« A better world | Main | Hot Wheels (2) »

Hot Wheels

Neen, het gaat deze keer niet over de blauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof. Dit om misverstanden te voorkomen. Vorige week zaterdag was ik eens alleen met Luchiano (6) op stap. Met het pontje naar Otrabanda, bananenshake gegeten, schoolspullen gekocht en domino gespeeld bij Pleincafť Wilhelmina.

Hierna hadden we honger. Luchiano stuurde erop aan om naar de McDonalds vestiging in Salinja te gaan, tegenover de KFC. Op zich bijzonder, want wij eten werkelijk nooit bij McDonalds. Als er toch gesnacked wordt houdt Lucy meer van kip (KFC) en ik van frikandellen (Happenkar).

Bij de grote McDonalds in Salinja kunnen de kinderen echter heerlijk buiten spelen. Ik dacht dat Luchiano daarom hier naar toe wilde. Toen ik binnen in de rij stond liep Luchiano al snel naar een vitrine met auto's, de zogenaamde Hot Wheels.

Luchiano's Hot Wheels verzameling!Luchiano is een op zich rustig kind. Op sommige momenten mag men dat rustig gerust vervangen door lui. Ook is hij van het type kat-uit-de-boom-kijken. Mensen die hem al te enthousiast benaderen negeert hij volkomen.

Soms gaat het mij iets te ver, dan lijkt het of hij erg verlegen is. Zo moet ik hem dwingen om 's morgens op school 'goedemorgen' te zeggen tegen de meisjes die al op het bankje zitten te wachten.

Op het moment dat Luchiano echt iets wil verandert het luie en verlegen gedrag op stel en sprong. Zo'n moment is bijvoorbeeld het in het oog krijgen van een verzameling Hot Wheels. Toen ik aan de beurt was om mijn bestelling door te geven was Luchiano me al voor. Hij gaf de dame van McDonalds een hand en begon te onderhandelen welke Hot Wheels er waren. De hele week was hij zielsgelukkig met zijn grijze exemplaar.

Geluk is relatief. Op school blijkt klasgenoot Michael maarliefst zeven Hot Wheels te hebben! De hele week zeurde Luchiano mij de kop gek om zaterdag wederom bij McDonalds te gaan eten. En zo zaten we gisteren met zijn drieŽn bij Pleincafť Wilhelmina te dominoŽn. Zeer tegen de zin van Luchiano die dat pure tijdverspilling vond.

Eindelijk stapten we in de auto. Jammer genoeg voor Luchiano wilde Lucy nog even wat loten kopen bij Robbie's Lottery. Wij bleven in de auto wachten. Luchiano was zeer opgewonden. "O, wat is mama dom! Kijk nou, ze gaat in de rij staan achter een mevrouw en daar is een lege rij! Speed-it-up, grandma! Speed-it-up!" Ja, hij is zeer complimenteus als de dingen niet zo gaan als hij graag wil.

Luchiano's Hot Wheels verzameling!Bij McDonalds aangekomen ging Lucy een vrij tafeltje zoeken, terwijl ik in de rij ging staan. Luchiano stond al bij de vitrine. Nerveus opgewonden kwam hij naar me toe. "Waarom sta je in deze rij, kijk daar is niemand, ga daar staan!"

Ik antwoordde hem dat die kassa niet open was. "Jawel, kijk daar staan ook mensen!" Ik zei dat die mensen iets vroegen of op iets wachtten: "Maar als jij het beter weet, dan ga je daar toch lekker in de rij staan?"

Dat liet Luchiano zich geen twee keer zeggen. Even later keerde hij onverrichterzake terug. "Ze hebben wel Hot Wheels, maar dan moet je een Happy Meal kopen. "Precies!", zei ik, "en daarom sta ik in deze rij."

Ik bestelde twee Happy Meals, Lucy gunde haar zoon een extra Hot Wheels. De dame die ons hielp had moeite zich in de wereld van een kind te verplaatsen. Ze gaf Luchiano namelijk twee dezelfde Hot Wheels, twee zwarte. Ik probeerde nog om er een te ruilen, maar dat kon niet. Ze hadden geen andere.

Toen we aan tafel aanschoven raadde Lucy Luchiano aan om toch te proberen een van de zwarte auto's te ruilen. Het jong ging op pad en keerde even later terug met een blauw exemplaar. Er was zeker net een nieuwe voorraad aangekomen.

Ik at een lekkere chicken salad. We vroegen ons af waarom Hot Wheels alleen bij hamburger-menu's geleverd werden. Waarschijnlijk omdat veel ouders geen zin hebben om bergen salade op te eten voor hun kinderen.

Na het eten heeft Luchiano nog een hele tijd buiten gespeeld, in de McDonalds speeltuin. Eigenlijk met afstand het beste onderdeel van deze onderneming!

Comments

tragisch he,
dan wil je het beste voor je kind en dan verlies je het gewoon even van de slimmerik die 'hot wheels' bedacht en ook nog koppelde aan een HAPPY meal,
tsss!

Het beste onderdeel van MacDonalds is volgens mij de afdeling die de speeltjes bij de Happy Meals zoekt. Het lukt ze altijd weer om iets te bedenken waarvoor kinderen ouders zover krijgen dat ze weer de gang naar de grote gele M maken. Niet dat ik daarmee wordt gestraft, ik heb daardoor zelfs een excuus!

Ik heb principiele bezwaren tegen de MC.
Ook al vanwege die kadootjes.

wat is nu het bijzondere aan Hot Wheels? Help, help. CasasPa

Als ik een tussenstop ga maken op jullie eiland, dan ga ik naar KOKKIE. Omdat die toch een beetje uit Apeldoorn komt. En Nederlandse frieten (met vette), die kan ik geen 14 dagen missen.

@Peet: Inderdaad. In de consternatie bestelde ik zelfs een "Hot Meal". De dames hadden geen idee waar ik het over had!
@Piet: Zo is het maar net. Toch heb ik liever een frikandel met 'gewone' patat dan die lichtgele McDonalds spelden...
@Renesmurf: Teveel principes maken het leven wel erg moeilijk!
@CasasPa: 1. Verzamelen (doen alle kinderen graag, de serie compleet maken) 2. Goede kwaliteit auto (vooral jongens zijn dol op auto's) 3. Je kunt het licht aan- en uitschakelen. 4. Ze zijn goedkoop, een Happy Meal kost 4,50 en daar zit een Hot Wheels bij. 5. Niet zo geschikt voor 70+ ... ;-)
@Brillie: Ik ben niet wild van Kokkie, maar ben er slechts een keer geweest. Misschien moet ik het nog een kans geven.

ik zag laatst bij de okaphone (winkel in Groningen) een paar van die kleine radiografische bestuurbare tankjes. 2 soorten met verschillende frequenties en met de mogelijk tot het uitschakelen van de ander. Echt vet lauw (bijzonder cool).

http://www.okaphone.com/artikel.asp?hot=1&id=2350

Misschien iets voor jou en Luchiano...

@GJ: Dat ziet er inderdaad leuk uit! Eens kijken wanneer die tanks Curacao komen binnenrijden, Luchiano is namelijk bijna jarig.

ik zweer het je...als er een barbie bij zit wil ik ook een happymeal :-)

leuke karretjes die hotwheels!