« El Sapo El Sapo (11) | Main | Op bezoek bij Roland »

Comenencia bij Raymann

Dinsdagavond is bij ons Raymann-avond. Lucy neemt het programma 's middags voor mij op omdat 's avonds op dezelfde tijd haar favoriete soap begint. Bij het spelletje Rood-wit-blauw, hoe goed past Nederland bij jou?, tenminste zo denk ik dat het heet, verscheen tot mijn verbazing de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, de heer Paul Comenencia.

Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Paul Comenencia op bezoek bij J÷rgen Raymann.Zijn entree was al grappig. Normaliter staat iedereen wat te dansen, het publiek, Raymann en de gast. Paul Comenencia stond er bij als een stijve hark. Hij houdt niet zo van dansen.

Raymann was enigszins verbaasd, c'mon een Antilliaan die niet van dansen houdt. Overigens voorspelde Comenencia in alle drie gevallen het goede antwoord.

De niet zo lang geleden opnieuw opgezette website van het Antillenhuis mag er zijn. Met name de nieuwsbrieven zijn uitgebreid en redelijk aktueel. De Antilliaanse Nieuwsbrief verschijnt eens per twee maanden.

Elke week nodigt J÷rgen Raymann een standup-comedian uit. Deze keer kwam hij uit de Verenigde Staten en een fragment trok mijn bijzondere aandacht.

Een man en een vrouw doen samen boodschappen in de supermarkt. (Klopt, dat doen wij iedere maandag.) Als alle boodschappen in het karretje zitten gaan ze naar de kassa. (Klopt.) Er staat een lange rij die niet opschiet. (Klopt.) Dan zegt de vrouw iets van: "Oh, ik ga nog even dit en dat halen" en loopt weg. (Klopt.) Ineens begint het op te schieten in de rij en de man begint zich zorgen te maken: "Ojee, dat halen we nooit! Waar blijft ze nu toch?" (Klopt.) Paniek! (Klopt.)

Ik geef het eerlijk toe, zo eentje was ik ook. Nu niet meer gelukkig. Als Lucy niet op tijd terug is reken ik gewoon de boodschappen af en loop met de inpakker naar de auto. Ik geef de inpakker twee gulden en meestal komt Lucy er dan aanlopen. Niets aan het handje.

Moraal?

Comments

Boodschappen doen met je vrouw is slecht voor je bloeddruk....
Boodschappen doen met een andere vrouw is slecht voor je relatie.....

Moraal?

Hebben jullie op Curašao inpakkers????
Inpakkers bij de supermarkt???
En die lopen dan met je mee naar de auto???

Ik lig nu echt met een open mond ...

wees blij dat je niet zo erg bent als die man uit de reclame (T-Mobile) die niet eens zelfstandig boodschappen kan doen (lees: keuzes kan maken vanaf een boodschappenlijstje) en zelfs zijn vrouw moet bellen of ze zegeltjes wil... godbetere het... zÚgeltjes! haha!

wij doen dat precies hetzelfde alleen moeten we zelf de boodschappen inpakken...en maak ik me vooral niet druk in de rij....

@Cerito: De moraal van het verhaal is dus je boodschappen LATEN doen... :-)
@Amaro: Wist je dat niet? Je bent lang weg van Curacao... ja, in alle supermarkten staan inpakkers/inpaksters om je boodschappen in plastic tasjes te stoppen en ze mee naar de auto te nemen. Met een karretje als het veel is. Misschien maak ik er binnenkort wel een item over...
@majriM: Zegels is denk ik typisch iets Nederlands, die kennen we hier niet. In Zuid-Amerika houden mensen niet van sparen, wat nou als je morgen dood gaat dat idee. Loterijen zijn weer wel erg populair... :-)
@Paola: Begrijp ik het nu goed dat jij in de rij wacht terwijl jouw vriend nog allerlei spullen gaat zoeken? De omgekeerde wereld!

Wij hebben hier 1 supermarkt waar ze de boodschappen voor je inpakken en naar de auto brengen. Toen me dat de eerste keer overkwam wilde ik ze naar Curacaose traditie geld geven maar dat wilde de jongen niet aannemen. Dat hoort daar dus gewoon bij de service! Overigens heb je hier zelden lange rijen voor de kassa. Alleen vlak voor grote feestdagen heb je de kans dat je wel op 2 of 3 mensen voor je moet wachten.
Oh ja, bij de Aldi staat vaak een rij. Maar dat is een winkel naar Europees concept, 3 kassa's waarvan er maar 1 open is.

In Nederland zijn er incidenteel nog wel supermarkten waar in elk geval nog voor je wordt ingepakt. Meelopen naar de auto gaat dan weer net niet. Maar dan moet je niet TE grote supermarkten hebben, daar zijn ze niet zo vriendelijk meer, alleen middelgrote supermarkten zoals Super de Boer, gevestigd in Veenendaal-Noord, daar is de service nog ouderwets. Daar vandaan worden de boodschappen ook nog thuisbezorgd. In mijn tegenwoordige woonplaats (Ermelo om exact te zijn) is er geen supermarkt waar een thuisbezorgservice is, daarentegen rijdt er in Veenendaal geen enkele SRV wagen meer en in Ermelo nog wel. Wat ik maar wil zeggen, in Curašao kunnen dan nog vriendelijke inpakkers zijn die met je naar de auto lopen, in Nederland is ook nog wel hulp te vinden. En je boodschappen laten doen? Casa toch!!!! Heb je een lui beest op je rug zitten?

Moraal?
Geef niet al jouw geld aan je vrouw, maar
zorg er voor dat jij ook nog zelf over wat
kleingeld mag beschikken.

Alle aspecten van het (samen) inkopen al vele malen ervaren. Wat mij overigens vaak overkomt (en echt MIJ ALLEEN !) is, dat ik of in de verkeerde rij voor de kassa sta, of de telrol moet net verwisseld worden (vijf minuten) of iemand betaald contant met kleingeld en kan het laatste dubbeltje niet vinden, of: iemand heeft vergeten de groente te wegen en moet terug de winkel in. Maar voor het overige heb ik geen hekel aan winkelen in de supermarkt. Vaak een sociaal centrum: je komt nogal eens een bekende tegen die je al langer niet hebt gezien. CasasPa

@Ella: Winkelen in de USA levert dus weinig stress op. Maar daardoor ook weinig leuke verhalen, of...
@Cyberjunk: Ik maakte maar een grapje (was het knipoogje vergeten), boodschappen doen vind ik juist ontzettend leuk. Je ziet nog eens wat!
@Anoniem: Probleem is dat je portemonnee zo zwaar wordt van muntjes en je er toch haast niets mee kunt kopen...
@CasasPa: We hebben hier dus met een expert te maken. Die muntjes, dat wegen en vooral die nieuwe telrol... dat zijn inderdaad zaken waar verder NOG NIEMAND ooit van heeft gehoord... ;-)

Wat is nou de moraal? Laat Lucy maar schuiven? Ik heb dat trouwens nooit, ik ga altijd pas naar de kassa als ik alles heb, maar ik ben wel vaak m'n kinderen kwijt als ik naar buiten ga, die liggen dan onder de kassa's alle verloren muntjes te zoeken.

Moraal? De supermarkten bij jullie zijn eender aan die van ons. Het enige dat ontbreekt is de inpakker. Alleen daarom zou ik al emigreren. Geweldig een inpakker. En hij loopt nog met je mee ook.

Ik mag nooit mee met boodschappen halen. Linda is bang dat ik meer in de wagen leg dan we echt nodig hebben. Ik heb het dan over hele lekkere dingen.

@CasasPa: wes gerust er zijn meer mensen die deze ervaringen hebben. En niet alleen winkels want op het Postkantoor heb ik ook vaak de verkeerde rij gekozen.

Moraal: jullie doen het slim en relaxt. Maar moet Lucy haar boodschappen zelf dragen?

hebben jullie ook inpaksters....
zo ja dan laat ik me graag inpakken....
uhum de moraal ?!

kortom de kerel laat zich graag inpakken.

@Piet: Dat was dan zeker nog voordat het nummertjessysteem werd ingevoerd, dat je in de verkeerde rij stond bij het postkantoor. Of woon jij misschien nog in een dorp waar je geen nummers hoeft te trekken bij een postkantoor?

@CuraKora: Het lijkt me een heel bijzonder gezicht, jouw kinderen onder die kassa's... :-)
@Helffer: Ja, je staat er niet zo bij stil maar het is best handig!
@Brillie: Heel verstandig van Linda. En wat versta jij onder HELE lekkere dingen?
@Piet: Als ze te laat is wel ja. Maar dat is nooit veel... :-)
@Rob: Jazeker zijn er ook inpaksters, gelukkig maar. (Ik laat mij ook graag inpakken)
@Cyberjunk: Waarschijnlijk was het Utrecht, maar het kan ook zijn dat het heel lang geleden is...

moraal: blijf vrijgezel!

@Cyberjunk: het was in Utrecht en lang geleden. In de tijd dat het overschrijven van een kenteken een halve dag in beslag nam.

aan het inpakken raak je snel gewend.. in maart (weekje NL) stond ik me al te irriteren (paniek) dat er niemand kwam om in te pakken. Tot dat het meisje achter de kassa geirriteerd vroeg of ik wat boodschappen wilde inpakken (weer paniek).
Moest ik het daarna ook nog naar de auto tillen :)

Sjongejonge, wij zijn al blij dat we nog maar 5 minuten hoeven te lopen met de boodschappen in plaats van het kwartier (heuvelopwaarts) dat eerst nodig was :-)

Hele lekkere dingen: Bijzondere broodjes, schepijs, chocolade, kokoskoeken, lekkere wijntjes, en vooral bijzondere vleeswaren.

Ik wil hier ook die inpaksters aan de overkant ... hoeven niet naar de auto ... want die heb ik niet ... maar ze moegen wel mee lopen naar onze appartement ... tijdens mijn lunchpauze ... en dan beloon ik ze royaal ;-)

Moraal? Maak een lijstje en hou je eraan.
Vergeet je iets dan komt het de volgende keer wel.

@Renesmurf: Niet samen boodschappen willen doen is wel een heel bijzondere reden om geen relatie aan te gaan... :-)
@Piet: Het was zeker een heel lang kenteken?
@Benno: Te gek voor woorden. Je had je bij de chef moeten beklagen!
@Willisha: Maar hoe gaat het in de rij staan met jullie?
@Amaro: Vast wel! "Je hebt een s.e.x.y...."
@Angel: Nou, nou, wat ben je streng voor jezelf! Spring eens uit de band en koop eens een verrassing voor jezelf... :-)

Ook gemerkt dat "het smaakje"weer terug is bij centrum. Zojuist een heel stuk kaas, een yoghurt en een bakje verse mloen weg kunnen gooien.

Ik geloof niet dat het al is opgemerkt, maar ECHT NIEMAND kent natuurlijk het verschijnsel dat bij het verwisselen naar de snellere rij dit ineens de langzaamste rij blijkt te zijn en bij eventueel terug of verder wisselen dit probleem zich blijft voordoen (zodat je tenslotte verder van de kassa bent verwijderd dan de eerste keer).
Moraal?
NOOIT van rij verwisselen, ook niet als er een nieuwe kassa wordt geopend, dat is een stuk rustiger, sneller en staat nog cooler ook ;-)

Heel soms als het druk is willen ze nog weleens inpakken bij de Chinese supermarkt, alhoewel ik het ze de laatste tijd minder heb zien doen, maar dit wel inpakken dan vooral om de snelheid te bevorderen.

Ik wilde nog een flauwe voetbal opmerking maken. Bij deze.

ik heb gemerkt dat de AH in Bergeijk (of all places) je ook helpt met inpakken als men denkt dat je daar incapabel voor bent. En zowel zwanger als met baby val je voor het personeel daar in die categorie. Erg handig hoor! En ze lopen ook nog mee naar de auto ook als je wilt. Je snapt dat dit dan ook mijn lievelings supermarkt is.
En de moraal is: zelfs een casaspider is nooit te oud om te leren

Zodra ik een rij uit moet zoeken kijk ik eigenlijk nooit naar de lengte er van.
Ik zoek meestal een cassierre op die er 'vriendelijk' uit ziet en probeer door elke keer bij haar af te rekenen een personlijke band met haar te creeeren.

Moraal:
Mannen zijn niet vergeetachtig en denken logischer na. :-)

Moraal: Don't worry, be happy! Alles komt choed!!

@Vinnie: Dat 'smaakje' hebben wij juist meestal bij Mangusa! Bij Centrum heb ik het nog niet gehad. Heb jij enig idee waar het vandaan komt, wat het is?
@Pascal: Neen, ik weet het zeker, dat heeft nog NOOIT iemand anders dan JIJ meegemaakt, dat verwisselen van rij gelijk staat aan van de regen in de drup... :-) Dat leerde ik vroeger al bij multiple-choice examens, nooit achteraf 'verbeteren'. Van de andere kant zeg ik altijd zeg nooit nooit... Het voetballen deed me overigens weinig, daarover later meer.
@Pascale: Met dat laatste ben ik het helemaal eens, vooral met het woordje 'zelfs'... :-) Voortaan ga jij dus met een dikke voetbal onder je blouse naar de Albert Heijn in Bergeijk of all places...
@GJ: Zo ben ik ook! Altijd de aantrekkelijkste caissiere (+inpakster) uitzoeken. Alleen bij de Curacaose douane moet je nooit een vrouw kiezen, die zijn het allerstrengste!
@Henk(ES): Volgens mij is dat jouw levensmoraal... ;-)