« Mussen | Main | Broederpost »

Natalee Holloway (2)

Op dinsdag 14 juni berichtte ik over het toevallige feit dat de zeventienjarige verdachte Joran van der Sloot in hetzelfde celblok was opgesloten als Abraham Jones, de eveneens verdachte bewaker van het Allegro Resort. Aan deze bewaker vertelde Joran dat hij door Satish en Deepak Kalpoe met hun auto was thuisgebracht waarna de twee broers met Natalee verder reden. Tevens vreesde Joran er door de gebroeders Kalpoe ingeluisd te worden.

Op woensdag 15 juni werd bekend dat de andere bewaker van het Allegro Resort Antonius "Mick" John en de oudste van de twee Surinaamse verdachten Deepak Kalpoe ook heel dicht bij elkaar gedetineerd waren. En ook Deepak vertelde zijn versie van het verhaal aan de bewaker. Wat een toeval allemaal.

Volgens Deepak hadden zijn broer Satish en hij juist Joran en Natalee afgezet vlakbij het Marriott hotel. Zelf waren zij gewoon naar huis gegaan.

Een bizarre situatie als bovenstaande waar is. De beweringen zijn niet namelijk niet afkomstig van de jonge verdachten zelf, maar van de advocaten van de twee bewakers die stelden dat Joran en Deepak zo openhartig tegen hun zijn geweest. Indien waar dan is het 100% zeker dat ofwel Joran van der Sloot, ofwel Deepak Kalpoe gelogen heeft. Of misschien wel allebei.

Sommige mensen vragen zich (terecht) af hoe het mogelijk is dat zulke jonge verdachten (Joran is 17, Satish 18 en Deepak 21) zo lang tegen de immense druk bestand kunnen zijn als één van hen daadwerkelijk Natalee Holloway vermoord heeft.

Van de andere kant, waarom heeft tenminste één van hen gelogen over datgene wat gebeurd is en zijn zij aanvankelijk met een geheel andere, gemeenschappelijke versie naar buiten gekomen?

Het blijft een trieste zaak.

Ook triest is hoe door enkele mensen in de Verenigde Staten wordt gereageerd op deze kwestie. Een aantal radiostations is een aktie aan het opstarten om Aruba te boycotten. Een volledig irrationele beslissing. De actie heet: Ban Aruba! Wat de boycotters waarschijnlijk niet weten is dat Ban in het Papiaments een afgeleide is van het werkwoord bai dat gaan betekent. In het Papiaments betekent Ban Aruba! derhalve: "Laten wij naar Aruba gaan!"

Comments

Inderdaad een hele trieste zaak daar op het mooie en gastvrije Aruba. Aruba is een eiland waar relatief weinig zware criminaliteit voorkomt. Om dan gelijk dit eiland na één voorval in de ban te doen is gewoon te gek voor woorden!

Ik heb het idee dat pa Holloway erg veel contacten met hooggeplaatsten heeft en dat is volgens mij ook de reden dat de Amerikaanse pers er zo massaal opgedoken is.

De echte waarheid zal waarschijnlijk nooit achterhaald worden. Het kan ook nog wel zijn dat alle verdachten gelogen hebben en dat er nog iets anders achter zit, hoewel ik dat niet echt geloof. Waarschijnlijk worden alle verdachten op een bepaald moment wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Als het zo doorgaat zit er volgens mij niet veel anders op.

Ik denk dat ze uiteindelijk wel de waarheid gaan vertellen, omdat al zeker is dat ze er bij betrokken zijn. Wel erg triest dat sommige amerikanen nu aruba willen bannen, vergelijkbaar met het feit dat ze denken dat alle nederlanders verdorven zijn door drugs en s e x. Oja, maar dat is natuurlijk ook zo! domdom.

@Jan: Het vermoeden bestaat dat David Holloway contacten heeft met niemand minder dan George Bush himself. Vandaar ook de FBI-steun bij het zoeken...
@Cyberjunk: Er wordt nog steeds volop gezocht. Ooit slaat toch iemand door, dat kan bijna niet anders...
@Pascale: Die boycott is totale waanzin, maar misschien wil Aruba zulke touristen niet eens... :-)
BREAKING NEWS is trouwens dat de drie jonge verdachten kennelijk een nieuwe dader hebben aangewezen, Steve Croes. Het is lang niet zeker dat Steve daadwerkelijk bij de verdwijning van Natalee betrokken is geweest. De drie hebben namelijk al eerder iemand aangewezen...

Is die vierde verdachte de 'missing man' van de extra linkerhand op de foto?

Mensen die in het gevang zitten en ondervraagd worden zijn geestelijk flink te manipuleren.
Ze denken niet meer helder en waarheid en fantasie gaat door elkaar lopen.
Vooral als leefomstandiheden slecht zijn.

Amerikanen zijn per definitie dom en kortzichtig, waarschijnlijk niet allemaal maar die kun je best op Aruba kwijt denk ik.

@VernonO: Dat zou zo maar kunnen ja... :-)
@Renesmurf: Je klinkt als een ervaren man op dit gebied!
@Henk(ES): Haha, dat is wel een goede maatstaf ja... :-)

Heeft Aruba die 265 miljoen Amerikanen even mooi tuk !

ja hoor...ban aruba.... hoe kort door de bocht kan men zijn zeg... *diepe zucht* gelukkig gebeuren er in Amerika nooit van dit soort dingen....

Susan maakt het bont:
http://www.amren.com/mtnews/archives/2005/06/national_acrimo.php
"For God's sake, Aruba would be nothing but a third world cesspool were it not for the fact that rich whites like to vacation there!!!!!"
Susan vergeet dat er ook arme witte mensen zijn die graag op Aruba vakantie willen vieren