« Onmacht bij omgangsregeling | Main | 12.02.2005: Tom »

Waar men het niet verwacht

Toch zeker een paar uur heb ik besteed aan het oplossen van de AD-Autoquiz. Sommige antwoorden wist ik uit mijn hoofd, andere waren met Google snel te achterhalen.

Maar er waren ook een paar vragen die niet zo eenduidig waren. Wat is een zelfstandig automerk bijvoorbeeld. Uiteindelijk koos ik voor Honda. Kennelijk waren er meer mensen die met deze vraag in hun maag zaten, het CasaLog werd overstroomd met AD-Autoquizzers die zochten op zelfstandig automerk.

Smart ForFour gaat aan Casa's neus voorbijViermaal heb ik meegedaan, ook onder de namen van Lucy, Luchiano en CasaSpider. Van de 34 vragen had ik er twee keer 33 goed en twee keer 32. Geen één keer alle 34 dus!

Wat blijkt, reeds bij vraag 1 ging ik met alle inzendingen in de fout. De vraag luidde: "Wanneer verscheen in Nederland de eerste auto op de weg?" en de antwoorden waren: "A. 1896 B. 1899 C. 1900.

Via Google had ik al snel het een antwoord gevonden, B. 1899, en heb dit vervolgens klakkeloos steeds gebruikt. In de veronderstelling dat dit een zekere was. Helaas was het correcte antwoord A. 1896...

Alle moeite die vervolgens gedaan is om de onzekere antwoorden te achterhalen is hiermee vergeefs geworden.

Misschien is dat wel iets dat vaker voorkomt in het leven. Men concentreert zich op probleemgebieden en juist daar waar zekere steun verwacht wordt laat men het afweten. Men moet altijd uit de doppen blijven kijken!

Ach, is zo'n Smart Forfour Blackbasic nu echt zo'n mooie auto?

Comments

Nee joh, het is maar een klein prutding, wees blij dat je hem niet gewonnen hebt, wat mot je er mee?

Het is een merkwaardige vorm van tijdsbesteding.
Vragen beantwoorden die ze al weten.

Uuhh . . . nou, ik denk dat Luchiano er blij mee zou zijn.

@Henk(ES): Ik ben dolblij. Al dat geregel om er weer vanaf te komen, het verstoort maar mijn rust...
@Renesmurf: Mensen hebben heel veel verschillende vormen van tijdverdrijf dat eigenlijk vreemd is. Neem nu postzegelverzamelen. (Vooral de gestempelde!)
@RvanInR: Ja, die past er misschien in... :-)

In sommige gevallen doe je niet zozeer mee voor de prijs, maar juist voor de eer, of om te bewijzen dat je het allemaal weet cq uit kan vinden. Met 32 en 33 van de 34 antwoorden goed vind ik dat je daar zeer aardig in geslaagd bent!

Is er echt geen enkele inzending geweest die ook die eerste vraag goed had? En als verzamelen van postzegels volgens jou vreemd zou zijn, dan wil ik je het navolgende laten weten. Een goede vriendin van mij wil dat ik alle postzegels die op enveloppen geplakt zijn zo negjes mogelijk afscheur. Ik kan beter zo ruim mogelijk scheuren, want als ik ook maar de kleinste beschadiging aan de postzegel toebreng, dan is die niets meer waard. Maar onbedschadigde, oude postzegels die netjes afgeweekt worden door mensen van een bepaalde stichting, zijn blijkbaar geld waard en dat geld wordt besteed voor de zending. Dus zo gek is het blijkbaar niet. En dan gaat het nog om heel gewone postzegels. Laat staan bijzondere postzegels, die zijn blijkbaar heel wat waard. Ik vind het veel gekker als mensen flessendoppen verzamelen, daar lijkt mij niets bijzonders aan om die te willen hebben. En meedoen met een autoquiz, of je verdiepen in auto's vind ik voor mezelf niet leuk, maar ik vind het een knappe prestatie van jou hoor Peter, om maar 1 vraag fout te hebben. Strikvragen zijn altijd leuk.

De kracht van Internet is meteen ook de grootste gevaar ... namelijk dat je alles op kunt vinden ... maar ook heel veel onwaarheden. Dus ... geloof niet in alles wat je leest en ziet.

@Henk(USA): Bedankt voor je zeer aardige woorden... ;-) Volgende keer ga ik voor 34 uit 34, auto of geen auto!
@Cyberjunk: Postzegelverzamelen was maar een voorbeeld, maar inderdaad niet zo'n goede want er valt geld mee te verdienen. Datzelfde geldt overigens ook voor (sommige) quizzen. We zijn het in ieder geval eens over de flessendoppen... :-)
@Don Amaro: Helemaal waar! Ik dacht het een en ander ook geverifieerd te hebben, maar kennelijk toch niet voldoende. Ik blijf uitkijken!

Mijn zwager (1,90 m lang en breedgeschouderd) pestte ik vroeger altijd met zijn Fiat Panda: als je de veiligheidsriemen om je schouders doet heb je een leuke rugzak!

Volgens mij valt die Smart in dezelfde categorie...

de auto is voor mij net zo mooi als de baby

Je had vraag 1 aan mij moeten vragen. In 1896 werd mijn moeder (jouw oma) geboren, logisch dat ze met iets nieuws kwam. CasasPa.