« El Sapo El Sapo (13) | Main | De Casa's zijn grootouders! »

Bibliotheek en camera

's Morgens gingen we naar de bibliotheek waarvan Luchiano (7) op 28 mei lid is geworden. De website van de bibliotheek biedt de mogelijkheid om in te loggen en vervolgens te zien welke boeken men geleend heeft en wanneer ze moeten worden teruggebracht. Tevens kan men de uitleenperiode verlengen en nieuwe boeken reserveren. Een prachtig systeem, maar men moet wel kunnen inloggen.

Hiervoor heeft men een code nodig die men bij de bibliotheek kan verkrijgen. Dat stond ook vermeld op een bordje bij de uitleenbalie. Aan een van de medewerksters vroeg ik om onze code. "Wilt u hier internetten?", luidde de wedervraag. "Neen, ik wil thuis internetten en daar inloggen op de bibliotheek website."

Er kwam een andere dame bij en in mijn beste Papiaments probeerde ik uit te leggen wat ik wilde. Al snel begreep ik dat de dames geen notie hadden van de door mij gewenste functionaliteit op de website. Toch bleven alle partijen vriendelijk. De dames haalden er een derde dame bij, de expert. Dat wist ik, want zij riep meteen al: "1234". Dat was de code.

Samen met de expert bekeken we de website en vonden de pagina. Zij tikte de barcode van Luchiano's pasje in en vervolgens de code, 1234. And we were in! Gelukkig kan men zijn code na het inloggen wijzigen, anders kan de hele wereld zien welke boeken Luchiano leent. Boeien! Het is overigens moeilijker Luchiano's barcode te raden (een cijfer of 15) dan zijn pincode.

Voor vaderdag krijg ik een nieuwe camera, dat is nog eens goed nieuws. De oude Sony DSC-S75 is nu precies vier jaar oud en aan vervanging toe. We hebben er zo'n 16.000 foto's mee gemaakt. Met de Sony ben ik bijzonder tevreden. Hij is simpel in gebruik, heeft een groot percentage geslaagde foto's ook in het donker en kan heel goed filmpjes maken.

Daarom wilde ik weer een Sony, ditmaal de V3. Helaas vonden we hem niet meteen. Bij Omni bood men mij een Nikon 8400 aan. Thuisgekomen zocht ik de test van deze camera op internet en zag dat hij movies maakt in Quicktime formaat. Daar hou ik niet van. Bovendien heeft de Nikon problemen met scherpstellen in het donker.

's Middags ondernamen we een nieuwe poging en we slaagden bij Freeport. De batterij van de V3 staat nu te laden. Met een beetje geluk kunnen we het apparaat straks uitproberen bij Pleincafé Wilhelmina.

Comments

Bij dpreview komt de V3 (ook) beter uit de bus (om eventuele cognitieve dissonantie weg te nemen).

Gaaf, ik heb ook een sony... dsc-w1

En wat krijg je volgende week voor vaderdag ?

@Pascal: Daar had ik bij mijn vorige aankoop inderdaad last van. Dit keer kwam ik beter beslagen ten ijs. Bovendien ken ik mijn eigen wensen t.a.v. een camera stukken beter. Wie filmpjes wil maken met zijn fotocamera komt automatisch bij Sony terecht.
@Brillie: Ook de W1 is als uitstekend getest. Nu wacht ik alleen nog op de eerste Brillie-Movie...
@Bodo: Hmm... is het morgen dan geen vaderdag? In dat geval krijg ik volgende week denk ik wel een Porsche ofzo... :-)

Op Madeira is het in maart al Vaderdag geweest!

Ik vind het eigenlijk zeer vreemd dat er medewerkers van de bieb zijn die niet weten wat er mogelijk is op de eigen website. Dan vraag ik me af hoe die worden ingewerkt door de expert. Of wil die als enige bekend blijven met de ins en outs van die site? Dat zou niet erg handig zijn bij haar afwezigheid. Is zo'n systeem overigens ook in Nederlandse bibliotheken in gebruik? Ik heb er nooit van gehoord.

Ik heb een DSC-P1

Goede keus Casa! Mijn budget liet het niet toe om de V3 aan te schaffen, vandaar dat het de V1 werd (ik ben zover ik weet ook nog geen vader!). En ach, jij hebt die 2mln extra pixels ook wel nodig voor La Chica Merengue.
Nightshot is ook fantatisch.. :-)

Op vaderdag hoor je zelf gemaakte dingen te krijgen, niet van die dure kado`s.
Maar het is een leuk hebbedingetje natuurlijk.

@Willisha: Dus Don heeft zijn kado al gehad!
@Cyberjunk: Ik neem aan dat er ook in Nederland bibliotheken zijn met een dergelijk systeem. Het is echt heel handig. De reden dat niet alle medewerkers op de hoogte waren is dat er nog niet veel bekendheid aan de website en de speciale mogelijkheden is gegeven. Volgens mij ben ik de eerste die er echt gebruik van maakt. De expert zei dat binnenkort hier meer bekendheid aan wordt gegeven.
@Hans: Welkom in de Sony-Family!
@GJ: De V3 en de V1 zijn inderdaad grotendeels gelijk. Nightshot/nightframe is geweldig. Ik ben geen topfotograaf en wil gewoon dat mijn kiekjes lukken. Daar zorgt de Sony heel goed voor. Alle 7 megapixels worden ingezet om de volgende Chica de la Semana vast te leggen, daar kun je zeker van zijn... :-)
@Renesmurf: Ik ben benieuwd wat je voor je vader gaat maken!

voor vaderdag? mijn hemel, wat krijg je voor je verjaardag in hemelsnaam *grin*

Hi Casaspider, ik ben ook op zoek naar een nieuwe Sony. Ik vroeg mij af of ik deze beter op het eiland kan kopen zodra ik er weer ben of in Nederland..... Heb je een prijsindicatie?