« Natalie Glebova | Main | Referendum Europese Grondwet »

Mej. Heelal

Bijna schreef ik onze Zuiderburen maar dat zijn de Venezolanen en ik bedoel de Belgen. De Belgen hebben een fanatieke voorliefde om voor elk vreemd woord een Nederlands woord te gebruiken dan wel te verzinnen.

De Zuid-Afrikanen kunnen er ook wat van. Toevallig stuitte ik op Die Burger waarin een artikel staat over de kansen van Miss Universe 2005 Zuid-Afrika, Claudia Henkel. Claudia behoorde niet tot onze favorieten maar deed het in de polls kennelijk niet slecht.

Mej. SA is wedders se keuse om met kroon weg te stap

Dit blyk dat Claudia Henkel, Mej. Suid-Afrika, 'n gunsteling is om môre-aand die Mej. Heelal-kroon te verower.

(...)

Volgens Carreira het Henkel 'n ongelooflike "verhoogteenwoordigheid" en "ster-kwaliteit". Henkel is luidens berigte 'n gunstelingkeuse van die beroepswedders. Haar kanse was gister 14/1 en 16/1, en haar grootste kompetisie kom in die vorm van Mej. Kanada, Natalie Glebova, wie se kanse op 7/1 en 10/1 geskat word.

Mejuffrouw Heelal, hoe komt men erop. Claudia Henkel eindigde op de 11-de tot en met 15-de positie. De kansen van Mej. Kanada werden aanzienlijk accurater geskat.

Comments

Als ik een andere taal ZOU willen leren, dan leer ik liever b.v. Spaans of Italiaans dan zo'n stom Zuid-Afrikaans taaltje. De Zuid-Afrikanen kunnen beter helemaal niet proberen zich in het Nederlands te verdiepen, daar komt toch niets van terecht.

Het klinkt net zo kneuzerig voor ons als nederlands voor hen waarschijnlijk. Ik kan het niet best volgen merk ik :)

Afrikaanse computertermen:
http://www.nb.co.za/Pharos/Skryfafrikaans/saArticleDisplay.asp?iCategory_id=73

Ik ben gek op woorden als terug-knoppie, aflaaie,naakware, inpropprogram of Betreklike Goeie Privaatheid

@Cyberjunk: Ik denk niet dat de Zuid-Afrikanen zich speciaal in het Nederlands verdiepen. Dit is gewoon hun taal en die klinkt toch best koddig... :-)
@Cinner: Als ze toevallig de tekst van Watskeburt onder ogen krijgen wel ja... :-) Wat begrijp je niet van de tekst? Ik kon hem zonder enig probleem lezen. Maar ja, ik ben natuurlijk wel een Miss Universe expert... ;-)
@IJsbrand: Ja, jij hebt een bijzondere fascinatie voor taal, dat was me al duidelijk... :-)

Ze zijn best vindingrijk, maar soms ook niet te volgen!

Een flinke mevrouw, als ze de 11e t/m 15e plaats bezet. Geen wonder dat ze niet gewonnen heeft, dik is uit.