« In nog geen honderd jaar | Main | Natalee Holloway (2) »

Mussen

Luchiano (7): "Zijn er mussen op Curacao?"
CasaSpider: "Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik denk van wel, want mussen zijn de gewoonste vogels ter wereld."

Luchiano: "Wat doen mussen, vliegen en nesten bouwen?"
CasaSpider: "En eten en kinderen maken."

Luchiano: "Is dat alles?"

Comments

Ze willen ook nog weleens van het dak vallen als het warm is. Dus weet ik het niet met mussen bij u.

Ik zie/hoor ze vaak ruzie maken...en badderen....de vrouwtjes imponeren...ook roofvogels en katten ontvluchten....veren gladstrijken...
Ze hebben een echte dagtaak hoor.

En poepen natuurlijk.
(Dat verbaasde me vroeger altijd, dat mensen in verhaaltjes nooit moesten poepen).

Ik ken mensen die het met minder moeten doen!

En het is vooral zo lekker als mussen- of andere vogels- onverwachts op je hoofd of op je kleding poepen. Vogelpoep op je kleding is er haast niet af te krijgen. En het is ook zo leuk om, als je net je ramen van buiten hebt gezeemd, twee minuten nadat je klaar bent, te zien dat er weer een vogel op je raam poept. Ik ga vogels het liefst uit de weg. Soms hippen ze op een pleintje, of ook wel op grote stations rond, nou dan hoop ik dat ik ze al ruim gepasseerd ben voordat ze de kans krijgen om op me te poepen.

IJsbrand: Is vallen als een actie te beschouwen of is het meer iets passiefs?
@Cerito: En jij hebt er zo te lezen ook een dagtaak aan, aan het 'mus-watchen'... ;-)
@Aargh: Dat is inderdaad merkwaardig. Ik geloof dat ik er ook nog niet echt over geschreven heb. (Alleen in relatie tot de krant lezen a la Ted Bundy)
@Piet: Ik ook. Die willen vast wel met een mus ruilen!
@Cyberjunk: Ze moeten jou wel hebben he... :-) Misschien is een paraplu een goed idee?

Hoe gaat het met onze kleinkinderen???

kinderen maken?... en ik maar denken dat de ooievaar?......mussen?.....dat meen je toch niet....* gaat even liggen met een nat washandje op voorhoofd*

Inderdaad Paola .... 'kinderen maken'? Zeg Casa ... dat ga je toch niet tegen een kind zeggen? En dat brengt me op de volgende vraag ....
als Luchiano op een latere leeftijd bij je komt met de bekende vraag (waar komen de kindjes vandaan?) .... wat ga je hem dan vertellen? Heb je al geoefend in het uitleg dat je aan Luchiano zal geven over īseksī? Een leuke onderwerp voor je volgende log ... dan heb je het alvast opgeschreven en zal de Waybackmachine het vereeuwigen in zijn archieven .... dan kan Luchiano het aan zijn kinderen (en kleinkinderen) laten lezen .... en er om lachen ;-)

mussen zijn net mensen, ze hebben alleen geen baan. (en geen hobby`s)

@Willisha: Ze leven nog! Binnenkort een update...
@Paola: Kinderen die graag thuis blijven, de zogenaamde huismussen, komen van de mussen... jij bent gewoon door de ooievaar gebracht... :-)
@Amaro: Ik had al in navolging van jou bedacht: Hiep, hiep, hiep... SEKS!!! Dat van die weyback-machine is nog niet eens zo'n slecht idee...
@Renesmurf: Jawel, vliegen!

Je moet niet op alle mussen zout leggen.

CasaSpider: "Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik denk van wel, want mussen zijn de gewoonste vogels ter wereld."

Zo gewoon zijn ze niet meer volgens mij. Volgens het volgende artikel is de huismus een bedreigde vogel...
http://www.nu.nl/news.jsp?n=436596&c=10

bij ons zitten de mussen in het kippenhok. Denken dat ze een kip zijn misschien. Maarja, onze kip denkt ook dat ie een haan is.

Luchiano heeft filosofische vragen over het leven van elke dag. En Casa heeft wijze antwoorden. Ben benieuwd wat hij van de "haan" van Pascale vindt. CasasPa.

@Casa; je schrijft "in relatie tot de krant lezen a la Ted Bundy". Je bedoelt natuurlijk 'Al Bundy'.
Ted Bundy was een Amerikaanse seriemoordenaar, die heeft toch niet over zijn slachtoffers ...

Mussen? Je komt ze op het landgoed van Brillie niet meer tegen. Wel koolmeesjes. En een loslopende poema.

@Erwin: De vraag is, op welke dan wel?
@Carolus: Wat vreemd dat er nog geen belangenorganisatie is opgestaan die de nieuwe bouwwijze van nieuwbouwwoningen (waardoor mussen geen nesten onder de dakpannen kunnen bouwen) wil laten verbieden... :-)
@Pascale: Jullie kippen zijn ook zo klein. Dan is een vergissing met een mus gauw gemaakt. Kun je het gedrag van jullie kip die denkt dat zij een haan is iets toelichten? (Zit het hem in het geluid dat zij produceert of in andere dingen)
@CasasPa: Alle kinderen hebben een speciale invalshoek op de dingen van het leven, dat blijft fascinerend... De haan van Pascale, dat is toch Luc?
@Angel: Je hebt helemaal gelijk. Ik kon gewoon niet meer op zijn naam komen. Het eerste wat bovenborrelde was Ted Bundy. Ik dacht al dat klopt vast niet. Maar Fred Bundy klonk nog vreemder. Dan zal het wel goed zijn dacht ik. Maar het is natuurlijk Al... :-)
@Brillie: Woon jij soms in een nieuwbouwwoning waar de mussen geen nesten meer onder de dakpannen kunnen bouwen? Binnenkort heb je 50 man ME in je tuin staan, voor de poema...

@casa over onze kip die denkt dat ie een haan is; onze kip is in de overgang. Na de dood van haar 2 zussen vorig jaar is deze 7-jaar oude kip (da's erg oud voor n kip) opeens gaan kraaien 's ochtends. Bovendien kreeg ze een rodere kam. Ze kraait nu al een jaar, het klinkt heel apart, een beetje als een hese, wiskey drinkende en sigaren rokende haan, zo 1 die heel erg zn best doet maar het eigenlijk niet meer kan. Gelukkig hebben we nog geen commentaar van de buren gekregen. Het schijnt echt zo te zijn dat oudere kippen mannelijke horm-onen* krijgen waardoor ze in de overgang komen en dus zo'n gedrag vertonen. Maar gelukkig maken de mussen het dus goed door voor kip te spelen. En de merels en de kauwtjes en de andere vogels.. ad*:(sorry dit moet ff anders mag ik deze post niet posten)
@casaspa; niet zo grappig he...