« Martes trece | Main | Nederland Baseballland (2) »

Bezoek aan de oogarts

Neen, het heeft niets met het poseren als brilmodel te maken. Luchiano (7) had voor die tijd al een afspraak staan met oogarts Celsio Cathalina. Hij heeft regelmatig last van hoofdpijn, is erg gevoelig voor licht en zijn ogen jeuken nogal. Verder niets ernstigs hoor.

Luchiano en ik zaten in de wachtkamer van de oogarts. Het was er redelijk druk, dat kon nog wel even gaan duren. De deur van Dr. Cathalina zwaaide open. Een nette, Antilliaanse man verscheen in de deuropening. Het is niet verstandig mensen op hun uiterlijk te beoordelen, maar toch stemde het me gerust. Het is per slot van rekening wel de man die straks in de ogen van mijn zoon zit te peuteren.

Na een minuut of vijf zwaaide er een andere deur open. Een kleine man met een zwiepend been dat korter was dan het andere kwam er met verbazingwekkend hoge snelheid uitge... ja, hoe zegt men dat netjes. Hij pakte een formulier bij de balie, las het en riep: "Luchiano Spider!"

De man was (natuurlijk) erg aardig en deed verschillende testen. Zijn diagnose luidde dat Luchiano's oogspieren getraind moeten worden. Vijf minuten per dag moet hij met uitgestrekte arm een pen vasthouden en deze langzaam naar zijn ogen bewegen. Ondertussen dient de punt van de pen nauwlettend in de gaten te worden gehouden, tot het onvermijdelijke moment van scheelkijken.

We namen afscheid van de man. "Wat heb jij met je been gedaan?", vroeg Luchiano onbekommerd. "Ach, ik heb vroeger te weinig getraind". Wederom namen we in de wachtkamer plaats om op Dr. Cathalina te wachten.

Luchiano was zenuwachtig en bang voor de lamp waarmee de oogarts in zijn oog schijnt. Dat doet hem pijn. Dr. Cathalina wist de vrees redelijk weg te nemen en de patient hield zich goed. Tot het moment dat er oogdruppels werden voorgeschreven, daar heeft Luch een bloedhekel aan.

In de goedgevulde wachtkamer riep hij uit: "Oogdruppels? I am doomed!"

's Avonds was het toedienen van de oogdruppels voor alle partijen geen pretje, maar doomed is toch echt een te groot woord.

Comments

Altijd weer lachen hoor met Luchiano! Sterkte met die verdomde druppels.

Men kan het ook als gel verkrijgen.

Pfeeuuww...ik heb "de oefening met de pen" nu ongeveer 20 minuten gedaan.
Conclusie: ik heb hoofdpijn, ben nu erg gevoelig voor licht, zie sterretjes en mijn ogen jeuken.

Is er geen oogmeting gedaan? Ik dacht dat zoiets, ongeacht waar men voor komt, er standaard bij werd gedaan. Kan me vergissen hoor, maar voor kinderen lijkt het me wel zinnig om zo'n oogmeting te ondergaan. Al was het maar om vroegtijdig oogkwalen te ontdekken.

@Cockie: Ach, volgens mij is het een kwestie van wennen. Nog even en hij gaat om druppels smeken... :-)
@Hans: Gel in je ogen, is dat niet nog veel erger?
@Cerito: Van de oefening kun je inderdaad een beetje hoofdpijn krijgen. Maar kijk je nu ook scheel?
@Cyberjunk: Er is heel goed naar de ogen gekeken, met diverse apparaten. Ik neem aan dat daar wel een oogmeting bij zat. Luchiano kon de kleine lettertjes in ieder geval erg goed lezen...

doomed...agos arme knullie.......

even OT...paool heeft eindelijk een nieuwe peecee.... het eerste wat ik had bedacht was een paar van jouw filmpjes kijken...... eindelijk bewegende plaatjes :-) Heb er vast een paar bekeken maar Luchiano maakt hamburgers is wel mijn favoriet zeg....GEWELDIG! :-)

Ook ik heb twijfels of er een oogmeting is gedaan. Als Luchiano niet van druppeltjes houdt, dan is de oogmeting een ware beproeving. Er wordt dan echt met scherp geschoten. CasasPa

Dus Manke Nelis stelt de diagnose en de arts schrijft op basis daarvan wat druppels voor ?

Merkwaardig ...

Anyway, sterkte ermee !

Oogdruppels zijn ook afschuwelijk...ik haat die dingen!

"last van hoofdpijn, is erg gevoelig voor licht en zijn ogen jeuken nogal", dat klinkt alsof jullie in de buurt van Isla wonen...

Manke Nelis schrijft oefeningen voor en de dokter geeft ter compensatie oogdruppels....
Waarom trouwens 2 diagnoses?
Zijn het beide oogartsen of hebben ze een eigen vakgebied?

@Paola: Gisterenmorgen was hij wel erg zielig, op een of andere manier kwam de oogdruppel steeds in zijn keel terecht. Nu gaat het al stukken beter. Het hamburgerfilmpje is inderdaad een van de leukere. Lucy stond achter de camera, wellicht geeft dat de doorslag.
@CasasPa: In dat geval geloof ik ook niet dat het een oogmeting was. Hoe gaat dat dan in zijn werk?
@Bodo: Neen, neen, de man met het zwiepende been is een assistent of misschien zelfs wel beginnend oogarts. Hij neemt de echte arts wat werk uit handen, maar die heeft zelf e.e.a. gecontroleerd voordat hij de druppels voorschreef.
@Xaviera: Jij houdt niet van druppels? En je website heet druppeltjes.nl... vreemd... :-)
@Bas: Feitelijk woont iedereen op Curacao dicht bij de Isla, wij ook op minder dan 10 kilometer. Maar we zitten aan de goede kant van de wind en hebben er dus geen last van...
@Angel: Waarschijnlijk is 'Manke Nelis' een oogarts in opleiding, maar ik zal het de volgende keer vragen. In november moeten we namelijk op controle.

Ocharme, het valt ook niet mee voor zo'n kind. Nancy heeft op die leeftijd ook een keer voor oogdruppeltjes heel het ziekenhuis bij elkaar gekrijst. Er moesten drie zusters aan te pas komen om haar vast te houden en na afloop had ze een blauwe plek op haar kaak, zo had ze zich verzet.