« Ino's nieuwe Yugo | Main | Tumba Festival 2005 »

Opvoeden is een beetje acteren

Toen ik donderdag om kwart over twaalf Luchiano (7) van school ophaalde, zat hij nog in de klas. Vooraan, alleen aan een tafeltje. "Foute boel!", was mijn eerste ingeving.

Luchiano met Feyenoord pet. Luc en Pascale, bedankt!"Ik ben heeeeeeel boos op Luchiano", zei juffrouw Marga.

Hij had met een schaar gaatjes in zijn rekenschrift geknipt, door alle pagina's heen. Het schrift was niet meer bruikbaar. De juf had hem inmiddels een ander schrift gegeven en vond dat Luchiano alle bladzijden uit het oude schrift moest overschrijven in het nieuwe. Ze keek opgelucht naar mij toen ik aangaf het met haar eens te zijn.

Op weg naar de auto was ik boos op de kleine man. In de auto ook nog een beetje, maar daar begon ik de humor van het gebeurde wel in te zien. Thuis was het laatste restje boosheid verdwenen en had ik eigenlijk meer met Luchiano te doen. Hij keek nogal bedrukt vanwege het door hem gepleegde misdrijf en de reacties daarop.

Voor het maximale effect besloot ik echter mijn boosheid gedoseerd door te acteren. Een bijkomend voordeel hiervan was dat Luchiano zonder problemen zijn bordje leeg at, hahaha. De volgende morgen vroeg ik in de auto wat voor gekke dingen hij vandaag ging uitspoken. "Niks papa, tenminste ik probeer het", was zijn antwoord.

Het prachtige petje op de foto werd woensdag per post bij ons bezorgd. Zus Pascale en zwager Luc hadden het uit Nederland opgestuurd. Hartelijk dank daarvoor!

Comments

Grinnik, als dat soort streken bij mij in de klas worden uitgehaald, moet ik ook altijd boosheid acteren. Het lastige is, dat ik dat niet alleen naar de leerling, maar ook naar de mentor moet doen.
Lijkt me wel wat, op een basisschool op zo'n lekker warm eiland werken.

Heeft hij verteld waarom hij het heeft gedaan? (verveling ofzo?)

Maar waarom had Luciano gaatjes in zijn schrift geknipt? Wilde hij op die manier een slecht cijfer verduisteren? (haha)

@Patrick: Volgens mij is er werk genoeg hier voor ondererwijzers. Ik weet het eigenlijk wel zeker. Geloof wel dat de voorwaarden (salaris e.d.) een stuk slechter zijn, dat weerhoudt de meeste Nederlanders.
@Tashita: Ik heb het hem zojuist nog even gevraagd. Hij keek me aan, draaide zich om en zei: "Ik zeg het niet!" Straks maar eens een beetje martelen dus... ;-)
@Cockie: Geen idee. Ik vermoed dat als je eenmaal begint, je niet meer op kunt houden of zoiets...

Luchiano is gewoon een kunstenaar.
En zijn talenten worden nu in de kiem gesmoord door een domme juffrouw.
Waardoor hij een carriere als grootverdienend beroemd artiest gaat missen.
Dus Casa moet even een praatje gaan maken met de juf.

Het mag niet, en toch is het grappig.
Er gebeuren wel ergere dingen.

whaa en dat koppie erbij.... ik kan er niks aan doen maar ik vind het nogal komisch... zou vast en zeker niet eens gedoseerd boos kunnen zijn ;-)

Heb je hem er nog straf voor gegeven? Of vond je het strafwerk voldoende? Ik denk zelf dat strafwerk geven meer oplost dan thuis straf uitdelen. Haalt hij wel vaker zulke apenstreken uit op school? En wat vond Lucy ervan? By the way, de juf was opgelucht dat je het met haar eens was. Hoezo dat? Ben je het meestal niet met haar straffen eens dan?

Dacht aan origami, probeerde wat uit en van het een komt het anders misschien? Zo ging dat bij mij ongeveer als ik dat soort dingen deed (Ik tekende ook op mijn tafeltje omdat het papier op was ;)

@Victor: Daar ben ik dan mooi klaar mee. Weg oudedagvoorziening voor Casa!
@Renesmurf: Opvoeden is juist op tijd corrigeren, zodat ze later geen ergere dingen doen!
@Paola: Wacht maar, als je ooit zelf kinderen hebt zul je vast ook wel eens ontploffen. Ik wel tenminste!
@Cyberjunk: Om met het laatste te beginnen: nee hoor. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat de een wel vindt dat er voor iets straf nodig is en de ander niet. Dan sta je als juf natuurlijk wel in je hemd. Over het algemeen haalt Luchiano niet zoveel apenstreken uit, tenminste niet dat ik weet... :-) Het schrift overschrijven vond ik wel strafwerk genoeg.

Misschien dat Luchiano door het gat in zijn rekenschrift onopvallend naar een meisje had willen gluren waarop hij verleifd is?

Kunstenaars moet je niet straffen met schrijfwerk. Maar juist het knippen laten voort zetten. Zo als de struiken om het huis.

Trouwens wat is het adres? Dan stuur ik even een andere pet. Want dit kan natuurlijk niet.

Ik vind dat de vader van Luchiano ook strafwerk verdient. Wie laat z'n kind nu met zo'n petje lopen?

prachtige pet overigens. Beter dan die stropdas van jou :-D

Overigens. Leuk dat je op http://www.nijhuis.net/ ons nog steeds een goed 2004 wenst.

@Henk(USA): De aloude krantentruc. Als Luchiano zijn rekenschrift voor zijn gezicht houdt vrees ik dat hij juist extra aandacht trekt... :-)
@Brillie: Misschien wil hij later wel kapper worden. Wat is er precies mis met de pet?
@Piet: Hij wilde het zelf. Tot nu toe krijgt hij er alleen positieve reacties op, dus zo erg kan het nooit zijn!
@Patrick: Met die stropdas is ook niets mis, ik draag hem alleen nooit. Heb nooit een stropdas om. Over een maand of wat zal ik iedereen op nijhuis.net een vrolijk 2005 wensen... ;-)
(Ik moet er inderdaad iets aan doen!)

Gut, ik wist niet eens dat je een site hebt met nijhuis.net Interessant om te weten. Als je die ge-updated hebt zal ik die eens uitgebreid bekijken. Heb je nog meer behalve deze log en nijhuis.net? Laat dat even weten, je verrast me steeds weer opnieuw.

Mis met die pet? ALLES. De kleuren, de tekst, gewoon alles is er mis mee. Ik heb nog een mooie blanko voor hem liggen.

Laat ze maar zeuren Casa, het is een leuk petje!

Leuke kleuren, mooi model, maar wat is die vieze vlek in het midden aan de voorkant?

Gut, wat maken jullie je allemaal druk om een petje. Als Luchiano dat ding leuk vindt, al dan niet met vieze vlek, dan moet hij dat toch weten? Al liep hij met een kale kop, dan hoefde dat ook niet uit te maken. Casa, trek je alsjeblieft niets aan van dat maffe gedoe over een futilitiet.

@Cyberjunk: Verrassend typetje ben ik he... :-) Als je van veel en lange verhalen houdt kun je terecht bij de CasaNews History ( http://www.nijhuis.net/fr_newshist.htm ), veel leesplezier! (Vanaf 1998!!!)
En uiteraard heb ik nog (veel) meer verrassende dingen... ;-)
@Brillie: Wat is er mis met de kleur rood? Passie, liefde... ja, dat is Feyenoord! Ik raad je echt aan om eens naar de Kuip, Nederlands sfeervolste stadion, te gaan. Je bent meteen verkocht!
@Angel: Vieze vlek? Ik beproef hier duidelijk verdringingsgedrag. Men ziet dat ook vaak bij mensen, vlak voordat ze 'uit de kast komen'... Wees niet bevreesd, het Legioen heeft een groot hart, er is ook plaats voor mensen die op latere leeftijd pas het licht zien... ;-)
@Cyberjunk(2): Geen paniek, ik neem mijn reageerders niet al te serieus, hahaha... ;-)

Hihi, herkenbaar. Ik heb vroeger weleens mijn rekenschrift in de sloot gegooid. Ik heb er expres op gelet, dat er bij de school van onze kinderen geen sloot is.

Waarschijnlijk gaat het allemaal wat te traag voor Luchiano, vandaar dat hij uit verveling in zn schrift zit te knippen.
Had ik vroeger ook wel eens last van..

En dat petje, tja, je weet Casa, er gaat niets boven (...).
Toentertijd dat ik nog in Rotterdam woonde, woonde ik vrijwel naast de Kuip. Allemaal leuk en aardig, maar ik heb nooit de behoefte gehad om daar een petje aan te schaffen. :)

Ik hou wel van deze creativiteit. Wat moet je tenslotte met een schrift vol cijfers. En wat deed de juf tijdens het knippen? Ik vind het trouwens wel onzin dat Luchiano alles moet overschrijven. Laat hem dan maar een paar nieuwe sommen maken.

@Henriette: Als ik mij niet vergis zitten jullie toch op een binnenvaartschip? Makkelijker kun je het je kind niet maken... :-)
@GJ: Echt veel sympathie heb ik helaas niet voor FC Groningen, ze maken het ons de laatste jaren veel te moeilijk! En over dat petje... zo'n Feyenoord-petje kan best handig zijn als je naast de Kuip woont. Zet daar maar eens een Ajax-petje op en kijk wat er gebeurt... ;-)
@Margriet: Ik heb je tip meteen in de praktijk gebracht. Nu hij het hele schrift al heeft overgeschreven, mag Luchiano er ook nog een paar nieuwe sommen bij doen... :-)

ik had destijds wel een t-shirtje waarop je kon zien dat ik uit rotterdam kwam.
Dat moest ook wel in dat buurtje waar ik woonde.

Btw, volgens mij heb je op dit moment ook niet veel sympathie voor Vitesse..
Nog 5 minuten casa....

herstel, nog 2 minuten...
zie:
http://www.moblog.nl/specials/camarados/show_v3.php?toon_foto=52385

Veel plezier vanavond, ik neem nog een biertje. :)

@GJ: Het zijn zware tijden voor Feyenoord-supporters. Hele zware tijden...

Ik schaam me diep, ben inderdaad EEN keer in de kuip geweest, voor Tina Tuner. Maar nooit meer. Het lijkt wel een gevangenis met al die hekken.

Nou hij heeft toch nog zijn straf gehad he! Zijn clubje heeft verloren en Ajax heeft gewonnen :)
Groetjes van een Ajaxfan

@Brillie: Maar je bent er toch zonder problemen uitgekomen.
@Gaby: Gefeliciteerd! Ik geloof dat Feyenoord op dit moment de Ajax-supporter nog meer plezier schenkt dan Ajax zelf, misschien moet je uit dankbaarheid toch maar eens zo'n Feyenoordpetje opzetten... ;-)

Never of my life zet ik een fijenoord petje op :) vanaf peuter ben ik opgevoed als een ware ajaxied die bij hun blijft ondanks de diepte punten en supergeniet van de hoogtepunten. Ben niet voor niets van 1972 (beste jaar van Ajax;))

de graafschap heeft gewonnen....wij vieren een half jaar feest dan altijd... ;-)