« Nederland Baseballland (2) | Main | AYB: Main screen turn on »

El Sapo El Sapo (17)

1.

Vrijdag voelde Luchiano (7) zich bijzonder gelukkig. Hij verdraagt de oogdruppels nu een stuk beter, krijgt complimentjes van zijn klassejuf en op die dag ook nog eens van de RT (leesjuf).

Luchiano:

Ik snap er niks van, ik heb zoveel geluk!
1. De oogdruppels kwamen niet in mijn keel.
2. Ik kreeg drie stickers voor rekenen.
3. Ik wist twee dingen bij de RT die niemand wist.
Straks vind ik nog olie in de grond!

2.

Over taalverwarring. Luchiano in de auto: "Als iemand de vos van een kindje kan namaken komt die wel in de problemen." Ik had geen idee waar hij het over had en vroeg om een toelichting. Met de vos bedoelde Luchiano het Spaanse la voz wat stem betekent. Met andere woorden, als iemand de stem van een kindje kan nadoen kan dit kind in de problemen komen.

Het laat zich raden waarom.

3.

Het weekend staat weer voor de deur en daarmee ook de voetbalwedstrijden in de Eredivisie. Hoogste tijd voor de deelnemers aan de Webloggers poule om de uitslagen te voorspellen. Vergeet daarbij de Wedstrijd van de Week niet, waar de doelpuntenmakers ingevuld dienen te worden.

N.B.: Als men wil invullen dat er door een partij niet gescored wordt dient dit expliciet aangegeven te worden door Geen score aan te klikken! Deze mededeling geldt speciaal voor de heer Vlieg die de afgelopen weken fantastisch gescored heeft. De heer Vlieg (63) voorspelt dit weekend een 1-0 overwinning van AZ tegen Ajax. Doelpuntenmaker voor AZ is Arveladze, maar bij Ajax staat een streepje. Daar dient dus Geen score ingevuld te worden.

Hopelijk ben ik nog op tijd.

Comments

Wie scoort er bij Ajax?

In WEsterhoven woont een Wonder Boy, maar Luchiano is Super Boy. Geweldig om oogdruppels alleen maar in je ogen te krijgen.
Nog even dit: jij bent nu op weg naar Plein Café Wilhelmina. Wij zitten in een koud weertje binnen. Maar klagen doen we niet. CasasPa

Als het lekker loopt, zoals nu met goede oogdruppels, dan loopt de rest in het leven ook lekker.
En dat is fijn.

Nou, die Luch is inderdaad een geluksvogel als het om die oogdruppels gaat. Maar wat betreft die schoolprestaties, dat is geen geluk, maar puur een kwestie van intelligentie en deze intelligentie optimaal te gebruiken door zijn uiterste best te doen.

Ik wil toch wel graag weten wat Luchiano met die opmerking bedoelt. "Als iemand de stem van een kindje kan nadoen kan dit kind in de problemen komen." Hoe komt hij erop, vraag je je dan af he...

@Hans: Wat mij betreft helemaal niemand! Ja, of het moet in eigen doel zijn... ;-)
@CasasPa: Dat heeft een paar dagen geduurd ja, voordat de oogdruppels niet in zijn keel maar in zijn ogen terechtkwamen. We waren vanmorgen nog niet op pad naar Wilhelmina Plein (beetje vroeg voor trappist), maar verse vis kopen in Punda, bij de Venezolaanse barkjes...
@Renesmurf: Alles begint met goede oogdruppels, maar je hebt (weer) helemaal gelijk...
@Cyberjunk: Met dat laatste heb je helemaal gelijk, Luchiano doet op het moment erg goed zijn best. Volgens mij komt dat mede door de aanpak van juffrouw Margriet...
@Cockie: Goed opgemerkt! Luchiano zit in een beetje problematische klas. Er wordt nogal grof taalgebruik gebezigd, met dank aan de Hiphop-scene (Fat Joe en anderen). Ik vroeg hem om een voorbeeld en daarop volgde: "Nou, als een kindje de stem van iemand anders nadoet en vieze woorden zegt zoals bijvoorbeeld "Motherf*cker" dan denkt de juf dat die andere het heeft gedaan." Gelukkig is de nieuwe juf (juffrouw Margriet) erg alert op dit soort taalgebruik (alsmede opgestoken middelvingers) bij onze zeven- en achtjarige jeugd...

Owja, nu begrijp ik het. Leve juffrouw Margriet.
Wel altijd aandoenlijk om te horen waar kinderen zich zorgen om maken...

Als hij olie gevonden heeft, laat het mij gelijk even weten. Dan kom ik bij jullie tanken.

ach het maakt ook niet zoveel meer uit geloof ik nadat ik de uitslagen las *kuch*...

Wel oppassen met zijn ogen, als je olie vindt wil dat nog wel eens spuiten. Dat zijn geen fijne oogdruppels...

Nog even over de webloggerspoule; ik zit even te kijken naar wat andere voorspellingen.
Wat zijn dat voor een mietenuitslagen Casa, 1-0, 0-1, 1-1. Meer zit er niet in. Als ik een 'systeem' zie ruik ik hem ook...
Wat is je geheim?

@Cockie: Ach ja, kinderen geven elkaar altijd de schuld. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Misschien verandert het zelfs niet als ze ouder worden?
@Brillie: Stuur de Porsche maar vast op, dan gooi ik hem wel vol...
@Paola: Qua voorspellingen heb ik ook betere weekenden gekend...
@Angel: Luchiano mag alleen nog graven met een bril op. Mijn systeem is gebaseerd op statistieken. Helaas gooi ik er wel een flinke dosis bijgeloof doorheen (Feyenoord regelmatig laten verliezen, Ajax winnen), dat kostte me dit weekend alweer 20 punten. Maar ik heb het er graag voor over. Wat is jouw systeem?