« Namen van Orkanen | Main | Effectief Leiderschap (Terugkomdag) »

Hurricane (!) Emily

Tropische storm Emily is in de loop van de dag in kracht toegenomen tot een orkaan van categorie 2. Zelfs hoorde ik al spreken over categorie 3. Vooralsnog merken wij er bijzonder weinig van. Vanmiddag om half een was er een kort onweer met flinke regenval, maar nadien was het droog, windstil en warm.

Zes uren voor Emily's hoogtepunt...

Situatie 14.07.2005 / 14:00 uur. Klik op de foto voor groter.

Inmiddels is het acht uur 's avonds. Emily's hoogtepunt voor wat betreft Curacao wordt om twee uur vannacht verwacht. Een mooie tijd voor een hoogtepunt. Overigens kan de staart van een orkaan nog voor verrassingen zorgen. Nadat Ivan vorig jaar voorbij was getrokken liep alsnog half Aruba onder water. Gelukkig wonen wij op een heuveltje.

Lucy en Luchiano (7) zijn Zelda aan het spelen op de GameBoy. Zelf ben ik maar vast aan het noodrantsoen Tequila begonnen. Kortom, wij maken er een gezellig avondje van.

Links

Comments

Nou na het lezen van je post ben ik maar aan het noodrantsoen aquardiente begonnen, de brug (pontjes) is er toch uit volgens de amigoe (heb het zelf nog niet gezien, jij wel Casa?)

kortom we redden ons er wel doorheen.

Toch wel gevaarlijk. Maar zolang je ons op de hoogte kunt houden maak ik me over de Spiders niet ongerust. Wat is de hoogste categorie? Je hebt het nu over categorie 2 of 3. Die categorie, is dat eigenlijk de orkaankracht die benoemd wordt zoals in Nederland de windkracht wordt benoemd?

Zo te zien heeft Aruba er meer last van dan Curaçao en Bonaire:
http://www.ssd.noaa.gov/PS/TROP/DATA/RT/FLOAT/VIS/20.jpg

Gelukkig maar dat je een verstandig noodrantsoen had ingeslagen!

Wees zuinig op je noodrantsoen, je weet maar nooit.

Een noodgeval maken, een leuke afleiding.

u heeft hele verstandige noodrantsoenen :-)

@Cyberjunk; De hoogste categorie voor een orkaan is 5. Je zult begrijpen dat dit niets met onze 'windkracht' te maken.
@Casa; het onweer met regen zal vast welkom geweest zijn. Vergeet niet je noodrantsoen weer aan te vullen, Lucy en Luchiano zullen vast nog vaker Zelda spelen...:-)

@Ennu: Achteraf was het wel lachen... heb lang niet zo rustig geslapen. Geen wind en geen regen. Of zou het door het opdrinken van het noodrantsoen komen... ;-)
@Cyberjunk: Achteraf viel het allemaal wel mee... maar een categorie-3 orkaan is een heftige. Ik weet niet precies welke windsnelheden daarbij horen, dat zoek ik bij de volgende orkaan wel op...
@Amaro: Volgens het plaatje wel ja... maar ik heb net de Arubaanse kranten bekeken en daar wordt met geen woord over Emily gerept. Deze keer zijn ze dus niet onder water gelopen.
@Theo: Hehe... helaas heb ik zowat alles opgedronken. Je zou bijna gaan hopen op ee volgende (loze) orkaandreiging...
@Henk(ES): Bedankt voor de tip, morgen gaan we gelijk nieuwe kopen!
@Hans: Toch heb ik liever andere afleiding...
@Paola: Dank je, ik ben dan ook een heel verstandig mens... ;-)
@Angel: Thanx! Je moet je noodrantsoen inderdaad altijd op orde hebben...

Regeren is vooruitzien, dus noodvoorraden zijn altijd verstandig. Chocola, drank, sigaartjes... je weet nooit wanneeer je weer de deur uit kunt gaan :)