« Leuke dokter (1) | Main | De foto en 77 »

Onze huisbaas

Terwijl ik in de auto zat bladerde ik wat in de Vigilante. Een moord, een paar overvallen, het gebruikelijke werk. Plotseling viel mijn oog op de volgende kop: Franklin Lasten un artista di MCB a selebrá 45 aña den servisio.

Vrij vertaald betekent dit zoveel als: Franklin Lasten een artiest van de MCB (Maduro en Curiels Bank) vierde dat hij 45 jaar in dienst is. Dat is nogal wat, 45 jaar.

Het toeval wil dat Franklin Lasten onze huisbaas is. Toen ik in 1995 naar Curacao emigreerde heb ik eerst korte tijd op de Slokeweg 12 in Jongbloed gewoond en daarna een paar maanden in Kwartje op de Schooneboom 1. Ik meen dat het februari 1996 was dat ik naar mijn huidige woning in Vredenberg verhuisde.

Onze huisbaas Franklin Lasten viert zijn 45-jarig jubileum bij de MCB.Voor mij woonde een ex-collega met zijn vrouw en twee kinderen in dat huis. Zij keerden terug naar Nederland en ik trok erin. Ineens had ik veel ruimte tot mijn beschikking. En maakte ik voor het eerst kennis met Franklin Lasten.

Helemaal vertrouwen deed Lasten het niet, zo'n Hollandse man alleen in zijn huis. Zo kon ik niet direct naar het buitenland bellen en eiste hij dat ik een werkster zou nemen.

De telefoon was snel geregeld. De werkster wilde ik zelf ook wel. Op een bepaald moment was ik in Nederland voor een cursus en paste Tanja op mijn huis. Zij sloot zichzelf echter buiten en moest de hulp van de huisbaas inschakelen.

Deze schrok zich een hoedje toen hij mijn halterbank pontificaal midden in de woonkamer zag staan. "Het lijkt hier wel een fitness-ruimte! Daar gaan mijn mooie tegels!" Nou ja zeg, ik ken iemand die heeft zijn motorfiets midden in de kamer staan.

Op 3 september 1999 kwam Lucy bij mij wonen. De werkster vertrok en het huis werd meteen een stuk menselijker. Franklin Lasten vond het volgens mij een hele verbetering, hij kan wel goed met Lucy opschieten geloof ik. Het jaar erop is de woning drastisch gerenoveerd. Wij mochten toen een dag of drie, vier in het Princess Beach hotel verblijven op zijn kosten. Een soort korte vakantie, om daarna in een mooier huis thuis te komen.

In het (Papiaments-talige) artikel in de Vigilante staat dat Franklin Lasten erg populair is bij zijn clienten. Dat geloof ik direct. Het is een bijzonder sympathieke man die de handen flink uit de mouwen kan steken en eigenlijk nooit ergens een probleem van maakt. Een huisbaas om te koesteren.

Franklin Lasten, masha pabien!

Comments

Goede vent, jullie op vakantie sturen en in een mooier huis terug laten komen. Jullie hebben een leuk ruim huis in een, tot zeer recent, rustige buurt.

Felicitaties gaan naar Franklin Lasten voor zijn jubileum en naar jullie voor het hebben van zo'n huisbaas!

zo hee, dat zijn heel wat jaartjes......felicitatie waard!!...geweldig een huisbaas die bezorgd is over de tegels....:-) ik denk te weten dat dat apparaat er nu niet meer staat...of toch wel? :-)

Een motorfiets in de huiskamer, heeft die kennis van jou zo weinig ruimte in een schuur of garage? Of heeft die een tik van de molen beet? Is die huisbaas van jou zo rijk dat die voor Sinterklaas kan spelen als hij jou vier dagen in een hotel kan laten logeren? Is Vredenberg een grote plaats? Denk het niet, ik heb er nooit van gehoord. Maar ja, ik ken- waarschijnlijk zoals zovelen, alleen Willemstad van naam, ben verder nooit op Curaçao geweest. Ligt Vredenberg dicht in de buurt van Willemstad? Geef die meneer Lasten maar een mooi geschenk. Als hij in de krant staat mag hij ook wel verrast worden.

Met zo'n huisbaas mag je blij zijn. De huur zal wel oke zijn als de huisbaas al 45 in loondienst ploetert.

Goeie huisbaas, mooi verhaal, stuur hem maar een mooi bossie. Zuinig op zijn.

@Angel: Thanx!
@Paola: Waarom denk je dat? Wel, het apparaat staat er nog steeds hoor... :-)
@Cyberjunk: Neen, neen, neen, neen, ja (is te beschouwen als een wijk).
@Piet: Ik ploeter ook al een hele tijd, maar moet nog steeds huur betalen in plaats van ontvangen!
@Henk(ES): Goed idee van dat bossie!

Huren? Ik dacht toch echt dat je een stukje landgoed bezat op het eiland.

Dat lijkt me wel een geschikte huisbaas.
Prima zo.

MCB moet wel een goede bank zijn voor Franklin. Hij heeft zijn geld goed belegd. Is het voor jezelf geen goede belegging. Niettemin: breng de hartelijke felicitaties over aan Franklin. CasasPa.
PS: heb eindelijk weer eens genoten van een mooie en spannende voetbalwedstrijd in Eindhoven!

@Brillie: Wie weet, ooit nog eens?
@Renesmurf: En dat is hij.
@CasasPa: Het was inderdaad spannend, zelfs tegen 9. Maar voor het eerst is het PSV gelukt en dat is mooi.

Slokéweg is toch CasCora en niet Jongbloed of heb ik het nou mis ? Ik heb trouwens wel heel bijzonder gooeie herinneringen aan de Slokéweg.
Weet jij nog wat van de Slokéweg ???

@SharpDressedMan: Hmm, volgens mij heb je gelijk en ligt hij in Cas Cora. Neen, ik weet er verder weinig van. Ik had een appartementje achter het huis van ene mevrouw Winklaar (dacht ik). Zij was 80 jaar oud maar nog goed bij de pinken. Sprak ook erg goed Nederlands. Regelmatig maakte ze voor mijn buurman Bennie Ahlers en mij een lekker bordje eten, funshi met vis enzo...

Ja, die kleine oude dame met die grote amerikaanse kar van haar (eind jaren zeventig Dodge oid). Vond ik wel lachen, ze kwam echt niet boven het stuur uit. Zou ze nog leven ??

Ja Casa, wat gaat de tijd toch snel.