreft. Hij geeft hem ook eenmaal in de week water (ik haal weleens, als hij niet kijkt, snel de schimmel ervan af) en het plantje is naar eigen zeggen al bijna twee keer zo graag als toen hij hem had gekocht.
(NB: hij woont zelfstandig, maar onder begeleiding. Voor de beeldvorming..)

Champagne? Heb je wat te vieren Casa?

Hmmmm...

Artificial Flowers for Real love....
Nou ja...je had ook champagne mee

Toeval of niet: vanmorgen kwam bij ons (dankzij de groene vingers van Truus) het eerste zonnebloempje uit de knop, begin van een imposant boeket. En de champagne staat altijd klaar. Mooie dag? Mooi nie, want de garage meldde zojuist dat het computersysteem in mijn Focus kapot is. CasasPa

@Helena: Als Indigo-volwassene voel ik sterke verwantschap met jouw buurjongen. Zelf woon ik ook onder begeleiding, van mijn vrouw. Maar heus waar, die zonnebloem leek heel echt!
@Cockie: Neen, die besloot ik te kopen toen ik erachter kwam dat de zonnebloem niet echt was. Anders is het huis te klein... ;-)
@Cerito: Wel typisch Nederlands he, plastic bloemen... :-) Het was trouwens nep-champagne!
@CasasPa: Dat is inderdaad erg toevallig. Is Truus toevallig ook een Stier? Toshiba en Dell zijn gerenommeerde computermerken, Ford volgens mij minder... ;-)

Nee Truus is een Ram en ze koopt geen kunstbloemen. CasasPa.

Catweazzle? Was dat niet een soort toverheks of iets dergelijks? ALS IK DAAR GELIJK IN HEB, dan vind ik jou een beetje maf dat jij jezelf daarmee vergelijkt. Maar aangezien ik niet zeker weet of Catweazzle echt een toverheks was, houd ik mijn oordeel nog even vast. In elk geval graag even antwoord op de vraag wie Catweazzle precies was. In "groene" vingers bij mannen geloof ik overigens niet, of ze moeten eigenaar zijn van een bloemenzaak. Nerds hebben geen verstand van bloemen, dat zie ik aan jou beste Casa, als je niet onmiddellijk ziet wanneer je een kunstbloem koopt of een echte. En je kunt WETEN dat je bij bouwmarkten geen echte bloemen kunt kopen.

Moest je het verven afkopen.

* bij de bouwmarkten als Praxis en Gamma verkopen ze regelmatig echte bloemen..... reuze handig, spaart weer een rit naar het - vaak ertegenover gelegen ;-) - tuincentrum

* ik ben ook Stier. Groene vingers? Mwah.....

* Building Depot....grappig, kan me nu ik er geweest ben dus precies voorstellen waar je was. Familie en vrienden van mijn vriend wonen in St. Rosa en Brievengat, ik kwam er dus nogal eens langs.

* als ik langs kom volgend jaar, wil ik wel graag échte champagne..... kun je er alvast rekening mee houden :P

@CasasPa: Maar dan is Truus vast een april-ram... (Anders deugt er niets van mijn theorie)
@Cyberjunk: Catweazzle was een tovenaar die van het ene op het andere moment uit het verre verleden in onze tijd werd geteleporteerd. Hij verbaasde zich over moderne dingen als een gloeilamp ('Ongelofelijk, ze hebben de zon gevangen!'). Ik kan niet toveren, maar probeerde mijn verbazing uit te drukken hoe men tegenwoordig verf in alle kleuren kan maken.
@Hans: Iedere relatie is gebaseerd op chantage... ;-)
@Roos: (1) Dus zo gek was mijn gedachte nog niet! (2) O ja, welke datum? En Chinees? (3) Het was de grote Building Depot op Zeelandia, vlakbij de grote Kooyman. (4) Wordt geregeld, dan kan ik nu tenminste beginnen met sparen... :-)

4 Mei.

Chinees? Geen idee......ff opzoeken, momentje....

Ah: Tijger. En om je nou het nodige reken- en zoekwerk te besparen: geboortejaar is 1962.

Ik zal straks even Linda aan een onderzoek werpen. Zij is eens stier.

Misschien toch eens proberen je groene vingers te ontwikkelen. Een Chinees gezegde luidt: Wie een dag gelukkig wil zijn neemt een fles wijn, wie een jaar gelukkig wil zijn een vrouw, wie een leven lang gelukkig wil zijn neemt een tuin.
Het verbaasde mij overigens dat er niet zoveel enthousiasme is voor tuinbouw op de Antillen. Het zal wel te maken hebben met het droge klimaat en het verleden als "arbeiders" op de vroegere plantages.

De basisverf voor de mengmachine is overigens niet altijd wit, afhankelijk van de gewenste eindkleur is er al wat voorgemengd.

vdb.

Je bent een kanjer!

ik vind dat iedereen die met champagne aan komt per definitie groene vingers heeft,
of anderzins een held is !
:-)

Op valentijnsdag in een romantisch moment (schuldgevoel) ook eens een mooie roos gekocht voor het thuisfront. Nog in de auto van Amsterdam naar huis werd ik door mijn vriendin gebeld "Hij is Nep!". De roos staat er nog steeds, dat is het voordeel. So ...

@Roos: Stier/Tijger... een mooie combinatie! Beter dan de mijne in ieder geval... ;-)
@Brillie: Ben benieuwd naar de resultaten!
@MJvdBroek: Dat wist ik niet van die voorgekleurde verf, ik had de indruk dat alle emmers dezelfde soort bevatten. Weer wat geleerd. Over het gelukkig worden, ik kies denk ik maar voor elke dag een fles wijn in dat geval... ;-)
@Henk(ES): Geen idee waarom, maar bedankt!
@Peet: Ook jij bedankt, de Champagne-fles was overigens zwart...
@Jannie: Dat bedoel ik, ook al is de bloem nep... de bedoeling erachter blijft zo voor altijd bestaan. Je werd door je vriendin gebeld? Leg dat eens uit...

ja die champagne maakt die nepbloem helemaal goed *grin*....liefste zou dat nooit kopen, die heeft al genoeg te stellen met het kitschpaleis hier :-)

Resultaat: zwart. Van het zand.

Je moet niet alles willen weten. En niet overal wat achter zoeken. ;-)