« De nieuwe juf | Main | Comenencia bij Raymann »

El Sapo El Sapo (11)

1.

Rychacviana Coffie gekroond tot Miss Curacao 2005Zaterdagavond vond de Miss Curacao verkiezing plaats. Bij velen populairder dan het Referendum van 8 april.

Overtuigend winnares werd Rychacviana Coffie. Spreek dat maar eens tien maal achter elkaar foutloos uit: Rychacviana. Intimi mogen daarom Vantje tegen haar zeggen.

Rychacviana Coffie is een mooie dame, zonder meer. Zij vertegenwoordigt Curacao bij de Miss Universe verkiezing in Beijing, later dit jaar. Op lachicamerengue.com worden deze verkiezingen nauwlettend gevolgd. Het zijn zware weken voor mij.

2.

Don Amaro heeft sinds kort een baan! Voor diegenen die niet weten waar dit over gaat, Don Amaro en zijn aanstaande Willisha hebben eind vorig jaar hun veilige leventje in Nederland opgegeven en zijn naar Madeira geëmigreerd. Amaro's moeder is op dit bij Portugal behorende eiland in de Atlantische Oceaan geboren.

Aanvankelijk werkte alleen Willisha, maar inmiddels is dus ook Amaro aan de slag. Op maandag maakte hij bekend wat zijn project is: het wereldwijd promoten van www.packholidays.com. Daarbij kan hij uiteraard alle hulp gebruiken en dat doe ik bij deze. De site is overigens niet geschikt voor Firefox.

Packholidays.com is een online hotel-reserveringsportal met bestemmingen Portugal, Madeira en de Azoren. Bijzinnen.com heeft bewezen ook op Madeira terecht te kunnen komen zonder deze portal, maar wellicht biedt het mogelijkheden die men anders nooit had gekend. CasaSpider wenst Amaro heel veel succes met diens promotie-actie.

3.

Zondagavond tijdens het Happy Hour hoorden wij slecht nieuws over de gezondheid van Roland, bekend als gastheer van de befaamde Eerste Kerstdag Diners. Roland is sinds woensdag opgenomen in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) met ernstige verlammingsverschijnselen. Het gaat om het Guillain-Barré Syndroom, kortweg GBS genaamd.

Het betreft een virus-infectie waar het lichaam teveel antistoffen tegen aanmaakt. Hierdoor wordt het zenuwstelsel aangetast. Weblogger Low heeft hier vorig jaar aan geleden en zijn angstaanjagende maar indrukwekkende verhaal op zijn log gezet. Het herstel van deze ziekte kan maanden tot zelfs jaren duren.

Maandagavond sprak ik Rolands moeder door de telefoon. Beide ouders zijn halsoverkop naar Curacao afgereisd. Zondag had Roland een erg slechte dag met veel pijn, maandag ging het mede door een medicijnkuur gelukkig een stuk beter. De komende dagen zijn cruciaal om te zien of het hoogtepunt van de ziekte al dan niet achter de rug is.

Het Guillain-Barré Syndroom schijnt zeer zelden voor te komen, althans in Nederland. Op Curacao is het andere koek, volgens Rolands moeder zijn er hier dit jaar al 18 gevallen bekend! Symptomen zijn hoesten, diarree en tintelende handen en voeten. Hierna volgen verlammingsverschijnselen die zich tot en met de ademhaling kunnen uitstrekken.

Ik wens Roland, Barbara en alle familie veel sterkte toe...

Comments

1 Waarom betitel je een posting met meerdere onderwerpen altijd als El Sapo? Wat moet ik me daar bij voorstellen?

2 Moet ik uit je verhaal over Roland opmaken dat die ziekte die Roland heeft, wordt veroorzaakt door het klimaat? Zou dit alleen in tropische gebieden voorkomen? Ik wens Roland en zijn familie veel sterkte.

3 Ik wens Amaro ook veel succes in zijn werk en een gelukkig leven, samen met Willisha.

Prachtig! Dank je wel Casa ... en dank je wel Cyber ...

Het succes en geluk heb ik al ... en die is in de (mooie) vorm van Willisha ... plus daarbij heb ik het eer om binnenkort haar man te zijn ...

Ook bedankt voor de promotie Casa ... ;-)
Binnenkort zal iedereen het over de website van Packholidays.com hebben .... ik zal ervoor zorgen dat de naam vereeuwigd zal worden .... in de Way Back machine.

Ik nodig iedereen uit om het te krak ... eehh ... te bezoeken. ;-)

Waar is mijn schildknaap??

1. Sterkte, wat heb je het toch zwaar Casa..
2. Succes, tip voor Don Amara: als je nu eens een soort van weblog a la lachicamerengue.com op zn portugees op packholidays.com begint, succes gegarandeerd! :-)
3. Sterkte gewenst aan Roland en familie..

@Cyberjunk: Voor een uitleg van El Sapo zie de eerste El Sapo Post: http://blog.lachicamerengue.com/archives/000614.html
De ziekte GBS wordt niet veroorzaakt door het klimaat. Op Aruba schijnt het nooit voor te komen. Waardoor dan wel? Dat is de grote vraag...
@Amaro: Graag gedaan, swa! Ik ben al druk bezig de site te hack... uh bezoeken. Over je schildknaap, heb je het al geprobeerd met jouw: "Je hebt een s.e.x.y..." ;-)
@GJ: Ik heb ergens eens gelezen dat je krijgt wat je kunt verdragen... Geen gek idee trouwens, een lachicamerengue.com dependence op Madeira!

Ik heb het verhaal van Low gelezen. Arme Roland, en natuurlijk ook Barbara en kid. Ik had geen idee van het bestaan van dit syndroom of van het feit dat het op Curaçao vaker voor zou komen. Ik leef mee.
Sorry maar de rest valt hierbij even in het niet.

In alle opzichten veel sterkte..

heftige ziekte. Wens Roland en zijn familie veel sterkte!

Ik ben net terug uit het ziekenhuis van een bezoek aan Roland. Je wordt er niet echt vrolijk van om een sterke vent zo te zien liggen (hij kan niet meer lopen en nauwelijks bewegen) maar de prognoses zijn gelukkig goed. Helaas voor Roland+fam zullen ze veel geduld moeten hebben !

Ook ik wens ze hierbij veel sterkte toe !!!

Tjeemig... wat is er toch een ellende overal. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van had gehoord. Lees gelukkig in de reacties dat de prognoses goed zijn. Vanaf hier alle sterkte toegewenst.

@CuraKora: Eerlijk gezegd houdt het mij ook nogal bezig. Ook het feit trouwens dat Rolands arts het absoluut niet onderkende, terwijl men later hoorde dat het hier (relatief) zo vaak voorkomt...
@Brillie: Thanx!
@majriM: Dat gaan we zeker doen...
@Bodo: Inderdaad, een sterke vent die niets meer kan, dan sta je toch machteloos. Laten we hopen dat het herstel snel inzet...
@Helffer: Dat is inderdaad het enige positieve, het merendeel van de patienten komt er gelukkig weer helemaal bovenop...

Thuis aangekomen heb ik mijn werkbril afgezet ... en kan ik beter de berichten lezen. Ook al ken ik hem niet ... toch wens ik Roland, familie en vrienden heel veel strekte toe ... ook namens Willisha.

Wens Roland maar beterschap namens mij. Laat mensen bij 'm op bezoek gaan, dat helpt de langdradige dagen voorbij gaan. En zeg tegen hem dat het weer goed komt. Dat klinkt wat lullig, maar ik spreek uit ervaring. Zeker als hij niet beademd hoeft te worden, kan het herstel vrij vlot gaan (al duurt het voor de zieke altijd te lang). Als jij (of Roland c.s.) vragen hebt; mijn mailbox staat open.

Dat laatste hakt er wel in zeg.
Beterschap.

Drie maal sterkte in oplopende sterkte!

@Amaro: Ik breng je woorden over aan Roland als we bij hem op bezoek gaan... Thanx!
@Low: Bedankt voor je reactie en ook voor je tip! Daar staan mensen vaak niet bij stil, dat de patient graag enige moed wordt ingesproken... Als er vragen komen mail ik je zeker even. Ben jij inmiddels weer de oude?
@Renesmurf: Thanx Smurf!
@Pascal: Dat heb je goed op belangrijkheid gesorteerd, thanx!

Geen lettertje over Herr Paus?
Klote voor Roland & fam.

dat is ff schrikken zeg, ik ga morgen direct bij hem langs (Roland dus).

Rychacviana for president van een onafhankelijk Curacao!

(en dan wil ik de diplomatieke betrekkingen wel aan komen halen)

Rychacviana is niet alleen een aparte naam.
@Amaro wens ik veel succes met de promotie.
Het schokkendst is wel de plotse ziekte van Roland, een sportieve kerel.
Ik heb het verhaal van Low gelezen en dat is, ondanks de goede afloop, een angstig verhaal.
Wens Roland, Barbara en de rest van van de familie sterkte toe in deze akelige tijd.

@Paul: Neen, over de Paus heeft iedereen het al. Wie weet komt er nog iets...
@Ennu: Hmm... wie ben jij dan... ik kom er wel achter... :-)
@Erwin: Laat het aanhalen maar aan mij over. Of heb je wellicht nog wat budget voor ons, geld dat Haarlem heeft laten liggen zeg maar... ;-)
@Angel: Ik zal je wensen aan Roland overbrengen!

@CasaSpider: Bijna, maar nog niet helemaal.

jemig zeg... wat vreselijk voor Roland... symtomen lijken een beetje op de tetanie die ik gehad heb.... gelukkig ook overleefd...
Ik wens hem heel veel sterkte!! Don Amaro veel plezier in zijn nieuwe baan en die miss is ondanks haar moeilijke naam prachtig :-)

1. Je bent er maar mee gestraft.
2. Klasse Don Amaro!
3. Wat een ellende. Wil je Roland en zijn familie namens ons heel veel sterkte wensen?

Rychacviana! Heel wat betere keuze dan Ratzinger.