« Referendum 2005 (2) | Main | De Antillen bestaan niet »

Calvinistisch trekje

Van nature heb ik een bourgondische inslag, tikkeltje lui en als er wat te genieten valt sta ik vooraan. Een goede vriend van mij is heel anders, die heeft een innerlijke drift tot presteren. Daarna kan hij pas plezier hebben.

Zo stelde ik eens voor om op een terrasje wat Belgische biertjes te gaan drinken, om precies te zijn op het Wed in Utrecht. Hij wilde niet. Neen, dan moest hij toch eerst 20 kilometer gefietst hebben, om het te verdienen. Hij is de mier, ik de krekel.

Sinds de jongleer-movie Juggler's Heaven had ik niet meer gejongleerd. En dat terwijl mijn voornemen was om iedere dag te oefenen. Op zaterdagmiddag gaan we vaak naar Punda, dingen (lees: kleren) kopen en afsluitend naar Pleincafé Wilhelmina voor een paar La Trappes.

Ik lag wat op bed te lezen. Plotseling werd echter mijn innerlijke drift tot presteren wakker en moest er een half uurtje getraind worden. Na het trainen ging 2Brothers on the 4th Floor in de cd-speler met Dreams. Jongleren moet volgens Remco nu eenmaal op 80-er jaren muziek.

Het ging verrassend goed, met gemak haalde ik de 60 wat een nieuw record betekende. Na 20 minuten kwamen de zes remixen van Dreams mijn neus uit en mocht ik stoppen. Met een voldaan gevoel.

Volgens mij gaat de trappist straks nog beter smaken. Op de winnaars van de Dutch Bloggies!

Comments

Wat jij bourgondisch noemt, tikkeltje lui en liefst genieten, is volgens mij de basis van iedereen. De een geeft er alleen wat makkelijker aan toe dan de ander volgens mij. Proost!!

Ik ben zelf niet zo`n voorstander om van webloggen een wedstrijd te maken.
Maar goed, je hebt weer lekker getraind en genoten, en dat lees ik veel liever!

Hola Casaspider, jij een levensgenieter hmmm dat wisten we nog niet. Wat een verassing zeg maar eh ga nu eens kijken of je na al die overheerlijke biertjes (bah) ook nog niet ballen in de lucht kan houden en maak daar eens een filmpje van. Gaan we filmpjes ruilen
Beso,
Gaby

Bier altijd goed. De logprijzen geheel verkeerd.

@Henk(ES): Het Belgische bier smaakte weer goed. Toch moet er ergene een balans zijn tussen plicht en plezier. Alleen maar plezier... bestaat dat?
@Renesmurf: Och, ik was er graag bij geweest in Den Haag. Niet om te winnen, maar gewoon voor de fun. Uiteindelijk is wat je zelf doet natuurlijk toch veel belangrijker...
@Gaby: Vanavond heb ik maar geen filmpje gemaakt, weet niet of ik de ballen nog hoog kan houden... ;-) Maar stuur jouw filmpje maar op hoor!
@Brillie: Mag ik concluderen: bier goed, prijzen verkeerd? Dan heb ik het goed gedaan... :-)

Natuurlijk moet je daar een balans in vinden, maar het een is toch een stuk aangenamer dan het ander. Alleen genieten zou ook gaan vervelen maar dat is toch waar volgens mij iedereen of in ieder geval de meesten naar streven en heeft daardoor toch een hogere prioriteit. We werken toch om te leven en niet andersom, althans ik wel.

En jij trouwens volgens mij ook.

De titel van deze posting is Een Calvinistisch trekje. Jij vertaalt dat naar moeten presteren voordat je aan het bier mag. Dat klopt niet helemaal. Presteren betekende in de jaren 50 voor Calvinistische mannen dat ze, naast hun drukke werkzaamheden nog in allerlei kerkelijke commissies moesten zitten of zich als ambtsdrager voor de kerk moesten inzetten. Voor de dames betekende het dat ze op ieder tijdstip voor anderen klaar moesten staan. Jongleren, sporten e.d. waren niet de prestaties waar het in dat Calvinistische tijdperk om draaide. Dat doet niets af aan jouw recordverbetering van het jongleren voordat je lekker aan het bier mocht gaan, dat was een gigantische prestatie van jou, maar dat moet je niet beschouwen als iets dat op Calvisnisme lijkt.

bier en jong leren , ik denk dat ik het niet helemaal begrijp, je bent nu al je zoontje aan het leren hoe hij moet drinken, ok een beetje vroeg , maar ieder land zijn eigen kultuur, Maar over drijfje niet een beetje 60 op 20 minuten, dat is drie per minute.

Nu heb ik mijn bril opgezet en het nog maar een keer gelezen, nu begrijp ik dat het om jongleren gaat , dat is prima maar ik heb nog steeds een vraagje 60 op 20 minuten , betekend dat elke bal 20 seconden in de lucht is ?? hoe hoog gooi j eigenlijk ?

@Henk(ES): Zeker weten. Toch, als ik 10 miljoen Euro win blijf ik toch werken. Tenminste dat denk ik nu... :-)
@Cyberjunk: Ik moest presteren voor ik aan het bier mocht. Dat ik dat met sport en jongleren doe en de 'echte' Calvinisten dat deden door in een kerkelijke commissie te zitten doet daar niets aan af. De prestatie is alleen verschillend, dus vind ik de titel toch wel erg goed passen... ;-) Dank je wel voor je woorden over mijn 'gigantische' prestatie, dat vond ik erg leuk om te lezen...
@Michel: Drie biertjes per minuut haal ik zelfs niet, haha... Toch stel ik voor dat je je nog sterkere bril opzet als je mijn stukjes leest. Volgens mij ben jij slim genoeg om uit te rekenen hoe hoog je een bal moet gooien zodat hij 20 seconden later weer in je hand valt... :-)

En, wazzie lekker?

Btw.... begin augustus kan ik er zelf van komen genieten, mijn boeking voor de Curacao Salsa tour is definitief. Yeah!