« Luchiano is een raddraaier | Main | Mej. Heelal »

Natalie Glebova

De Miss Universe verkiezing 2005 hield ons al een aantal weken bezig. Het verzamelen van foto's en informatie van de kandidates voor lachicamerengue.com is een time-consuming proces, maar gelukkig niet vervelend om te doen.

De verkiezing werd gehouden in Bangkok, Thailand. Het was vooralsnog niet geheel duidelijk wanneer. Op sommige plaatsen stond 30 mei, op andere 31 mei. Om commerciele redenen is ervoor gekozen om de uitzending op prime-time te laten plaatsvinden in onze time-zone. Onze time-zone is Caracas/La Paz, maar ook New York ligt op deze lijn.

Natalie Glebova, Miss Universe 2005!Gevolg hiervan was dat het circus in Thailand op 31 mei om acht uur 's morgens plaatsvond. Dat staat gelijk aan 30 mei negen uur 's avonds op Curacao. Ach, er zijn ergere dingen om mee wakker te worden.

Natalie Glebova uit Canada was de eerste dame op onze Miss Universo 2005 pagina. Onmiddellijk zag ik haar schoonheid en gaf haar drie sterren. Eerlijk gezegd vond ik Monica Spear uit Venezuela ng een heel klein tikkeltje mooier, maar zij overschreed de tijd bij het beantwoorden van de vragen. Een vijfde plaats viel Monica ten deel.

Onze lokale favorieten waren Rychacviana Coffie (Curacao) en Renata So (Dominicaanse Republiek). Rychacviana werd helaas in de voorrondes uitgeschakeld, Renata haalde de finale en werd uiteindelijk derde.

Beide dames hebben echter fouten gemaakt. Renata droeg de verkeerde jurk, dat zagen Lucy en ik direct. Hoe mooi zij ook is, naast de oogverblindende witte jurk van Natalie Glebova stak zij flets af.

Bij Rychacviana Coffie ging het mis in de promotie. Er waren geen foto's en er was geen verhaal. Ik ben er 100% van overtuigd dat met het op de juiste wijze onder de aandacht brengen van foto's en verhalen Rychacviana aanzienlijk veel meer kans had gehad om bij de laatste 15 te komen. Lachicamerengue heeft zelfs geheel belangeloos hulp aangeboden, hier werd helaas niet op gereageerd.

Niet getreurd, want ik kan mij goed vinden in de uitverkiezing van Natalie Glebova. Alle 15 finalistes, aangevuld met een groot aantal schoonheden, zijn te vinden op onze Miss Universo 2005 pagina.

Comments

Mogen we nog een toelichting krijgen op de ronde waarin de dames hun 'nationale kostuums' droegen? Ik heb daar alleen maar foto's van gezien, en vroeg me bijvoorbeeld af waarom Miss Mexico een ruim bepluimde vogelgod nadeed, terwijl Miss Ecuador weer bijna niets aanhad.

"De Miss Universe verkiezing 2005 hield ons al een aantal weken bezig."
Vervang de Miss Universe 2005 door de Europese Grondwet en je ziet het verschil in luxe tussen Curacao en Nederland. ;-)

Maar goed dat smaken verschillen. Het valt me vooral op dat de brunettes en gekleurde dames het al jaren winnen van hun blonde soortgenotes, dus wat mij betreft is er nog hoop voor de mensheid. Voor de rest zijn de meeste van deze dames niet mijn eerste keus.

Moet zo'n Miss nou alleen maar mooi zijn om te kunnen winnen? (afgezien van promotie dan natuurlijk) Of wordt er in die voorrondes ook nog beoordeeld of er onder die schoonheid ook een intelligente vrouw schuilt? Of in elk geval, of er nog iets MEER te vinden is dan alleen uiterlijk schoon?

@IJsbrand: Daar snij je een interessant punt aan! Wat mij betreft mogen de nationale kostuums zo de prullenbak in. Er zijn twee stromingen. De ene probeert de Miss in een zo traditioneel mogelijk kostuum te stoppen met als gevolg dat een mooie dame als Miss Noorwegen er plotseling als een hobbezak uitziet. De andere (slimmere) stroming vindt dat de Miss er altijd s.e.x.y uit moet zien. De authenticiteit van het kostuum komt dan op de tweede plaats. Nederland heeft er een handje van om haar kandidates als Zeeuws Meisje of boerin op te laten draven. Als men de finale wil halen is dit niet slim. Ecuador heeft het overigens ook niet gered...
@Anoniem: Ho, ho! Ten eerste hebben meer dan 1 miljard mensen naar de Miss Universe verkiezing gekeken, dus dit evenement is inderdaad wat groter dan het referendum voor de Europese grondwet. Ten tweede houden wij hier het referendum wel degelijk in de gaten. Zelfs nu het door Frankrijk in feite tot een wassen neus is gedegradeerd.
@CuraKora: De Miss Universe 2004 kwam uit Australie en is hoogblond. Welke dames zijn jouw eerste keus?
;-)
@Cyberjunk: Jazeker moet de Miss over enige intelligentie beschikken. Ga er maar eens aanstaan om voor een volle zaal en 1 miljard televisiekijkers antwood te geven op niet bepaald eenvoudige vragen. Meestal beantwoorden de dames die vragen ook nog in het Engels, terwijl dat niet hun moederstaal is. In 1996 ging de titel aan de neus van de bloedstollend mooie Verna Vasquez uit Curacao voorbij omdat zij haperend en slecht antwoordde op de vragen. Zij was echter met afstand de mooiste van de vijf finalistes!

Een oorverkleining symboliseerde de nieuwe weg die Koffie had moeten inslaan....