« Tumba Festival 2005 | Main | Roog & Adinda »

Dingen die ik niet begrijp (10)

Luchiano (7) is een slechte eter. Dat komt ook door onszelf. Zo mocht hij op zondagmorgen zijn brood opeten bij de televisie, maar toch. Hij had de helft van zijn brood op, er lagen nog een paar stukjes.

"Je hebt nog precies tien minuten de tijd", zei ik tegen hem. "Als die tien minuten voorbij zijn krijg je vanavond géén Happy Meal." Luchiano begon snel te eten, maar verzandde al snel weer in zijn gebruikelijke tempo. Na afloop van het ultimatum lagen er nog steeds een paar hapjes. Ik streek met de hand over mijn hart en gaf hem nogmaals tien minuten extra-time.

Ook deze kans verspeelde het jong. Hij keek naar de klok en zag in dat het wekelijkse Happy Meal er niet meer inzat. Tot mijn verbazing had hij vervolgens in minder dan drie minuten zijn bord leeg. Drie minuten op een totale etenstijd van 45, voor mij volkomen onbegrijpelijk!

Het deed mij terugdenken aan collega Walter van Geffen, tegenwoordig woonachtig in de States. Een aantal jaren geleden werkten we met een grote groep mensen van SQL Integrator bij Aqualectra, het Curacaose water- en electriciteitsbedrijf, aan een groot project. De regel gold dat iedereen voor negen uur binnen moest zijn. Te laat komen maakt een slechte indruk bij de klant. Als sanctie moest de telaatkomer op gebak tracteren.

Collega Walter kwam vaak te laat, maar hij deed dat op een Luchiano-manier: zijn arrival-time was één, twee of drie minuten over negen. "Man, als je dan toch te laat komt, kom dan om tien uur of half elf!", voegden wij hem toe als het weer eens zover was.

Ja, als je iets fout doet, doe het dan ook goed fout!

Comments

luciano houdt gewoon niet van mcdonalds maar durft dat niet toe te geven want de mcdonalds vies vinden is natuurlijk ultra-niet-cool!!

Zoals de verdediging van Feyenoord bedoel?

Dat is een doordenkertje van Charlotte. Ik lees nogal vaak over dat Happy Meal. Zou het zo kunnen zijn dat Luchiano dat al zo vaak gekregen heeft dat hij er inmiddels geen zin meer in heeft? Ben je overigens consequent gebleven en heeft hij inderdaad geen Happy Meal meer gekregen?

Ik ben net zo.
Als iets per se verplicht moet, doe ik dat expres niet, dan maar geen kadootje.
(happy meal maakt niemand me blij mee)

@Charlotte: Het eten van McDonalds kan hem gestolen worden, het gaat natuurlijk om het speelgoed dat je bij een Happy Meal krijgt... :-)
@Piet: Precies! Ze zijn nu zo slecht dat het gewoon humoristisch wordt. De Feyenoord-defensie: leuker dan Kopspijkers!
@Cyberjunk: Luchiano krijgt geen genoeg van Happy Meals en ja, ik ben consequent gebleven. Sterker nog, ik had hem verboden om te zeuren. Toen we vlakbij ons huis waren, en dus ook bij de Chinees (waar Luchiano een hekel aan heeft!) zei hij doodgemoedereerd: 'Lekker, Chinees!'.
@Renesmurf: Dus jij moet ook worden 'aangepakt' door alles andersom te zeggen: NIET naar buiten gaan, als men wil dat je WEL naar buiten gaat. Ach, je moet het even weten... :-)

Misschien moeten ze Fijenoord maar een chanteren met een Happy Meal.. wie weet helpt het bij hun ook.. of scoren ze dan na het fluitje ;)

mijn motto he...je laatste zin ;-)

Voor een Happy Meal zou ik ook niet mijn beste doen. Dat is toch helemaal niet lekker? Hebben jullie niet gewoon een lekkere friettent?

Als gebaksmeester vind ik het nu toch wel eens tijd om al die achterstallige gebakjes eens te gaan afrekenen.

Volgens mij was Marco nummer 1 met 18 gebakjes, Walter eervol op 2.

Maar ere wie ere toekomt, hij bracht af en toe wel eens gebak mee. Toch beter dan die loempia's met sprinkhaanpoot van Marco...

@Gaby: Dat chanteren is een goed plan. Niet winnen? Geen eten! (Worden ze in ieder geval nog slank)
@Paola: Ja, mijn motto had door jou uitgevonden kunnen zijn... ;-)
@Margriet: Jawel, maar daar krijg je geen 'gratis' speelgoed bij...
@Guillermo: Ja, Marco was al lang failliet geweest had hij al die achterstallige gebak daadwerkelijk gekocht. (Of misschien is hij dat toch al)

Ik ben het met je motto eens, en wat de happy meals betreft......Ik eet die ook alleen voor de speeltjes erbij. Ach zo blijft het kind van binnen ook wakker!

Leest Luchiano je log? En dan met name de laatste zin? Maak dan je borst maar nat!

@Madelief: Ik verbaas me er soms over wat voor dingen ze weggeven bij die Happy Meals. Laatst zelfs (eenvoudige) gameboys. Dat is niet duur bij een Happy Meal van nog geen 5 gulden (ongeveer 2 Euro).
@Els: Neen. Om onbegrijpelijke redenen vindt hij de Donald Duck stukken leuker!