« De Antillen bestaan niet | Main | Happy Hour op Wet&Wild »

Wat was de bedoeling?

Zoals wellicht bekend ben ik een groot fan van de mooiste sportclub van Nederland. Niets is sterker dan dat ene woord... Feyenoord! Nu staan Feyenoorders niet direct bekend als ontzettende slimmeriken. Er circuleren vele mopjes die dit aan moeten tonen. Zoals die mop van Het is niet mijn vader, niet mijn broer... en de rest van de mop ben ik vergeten. De zaak lijkt mij hiermee duidelijk.

Salomon Kalou laat Kuip in verbijstering achterGisteren speelde Feyenoord de altijd lastige thuiswedstrijd tegen het onvoorspelbare RBC uit Roosendaal. RBC staat voorlaatste in de Eredivisie en laat voorlopig slechts de Superboeren uit Doetinchem achter zich. Hallo Paola!

Elke week ploft het Feyenoord E-zine in mijn mailbox. Soms lees ik de verhalen. In het verslag van de wedstrijd tegen RBC viel mij onderstaande op:

Kalou viert goal in shirt Leonardo

Een opmerkelijk moment na de goal van Kalou. De jonge Feyenoord spits trok zijn shirt uit (hetgeen niet is toegestaan overigens en waarvoor hij dus een dure gele kaart kreeg). Maar onder zijn shirt had hij nog een Feyenoord shirt aan. Dat shirt had het nummer en de naam van de Braziliaan Leonardo. Kalou wees daarbij op zijn rug. Wat het doel van de actie van Kalou was, is nog onduidelijk.

Kijk, als iemand zijn 100-ste goal scoort, gebeurt het wel eens dat betrokkene onder zijn normale shirt nog een shirtje aan heeft met '100' erop. Over het doel van de actie van Kalou tastte echter iedereen in het duister, hij liet de hele Kuip in volslagen verwarring achter.

Het is voor Feyenoord te hopen dat de scheidsrechter het nummer van Leonardo in zijn boekje heeft genoteerd!

Comments

Dat een Ajax-fan jou moet duidelijk maken wat de bedoeling van een actie van een Feyenoorder is, is eigenlijk triest. Hier komt het: Kalou droeg zijn doelpunt op aan zijn vriend Leonardo!

groningen (dubbel) deed het ook goed, dat vergeet je zeker weer! :-)

ja ik krijg heus weer wat vertrouwen in die superboeren hiero..... het leven van een superboerin gaat niet over rozen kan ik je verzekeren ;-)

Ik dacht dat jij oorspronkelijk uit Noord-Brabant kwam, uit de buurt van Valkenswaard. Leuk dat jij dan toch een Feyenoord fan bent. De meeste Feyenoord fans wonen in of komen oorspronkelijk uit Rotterdam. De rest van Nederland moet niet veel van Feyenoord hebben omdat men vindt dat ze daar niet kunnen voetballen. Zelf heb ik niets meer met voetbal, maar ergens in mijn jeugd (jaren 60/70 heeft Feyenoord eens de Europaa cup gewonnen, zij waren de eerste Nederlandse voetballers die dat presteerden. Ik weet niet eens of de Europa cup nog wel bestaat, in mijn idee bestaat alleen nog de uefa cup en voor de rest is er niet zo veel meer geloof ik. Als ik al voetbal volg, dan is dat alleen tijdens de EK en de WK en dan moet het Nederlands elftal ook nog meedoen, anders let ik er ook niet op. Misschien heeft Feyenoord zichzelf wel overleefd. Je had het trouwens over RBC uit Roosendaal. Vergis jij je niet? Heet dat niet RKC? Of vergis IK me nou? RKC klinkt mij veel bekender, maar ik geloof direct dat jij het beter weet.

@Piet: Jij gaat door voor de kleuren-tv!
@GJ: Met alle respect, maar de actie van Kalou deed voor mij de 1-4 tegen NAC verbleken... :-)
@Paola: Als de Superboeren nou eens zouden beginnen met elke dag jouw log te lezen, dan komen de rozen vanzelf... ;-)
@Cyberjunk: Dat zijn een hoop stellingen/vragen! Weliswaar heb ik een hele tijd in Valkenswaard gewoond, maar geboren ben ik in Rotterdam-Zuid, op een steenworp afstand van de Kuip. Feyenoord was inderdaad de eerste club die de Europa-Cup I heeft gewonnen (nu Champions League) alsmede de Wereldbeker en als klap op de vuurpijl de Uefa-Cup. In deze eeuw is Feyenoord zelfs de enige Nederlandse club met een Europese prijs. RBC komt echt uit Roosendaal. RKC bestaat ook, maar komt uit Waalwijk, van de Efteling.

Het is toch fijn dat er ook nog mensen zijn die genieten van sport.
Mede door de media heb ik soms de indruk dat voetbal alleen bestaat om oorlogje te spelen.

Misschien was hij gewoon ook aan het dromen dat hij Leonardo was? En inderdaad doet RBC het niet echt goed, jammer, het kon er best gezellig zijn. Dat zal nu wel minder zijn.

Voetbal is altijd iets onduidelijks geweest voor mij.

@Renesmurf: Ik sta op het standpunt dat het nooit zo mag zijn dat een rotte minderheid het voor de meerderheid mag verpesten.
@Henk(ES): Bijna schreef ik "@RBC:" hehe, ja jij komt daar vandaan he? Ik weet dat Tenerife het aardig doet in de Primera Division... maar wie is de kampioen van Lanzarote?
@Brillie: Maar volgens mij weet jij meer van voetbal dan ik van zendamateurs... :-)

Kalou en Leonardo zijn vrienden. En als Kalou een doelpunt maakt, denkt hij aan Leo, die een moeilijk periode doormaakt, aldus Kalou. Mooi toch. En een gele kaart meer of minder, so what.
Nog een kleine historische rechtzetting: Casa is geboren in een ziekenhuis aan de Schiekade, dat is Rotterdam centrum. Hij heeft daarna nog een paar dagen in Charlois gewoond. Maar CasasPa was in de vijf jaar Rotterdam al een Feijenoord supporter en dat bekleeft. CasasPa.

@Cyberjunk : Het zal je verbazen hoeveel supporters Feijenoord heeft in heel NL, als je in de Kuip zit dan zit je niet alleen naast Rotterdammers plus omgeving maar ook veel Brabo's, Tukkers, etc. En die roepen dan het hardst "Boeren, Boeren, Boeren" naar supporters van bijv. RKC, RBC, De Graafschap, etc.

O ja, dat Kalou het shirt van Leonardo aanhad komt omdat ze heaumeaux zijn.

Ehm zal ik iets zeggen of niet... nee laat ik dat maar niet doen

@Casa: Dank je voor de info. Ik zou wel een correctie willen aanbrengen, de Efteling ligt niet in Waalwijk, maar in Kaatsheuvel. En dat ligt weer tussen Den Bosch en Tilburg in. Waalwijk ligt ook in Noord-Brabant, ik denk niet dat het ver verwijderd ligt van Kaatsheuvel, maar het is toch een andere plaats en een iets andere richting uit.

@CasasPa: Een gele kaart meer of minder kan ons uiteindelijk op zijn hoogst het winnen van de Champions League schelen... :-) Mooi is dat trouwens, jarenlang hebben jullie mij wijsgemaakt dat ik in een ziekenhuis te Rotterdam-Zuid ben geboren. Weet je het wel heel zeker?
@SharpDressedMan: Als een geboren Rotterdammer dan later fan wordt van bijv. RKC is het wel helemaal gek om door een boer voor boer te worden uitgescholden... Ik hoop wel dat Leonardo zijn shirtje gewassen had!
@Gaby: Jij bent een heel wijze vrouw.
(Zeker voor een Ajax-supportster!)
@Cyberjunk: Je hebt natuurlijk gelijk, de Efteling ligt bij Kaatsheuvel. Waalwijk ligt echter vlakbij Kaatsheuvel, vandaar. Zie dit kaartje: http://www.coffeeshop.freeuk.com/Database/Streets/NBrabant.html
Een vreemd kaartje trouwens, Roosendaal heet Roosendal en Raamsdonkveer staat er wel op en Veldhoven niet. Heel vreemd.

Ik heb helemaal niets met Feyenoord....

Casa: dat ligt aan je breede ontwikkeling.

Casa: ik voel enige teleurstelling bij jou. Jij bent echt geboren in het Francuscus Gasthuis aan de Schiekade, en dat is in centrum - Noord. In ons trouwboekje staat zelfs dat je daar niet alleen bent geboren maar in dat gasthuis ook bent gedoopt. Meer vertel ik er niet over! CasasPa.

Wat is dat feyebrrrrrrr shirt toch lelijk. Nog lelijker is het als feyebrrrrrrr echt op zijn rotterdams wordt uitgesproken.

Ik heb net als Cerito en de rest van de weldenkende bevolking :-) nuzzin' met feyebrrrrr

@Cerito: Ok, maar wie is hier je favoriet? Centro Barber, Sithoc, Jong Holland, SUBT?
@Brillie: Da's waar. Het is of veel van weinig of weinig van veel. Een mens moet kiezen in zijn leven...
@CasasPa: Ik ben er al weer overheen hoor. Vind het alleen merkwaardig dat het me altijd anders is verteld! Wat voor verrassingen krijg ik nog meer te horen?
@Frank: Dergelijke gevoelens van afschuw komen over het algemeen voort uit frustratie... ;-)

Wat een mooi, duidelijk kaartje is dat!!! Ik mag dan een vergrotingsprogramma hebben dat ervoor zorgt dat de plaatsen goed zichtbaar zijn, toch is het sowieso heel duidelijk. De meeste kaarten zijn onduidelijk en onoverzichtelijk. Je ziet meestal op een kaart, behalve het gebied dat je wilt zien, meestal nog plaatsen uit allerlei andere provincies, waardoor ik het overzicht verleis. Dit is echt goed duidelijk, zelfs voor slechtzienden. Ik zou haast denken dat je het uit de Grote Lijnen Atlas, die speciaal voor slechtzienden is ontworpen, hebt geplukt. Super, hartstikke bedankt. Ik het zelfs nog meer gezien dat ik al langer over Brabant wilde weten, maar waar ik pas een echte voorstelling van heb dankzij jouw duidelijke kaartje.

Dat vind ik nou sneu. Jarenlang in de veronderstelling dat je op zuid geboren bent, word je zo even via een ractie verteld dat je in noord geboren bent ... veel sterkte met het verwerken van dit, en evnetueel ander nieuws. :-)

Eeehhhh het is niet mn broer maar een zoon van mn vader, rara wie ben ik, ene wat is voetballen ?

@Cyberjunk: Graag gedaan! Ook al is het natuurlijk niet mijn kaartje. Maar Waalwijk staat er duidelijk op... ;-)
@Ron: Het zal nog wel een paar biertjes kosten voor ik er helemaal overheen ben. Wel ben ik ook zeer benieuwd wat me nog te wachten staat!
@Blips: Dat was hem! Dank je Blips, nu weet ik weer wie het is. Het is Dennis Bergkamp!

Zo ver, dat ik al zicht heb op de plaatselijk voetbalcompetitie, ben ik helaas nog niet. Ze zijn hier wel heel actief en iedere plaats heeft zijn eigen mooie, grote en nieuwe sportcomplexen.

Ik ben voor PSV

@Henk(ES): Wel, dat is dan een mooi onderwerp voor de komende tijd, voetbal (of sport in het algemeen) op Lanzarote! Een leuke gelegenheid om een wedstrijd te bezoeken en het is nog goed voor de integratie ook... :-)
@Henriette: Op dit moment is PSV met afstand Nederlands beste voetbalvertegenwoordiger in Europa en dat is mooi voor jou!