« Tuut Tuut | Main | Joash op bezoek »

Altijd met de auto

Naar aanleiding van de post met de prachtige naam Tuut Tuut stelde Roos de volgende vraag: "Waarom gaat iedereen op Curacao eigenlijk altijd met de auto?"

Een hele goede vraag waarop het eenvoudige antwoord als volgt luidt: "Iedereen doet het en dan ga je vanzelf meedoen."

Dit klinkt wellicht wat al te simplistisch, maar toch zit er een kern van waarheid in. In mijn beginperiode zat ik bij het toenmalige Kodela, tegenwoordig Aqualectra Distribution geheten, tegenover half-Belg/half-Nederlander Joep Koyen.

Joep deed werkelijk alles met de auto. "Als het zou kunnen reed ik nog met de auto naar het toilet", was een van zijn befaamde uitspraken. De volgende anekdote vergeet ik nooit meer. Joep had een vrouwelijke tandarts die aan het eind van zijn straatje woonde, op nog geen 100 meter afstand van zijn huis. Toch ging Joep altijd met de auto naar de tandarts. Op zekere dag moest hij weer naar de tandarts en kreeg een bevlieging. Of een opvlieger. "Laat ik eens gek doen! Ik ga lopen!", dacht Joep bij zichzelf en hij ging op pad. Bij de tandarts nam hij plaats in de wachtkamer. Het duurde nogal lang voordat de tandarts hem kwam halen en daarom ging Joep op onderzoek uit. Even later liep hij de tandarts tegen het lijf. "Meneer Koyen!", riep de tandarts verbaasd, 'U bent er al? Ik heb nog buiten gekeken, maar zag uw auto niet staan dus ik dacht die is er nog niet!" Vanaf dat moment wist Joep zeker dat hij voortaan altijd de auto moest nemen.

Nu de normale redenen op een rijtje:

  • Ontbreken van infrastructuur: op Curacao zijn nauwelijks trottoirs, laat staan fietspaden. Lopen geschiedt aan de kant van de weg en dat is niet ongevaarlijk qua langsrazend verkeer. Zeker niet na ongeveer zeven uur 's avonds als de zon is ondergegaan.
  • Honden: er lopen veel honden los rond op straat. De meeste zijn lief en doen niets, maar men kan ook een verkeerd exemplaar tegenkomen. Vanmorgen hoorde ik op de radio dat een vrouw op straat was aangevallen door een pitbull.
  • Hitte: Overdag is het tamelijk heet. Na een korte wandeling kan men beter douchen en schone kleren aantrekken.
  • Heuvelachtig: Curacao is nogal heuvelachtig. Gecombineerd met de hitte maakt dit wandelingen tot een vermoeiende gebeurtenis.
  • Criminaliteit: Vooral 's avonds weet men maar nooit wat men tegenkomt onderweg. Ook mensen met minder goede bedoelingen in voorbijrijdende auto's kunnen door wandelaars wel eens op een idee worden gebracht.
  • Vrouwen: Als Lucy een stukje loopt, naar de bus of een winkel, heeft zij over aandacht niet te klagen. Tientallen automobilisten bieden haar een lift aan. Niet iedereen kan met die aandacht omgaan.
  • Parkeerplaatsen: In Nederland moet men na het parkeren van de auto meestal nog een (heel) eind lopen. Op Curacao kan men de auto vrijwel altijd voor de deur parkeren. Parkeermeters zijn er vrijwel niet en als ze er wel zijn, zijn ze kapot.

Als men maar lang genoeg de auto voor alles pakt, weet men op een bepaald moment niet meer beter. Aan het begin van mijn straat staat een restaurantje. Ik had eens bezoek van een dame, dit was voor Lucy's tijd, en we wilden daar wat gaan eten. Het restaurant ligt op zo'n 60 meter van mijn huis. Mijn straat is een eenrichtigsweg. Om met de auto bij het restaurant te komen moet ik dus drie keer linksaf slaan en meer dan 300 meter afleggen. We gingen lopen. Voor ik het goed en wel doorhad waren we er al. Binnen de minuut. "Dat is snel!", zeiden we verbaasd tegen elkaar.

Comments

Altijd met de auto: Punt Vrouwen. Ja Casa Spider wat wil je ook met zo'n mooie lekkere dominicaanse vrouw.

Dit verhaal overtuigt mij ervan dat IK nooit in Curaçao moet gaan wonen. Niets ten nadele van de argumenten om daar te allen tijde overal waar je moet zijn met de auto naartoe te gaan, maar voor iemand met 10% gezichtsvermogen is Curaçao dan een absoluut ongeschikt woongebied. Autorijden is dan onmogelijk. Je had het over Lucy die naar de bus liep, dat kan natuurlijk ook een brievenbus geweest zijn waar ze een brief postte, maar je kunt natuurlijk ook de lijnbus van het openbaar vervoer hebben bedoeld. Maar ik veronderstel niet dat er openbaar vervoer aanwezig is voor- zoals je dat zelf al eerder omschreef -die paar gehuchten. En in je hele betoog heb ik zelfs niets gelezen over het openbaar vervoer, afgezien misschien van die opmerking over Lucy die naar de bus liep. Als er wel openbaar vervoer zou zijn op dat kleine Curaçao, dan wil ik daar ook nog wel iets over weten waarom dat ongeschikt zou zijn als alternatief voor de auto. Is dat dan de frequentie? Of is het gevaarlijk? En vertel dan meteen maar eens of er volgens jou mensen met een visuele handicap wonen op Curaçao en zo ja, hoe die zich dan redden. Zijn die dan puur afhankelijk van de goedheid van anderen om ze mee te nemen? Of nemen ze een taxi? Zijn taxi's duur? Als ik te veel vraag, zeg het dan maar, maar jouw betoog roept nou eenmaal die vragen bij mij op.

En de benzinne is daar wat goedkoper?
Hier rijden we op goud, lijkt het wel.

Kijk, dat is weer een ouderwets duidelijke Casa-uitleg over het transport op Cur. Weet ik meteen waarom ik van de zomer niet 's avonds te voet over straat moet.

Heb zo het vermoeden dat Lucy prima kan omgaan met al die kerels die haar een lift aanbieden ;-)

Renesmurf heeft een punt: de benzine is daar vast goedkoper dan hier, ik betaalde een uurtje geleden € 1.21 voor een liter loodvrij :-(

Jouw reden opsomming gelden grotendeels ook voor waar ik nu woon:

Infrastructuur: idem
Honden: idem
Hitte: moet nog komen, maar zal ook een reden zijn
Heuvelachtig: nee, BERGACHTIG in dit geval
Criminaliteit: dat is de enige reden dat anders is, hier is het ontzettend laag (gelukkig!)
Vrouwen: Tja ... kan ik niet oordelen want Lucy loopt hier niet rond.
Parkeerplaatsen: Hier parkeren ze overal, doch houden rekening met andere weggebruikers

Je vergeet een belangrijke reden dat ook op Curaçao geldt om auto te rijden ... namelijk 'showen' of tewel 'pronken' met je auto.

geweldige uitleg, duidelijk verhaal! De auto dus ;-)

@Anoniem: Ja, daar moet je zuinig op zijn!
@Cyberjunk: Ik ben geloof ik niet zo goed in het promotie maken voor Curacao... :-) Het Openbaar Vervoer is hier best goed geregeld. Er rijden voortdurend busjes af en aan, die zijn niet zo duur en het mooie is dat ze je (meestal) thuis afzetten! Verder weet ik dat hier een blindeninstituut is. Taxi's hebben we ook, maar dat wordt wel wat prijzig lijkt mij. 's Avonds moet je wel, want dan rijden er geen busjes meer.
@Renesmurf: De benzine is hier inderdaad een stuk goedkoper: 1 gulden 56 ofwel 65 Eurocenten per liter. Door de kleinere afstanden rijd je wel wat minder zuinig, ik haal met moeite de 1 op 9.
@Roos: Graag gedaan! Voor een tourist(e) kan het overigens best leuk zijn om eens wat rond te wandelen, naar het strand bijvoorbeeld. Laat je vooral niet door mijn verhaal afschrikken... :-)
@Amaro: Met een Suzuki Baleno Stationwagon valt er niet zoveel te pronken... ;-) Maar je hebt wel gelijk. Vooral het rondje Salinja (langs discotheken als Facade) wordt veel geshowed. Toen ik net op het eiland was had nog lang niet elke auto airco. Een Antilliaanse collega vertelde me dat sommige jongens die indruk wilden maken langzaam rondreden, met de ramen dicht. Dan dachten de toeschouwers dat ze airco hadden. In de auto zal het flink zweten zijn geweest...
@majriM: Dank je! Ik raad op bezoek komende touristen (komen die niet altijd op bezoek?) altijd aan om een auto te huren. Dat maakt je vakantie hier een heel stuk leuker!

Kijk aan... gewoon een lijst met smoesjes... Op St. Maarten doe ik ook alles met een 4x4. Daar zijn de wegen eigenlijk te slecht om op de fiets te gaan.

Het mooie (of erge) aan de Antillen (even generaliseren en Aruba erbij betrekken ondanks dat niet mag) vond ik altijd dat ik een taxi naam ipv een auto omdat je gedronken had.... en alle taxi chauffeurs waren altijd dronken.... ze zeggen zo beter te rijden tussen alle andere dronken mensen :)
Beso,
Gaby
p.s. wacht nog steeds op een baanaanbod!

nu nog een brug naar Bonaire.. moest vandaag eigenlijk op Bonaire zijn, was het niet dat de dame op Hato gisteravond fijn vertelde dat de piloot ziek is... en dan nog de reclame campagne: it's all about time.

paool komt eraan....

@Brillie: Op Sint Maarten ontbreekt feitelijk ook de infrastructuur voor auto's. Ik heb er eens 15 rondjes Frontstreet/Backstreet gedaan voor ik een illegale parkeerplaats had. Mijn auto is er dan ook weggesleept. Asociaal eiland... :-)
@Gaby: Haha, ja hier zeggen ze ook dat het gewoon levensgevaarlijk is om nuchter tussen al die aangeschoten figuren te rijden... Met je baan ben ik bezig, ik wacht alleen nog op je profiel. Bovendien geef ik je nu maar even een paar weken vakantie, nu je vriendinnetje op bezoek komt... ;-)
@Benno: De piloot was ziek... doet me denken aan dat mopje waarom de Belgische Luchtmacht niet mee deed aan de Tweede Wereldoorlog. Zo'n brug, of tunnel is helemaal nog niet zo'n gek idee trouwens!
@Paola: Is dat een dreigement... ;-) Nee hoor, je bent van harte welkom!

Misschien omdat je nummerbord niet voorzien was van een extra sticker?

naar de supermarkt (500 m.) ga ik ook met de auto, zelfs voor één pak melk. Terwijl ik geen zevenpunten alibi heb om niet op de fiets of te voet te gaan. Moet ik mij dan schuldig voelen? Valt wel mee, doe gewoon waar ik zin in heb. CasasPa

Voor de niet-Curacaosche lezers van het CasaLog.

Strikvraag 1:
De zon schijnt en het is warm. Je wilt je auto ergens parkeren en je ziet een schaduwrijke boom. Wat doe je dan?
Fout! Je parkeert hem juist niet onder die boom. De kans is anders namelijk groot, dat een geit (of nog erger: een kudde geiten) jouw auto gebruikt als opstapje om zo de malse blaadjes uit de boom te kunnen vreten...

Strikvraag 2:
Stel, je staat tijdens de middagspits voor het stoplicht en je auto doet het zo in eens niet meer. Wat doe je dan?
Nee, weer fout, dat doen ze op Curacao anders. Je laat je auto staan waar die staat , stapt uit en gaat benzine, gereedschap of hulp halen.
Het is mij meerdere keren overkomen dat ik achter een auto in de rij was gaan staan, waarin vervolgens geen bestuurder meer bleek te zitten (deze was dan ook in geen velden of wegen meer te bekennen), of dat ik ternauwernood een op de rijbaan geparkeerde auto wist te ontwijken. Men neemt over het algemeen niet de moeite om de auto van de weg af te duwen.

U bent niet de enige hoor Casaspa, die zonder "zevenpuntenalibi" voor elk wissewasje de auto pakt. Als u zich daar schuldig om moest voelen, dan zou een groot deel van de mensheid dat moeten doen. Bijna iedereen is tegenwoordig te lui om te lopen of te fietsen en dan steek ik mijn hand ook in eigen boezem. Ik ben ook een luilak. Want al kan ik dan zelf niet rijden, ik gebruik wel voor het minste of geringste de regiotaxi in de regio waar ik woon, terwijl ik in veel gevallen ook wel zou kunnen lopen. En als men niet te lui is- ik wil natuurlijk niet generaliseren- dan heeft men teveel haast, want dan is men druk, druk, druk en dan komt men niet op tijd op andere afspraken. En dat druilerige weer in Nederland stimuleert ook al niet om eens te gaan lopen. Al roepen we allemaal- zeer cliché- dat we gezonde Hollandse jongens of meiden zijn die niet van suiker zijn of smelten van een beetje regen, als het er op aankomt stappen we, als het motregent, allemaal in de regiotaxi, de eigen auto, soms zelfs in de bus, terwijl we makkelijk zouden kunnen lopen of fietsen. Dus CasasPa, stel u gerust, u bent echt niet de enige.

@Brillie: Neen, het was officieel een illegale plaats, maar ik stond niemand in de weg. Auto's wegslepen is op St. Maarten echter big-business. Juist vanwege de beroerde infrastructuur.
@CasasPa: Ik wilde een antwoord geven, maar zag dat Cyberjunk me voor was. Zo leuk kan ik het niet verwoorden... :-)
@Henk(USA): In de gebieden waar ik rondrij heb je toch minder last van geiten. Het zou wel een leuke foto opleveren, al zal de lease-maatschappij er niet zo blij mee zijn. Ik had eens een tijdje een Chevrolet Lumina. De benzine was eerder op dan ik had gedacht en ja hoor, ik stond vooraan bij het stoplicht. Uiteraard heb ik de auto daar laten staan en iemand gebeld om een paar liter benzine te komen brengen...
@Cyberjunk: Volgens mij heb je CasasPa een echte riem onder het hart gestoken... ;-)

Ja, ja tis al goed hoor. Pak maar lekker de auto!

@Cyberjunk: Als je blind of zeer slechtziend bent, dan ben je hier afhankelijk van anderen. Voordeel hier is wel weer dat ik vind dat men op Curaçao in dit opzicht socialer is dan ik uit de Randstad gewend ben. Bij ons op de bridgeclub zijn er altijd mensen die anderen, die zelf niet kunnen/durven rijden, meenemen. Verder is me hier opgevallen dat de neiging bestaat om gehandicapten aan het gezicht te onttrekken, al kan dat ook komen doordat er minder zelfstandige bewegingsvrijheid is. Openbaar vervoer is in tegenstelling tot CAsa's bewering niet goed geregeld. Er zijn een paar grote bussen die een maal per uur een vaste route rijden van 7 's ochtends tot 7 's avonds.Die route loopt van centrum naar west of van centrum naar oost. Moet je van west naar oost of omgedraaid, dan moet je lopen van het busstation in punda naar dat in otrabanda (15+ minuten). Er zijn routes die niet gereden worden en verder is er een hele lading 8 persoonsbusjes die vaste routes rijden, maar die zeker in de spitsuren ( 's ochtends vroeg, tussen de middag en van 4 tot 6) vaak vol zitten. Maar als je dan zo'n busje vindt dat de goede kant op gaat, dan is de chauffeur inderdaad vaak bereid om je thuis af te zetten. Overigens vind ik het ook niet goedkoop. er zijn geen strippenkaarten, elk ritje kostte de laatste keer dat ik in de bus zat (2 of 3 jaar terug) ANG 1.80, dus per enkele reis ben je al snel 3.60 kwijt. Afgezet tegen het uurloon van huispersoneel (5 a 10 gulden per uur, vaker 5 dan 10) vind ik dat schrikbarend veel.