« Hot Wheels | Main | Verwijder Verdonk »

Hot Wheels (2)

Mambo Beach, zondagmiddag. Lucy had nog geen chica gevonden. Zij had wel een paar Nederlandse meisjes op het oog, maar nog niet de animo om ze aan te spreken. Luchiano (6) had zijn drie Hot Wheels bij zich en was ermee aan het spelen. In een vlaag van moederliefde wilde Lucy ineens dat hij de hele serie in zijn bezit zou krijgen.

De onderhandelingen werden gestart. Als Luchiano Lucy zou helpen met het aanspreken van chica's zouden we na het Happy Hour alle drie een Happy Meal nemen. Op voorwaarde dat er voldoende verschillende Hot Wheels op voorraad waren. Luchiano stemde meteen in.

Lucy wees op een vrouw die vlak naast onze bedjes op een handoek lag. Het was meer als een test voor Luchiano bedoeld, de betreffende dame was niet echt een kandidate. Met luide stem zei Luchiano: "Die dikke daar?" Gelukkig sprak hij Spaans, maar wij verslikten ons haast.

Het was tijd voor de les dat eerlijkheid niet altijd wordt gewaardeerd. Dat het soms beter is om bepaalde informatie weg te laten. Luchiano leek het te snappen.

We zetten Lucy thuis af en wij reden door naar McDonalds in Salinja. Ik probeerde Luchiano's enthousiasme te temperen. "Jongen, ik vrees dat ze geen andere modellen Hot Wheels hebben, gisteren hadden ze ook alleen zwarte en blauwe." Luchiano was ervan overtuigd dat ze ook groene hadden.

We gingen in de rij staan. Dezelfde rij als zaterdag. Er waren twee McDonalds medewerksters die deze rij bedienden, één daarvan was de dame die zaterdag koppig volhield dat er alleen nog maar zwarte Hot Wheels waren en gewoon geen zin had om een blauwe te halen. Luchiano keek gespannen, we waren bijna aan de beurt. Het leek erop dat diezelfde dame ons ging helpen. Voor iedereen duidelijk te verstaan riep Luchiano: "O nee! Die luie komt eraan!"

Ik draaide zijn oor eens hardhandig om. We werden geholpen door een andere, vriendelijke medewerkster. Helaas waren er alleen maar zwarte en blauwe Hot Wheels. Wij verlieten het pand en reden naar Kentucky Fried Chicken, zo was het met Lucy afgesproken.

Thuis probeerden we Luchiano wederom uit te leggen dat zijn eerlijkheid in dergelijke situaties niet handig is. "Wat denk je, als die mevrouw dat gehoord heeft (en ze had het gehoord), zou ze dan nog moeite voor je doen om ergens een gele of groene Hot Wheels voor je vandaan te toveren? Dacht het niet, hè!"

's Avonds bij het voorlezen in bed probeerde ik er nog een wijsheid in te stampen: "Het ene oor in, het andere oor uit", daar moest Luchiano wel om lachen. Kijken wat ervan is blijven hangen...

Comments

Leuk dat uitgerekend jij dit soort 'lessen' meent te moeten geven :-)

ik vrees dat mijn oor ook hoognodig een keer hardhandig omgedraaid moet worden....*kuch* :-)

Mooie testcase om eens na te gaan wat er erfelijk is en wat ie uit z'n opvoeding heeft meegekregen :-)

@Piet: Ach, het zijn vaak de hardnekkigste rokers die hun kinderen het roken verbieden...
@Paola: Ik wil met alle plezier jouw oor wel eens hardhandig omdraaien hoor... ;-)
@CuraKora: Ik vind het steeds eenvoudiger om te bepalen welke eigenschappen voortkomen uit erfelijkheid en welke uit opvoeding (en omgeving niet te vergeten). Ik vrees dat dit geval er een van opvoeding is... :-)

Er blijft alleen iets hangen als je zijn oor ook weer terug gedraaid hebt.

Ik ga Luchiano een steeds leuker ventje vinden!

Ho. Wacht even! Al dat snelle voer is niet goed voor de gezondheid hoor!

Ach, als die mevrouw echt te beroerd was om een blauwe te halen, dan verdient ze het dat een kind haar eens de waarheid zegt. Zelf kun je dat niet meer doen... :)

@Erwin: Zijn oren zijn van geheugenmetaal... :-)
@Victor: Ik ben al lang niet meer de leukste thuis...
@Brillie: Moet jij zeggen, je hebt net weer een groot ijsje op!
@Ricky: Zo had ik het nog niet bekeken. Van deze wetenschap ga ik vaker gebruik maken... ;-)

leuk al die opvoedkundige kneepjes, maar het blijft afwachten wat er van geworden is als hij 18 of ouder is. Wat wel nuttig is om Luchiano gezond eten bij te brengen i.p.v. al die MD en KFC. Maar ja, de betere wereld begint bij jezelf.
CasasPa.