« Elanna 11 jaar | Main | Op de valreep: Claudia N. »

Tong afbijten

Sommige mensen vragen zich wel eens af waarom bepaalde uitdrukkingen, vooral zeer flauwe, tot in de lengte van dagen blijven bestaan. Neem bijvoorbeeld het bekende Zo, de week is weer doormidden gezaagd uit de ambtenarenwereld als het woensdag is.

Iedereen heeft wel eens een zwaar gesprek, dat kan haast niet anders. Als men een zwaar gesprek voorbereidt bedenkt men vaak welke dingen men wel vindt, maar in dat zware gesprek beter niet kan zeggen. Hoe verleidelijk het soms ook is. Men moet dan zijn tong afbijten.

Hoe emotioneler men is, hoe groter overigens de kans dat men zijn tong in het zware gesprek niet goed kan afbijten. Alcohol is een bekende versterker van emoties.

Ik lag relaxed op mijn bed, was niet emotioneel en had geen alcohol op. Luchiano (7) en ik hadden het erover wie de leukste van ons tweeŽn is. Toen hij de deur uitliep riep ik hem terug. Ondanks dat het geen zwaar gesprek was moest ik eigenlijk mijn tong afbijten. Toch heb ik hem geleerd dat de leukste in huis de deurknop is. Want die geeft iedereen een handje.

Voorlopig doet Luchiano de deur met zijn voeten open.

Comments

Daarmee sla je de spijker op de kop.
Dat is wat anders dat iets op de kop tikken, wat ook al zo merkwaardig is.

Ambtenarenwereld: zij gaan ook op de vrijdagavond via de achter deur hun huis binnen. Immers het weekend staat voor de deur.

Als ik vroeger tegen mijn moeder zei, `dat kan niet,` ongeacht wat er volgens mij niet kon, dan was steevast haar antwoord, `Alles kan, behalve je neus afbijten.` Ach ja, flauwe uitdrukkingen worden nu eenmaal overgebracht van generatie op generatie. Alleen had ik jou wel wat origineler ingeschat, beste Casa.

Variatie (uiteraard van mijn vader 'geleerd'):
In Den Haag verzamelen we ons woensdag met een zaag op het Malieveld (om de week doormidden te zagen).

Als je dit maar elke week weer zegt dan ga je vanzelf weer lachen om de flauwheid.

@Renesmurf: Ben je nu schilder of timmerman... ;-)
@Brillie: Ga je tong afbijten!
@Cyberjunk: Ik mijzelf ook. Probleem is dat de flauwe dingen in je hoofd blijven zitten totdat je ze uitspreekt, wat je eigenlijk juist niet wil...
@Pascal: Ik vrees dat je het doorzagen van de week op het Malieveld ook weer aan jouw kind doorgeeft... :-) (Zo komen we er nooit vanaf!)

Ja, morgen weer die zaag meenemen om inde pauze (niet onder werktijd!!) even te zagen!!
Vergeet in de ambtenarenwereld ook de volgende niet: de ambtenaren die iets later komen moeten rechts houden dan kunnen de ambtenaren die iets eerder weggaan er langs....

Bij een ongeluk kun je soms geluk hebben: bijt ik mij vanavond op mijn lip en had het evengoed mijn tong kunnen zijn (als ik je goed begrepen heb). CasasPa.

Je hart op je tong hebben .... dat 'klopt' volgens mij ook niet (meer)

@Angel: Ja, die ken ik ook al, zal hem proberen NIET aan Luchiano te vertellen... :-)
@CasasPa: Je hebt het goed begrepen. Immers, je hebt twee lippen dus dat is minder erg.
@Marmod: Ik vrees inderdaad dat alleen de zwerende vinger nog klopt...

Ik heb nog geen film gezien.

Bleh! Maar tong afbijten is wat overdreven. Mond spoelen met zeep volstaat!

whaaaaa wat errug hier....hahahhahaha... heel slecht allemaal...heel slecht.....zoals mijn moeder altijd al zei, 'je kan zo leuk uit de hoek komen, ik zou je er zo weer ingooien'.... ja paool kent ook leuke dingen hoor *proest*

@Hans: Het is niet elke week feest!
@Aargh: Het verschil tussen het afbijten van de tong en het spoelen van de mond met zeep is dat het eerste voorkomend is en het tweede slechts reinigend... ;-)
@Paola: Belangrijkste is, geef je die dingen ook door? Door het hier op te schrijven doe je dat inderdaad... :-)


Vergeet de functie van de aloude drempel niet; die kijkt nl alle dames onder de rok :-)

Ik ben niet wilt op tong. Ander vissoorten wel.

Mijn moeder had een paar van die dooddoeners: als we zeurden dat we pijn hadden was het van 'dat gaat wel over voor je een jongetje wordt'(tegen mijn broers was het uiteraard voor je een meisje wordt'. En als wew geen zin hadden dan was het van 'dan ga je maar naar de drogist en haalt een pondje zin'.

Maar hoe kun je iemand nou bij de lurven grijpen? Waar zitten je hurken eigenlijk? En waarom piest er een engeltje over je tong als iets heel lekker is???

@Roos: Een mooi leven heeft een drempel toch... :-)
@Brillie: Dat completeert het beeld over de smaak van Brillie weer een beetje!
@Willisha: Een pondje zin... nou, nou... :-) Lurven en hurken kun je in ieder geval niet afbijten dat weet ik wel. In het geval van een heel mooi engeltje kan ik me er wel iets bij voorstellen, maar zijn niet alle engelen mannelijk?

Iemand bij de lurven pakken is in je zij/rug net onder je oksel, dus die bestaan gewoon. Hurken is bij mijn weten een houding en ik weet ook niet of de kladden een ander woord voor lurven zijn. En ik houd niet van dooddoeners, het lijkt me veel leuker om jullie goede en slechte eigenschappen op een rijtje te zetten om te kijken wie (voor wie) leuker is.