« Sehos Soap (2) | Main | International Division Final »

Newton en de Accelleracers

Een jaar geleden was Luchiano (7) helemaal bezeten van de zogenaamde Hot Wheels, die hij semi-gratis bij een Happy Meal van McDonalds kreeg. Hot Wheels zijn opzichtige modelauto's van goede kwaliteit met inschakelbare verlichting. Iedere zondag werden we hierdoor gedwongen om naar McDonalds te gaan.

De opvolgers van Hot Wheels: Accelleracers!Na een aantal weken stopte de Hot Wheels actie gelukkig en kwamen er poppen en ander in Luchiano's ogen waardeloos speelgoed voor in de plaats. Op zondagavond aten wij weer Chinees.

Totdat het eerste kind op school verscheen met een Accelleracer, de opvolger van de Hot Wheels. Voor mij is het oude wijn in nieuwe zakken, maar Luchiano vindt ze een klasse beter. "Zie je dan niet, die wielen, deze rijden veel beter!"

Tegenwoordig ben ik wel zo slim om twee Happy Meals tegelijk te kopen, op die manier hoeven we maar half zo vaak naar McDonalds voordat de serie compleet is. Een extra kinder-cheeseburger past in mijn holle kies.

We lagen op bed met alle vier Accelleracers. Luchiano deed allerlei tests welke het snelste was. Dat doet hij heel nauwkeurig en gedegen. Soms denk ik wel een kleine Archimedes in huis te hebben. Ook het gewicht maakt onderdeel uit van het onderzoek. Conclusies werden getrokken.

Luchiano: "Papa, als een auto zwaarder is valt hij sneller dan een die lichter is."
CasaSpider: "Ha! Dat is dus mooi niet zo."
Luchiano: "Hoh-Bah!?"

Isaac Newton, 25.12.1642 - 20.03.1727 naast de Toren van PisaOm verbazing uit te drukken zegt Luch tegenwoordig: "Hoh-Bah!?" waarbij "Bah" op duidelijk hogere toonhoogte wordt uitgesproken dan "Hoh".

Ik vertelde hem het verhaal van Isaac Newton die staande op de scheve toren van Pisa twee stalen kogels naar beneden liet vallen, een grote zware en een kleine lichtere. Ze bereikten gelijktijdig de aarde. Een mooi verhaal, ondanks het feit dat het achteraf niet Newton maar Galileo Galilei was die op de toren van Pisa stond.

Details.

Vroeger was ik iemand die 100% vertrouwen had in de kennis van volwassenen. Met op de eerste plaats de onderwijzer. Die had mij alles wijs kunnen maken en misschien heeft hij dat ook wel gedaan. Luchiano is heel anders, die wantrouwt alles en takes nothing for granted.

Waar ik indruk wilde maken met de proef van Newton die achteraf door Galilei was gedaan, antwoordde Luchiano zonder blikken of blozen: "Newton was wrong!"

Misschien wordt over een jaar of 20 de hele natuurkunde alsmede het ontstaan van het heelal wel herschreven, door Luchiano. Voorlopig speelt hij echter nog gewoon Online-Accelleracers.

Comments

Ik vind het klasse zoals Luch reageert op die verhalen van je. Dat verhaal van Newton, oftewel Gallilei kende ik niet. Misschien is Luch wel een genie, wie weet. Als hij de natuurkunde herschrijft- en als zijn versie waar is- dan is hij meteen financieel binnen en hoeft hij verder niet meer te te werken. Dat zou hem vast wel goed uitkomen. Dan is hij de rijkste man ter wereld. Hoe zou jij dat vinden?

Holle kies? Tijd voor een bezoek aan de tandarts.

Het verhaal van die kogels kende ik, maar zoals jij het vertelt, klasse.

@Cyberjunk: Onder de voorwaarde dat hij Lucy en mij dan onderhoudt vind ik dat natuurlijk fantastisch. En jij krijgt in dat geval een splinternieuwe tandem van ons... ;-)
@Brillie: En waar laat ik dan die cheeseburger?
@Hans: Thanx! Hopelijk valt er morgen ook wat moois over Feyenoord te schrijven... ;-)

MacDonnalds verknalt de wereld, ze maken van kinderen al consumentjes.
En het eten is niet te vreten, daarom krijg je ook maar zo weinig.
Ooit gaven ze smurfen weg, ik heb ze niet!

Hoe is het afgelopen met het ruilen van de rolschaatsschoenen?

Ja dat krijg je er van, als je de filosofen al meteen door elkaar gooit zou ik van de rest ook niet veel meer geloven *grinz*

je kunt die speeltjes hier ook los kopen heb ik gehoord.... maar dat is nou net niet de bedoeling he?...
ik ben overigens zwaar fan van het eten van mcdonalds maar ach ik heb wel meer afwijkingen...ik heb overigens de smurfen van smurf ook niet.... ;-)