« Rode ogen | Main | Een lieve kind »

El Sapo El Sapo (5)

1.

Lucy gebruikt een stokoude Nokia telefoon. Het grootste probleem van mobile telefoons is de batterij. Die gaat namelijk steeds sneller leeg. Lucy's telefoon kan nog ongeveer tien seconden zonder lichtnet, dan is de batterij weer op.

Als je bij Mercedes Benz werkt moet je het niet in je hoofd halen om met een BMW de bedrijfsparkeerplaats op te draaien. Iets dergelijks heb ik nu wel gedaan. Ik ben gedetacheerd bij UTS maar heb voor Lucy een CT-phone gekocht. Die zijn domweg stukken goedkoper.

Het is een Sagem, wel een stuk moeilijker te programmeren dan een Nokia. Het eerste waar we vanaf moeten zien te komen is de irritante default ringtone: Can you feel it van de Jacksons.

2.

Bij Centrum Supermarkt te Mahaai ging ik snel een fles pikante Thaise saus halen voor bij de spare-ribs. En een Autoweek, grote olijven en een grote fles rode wijn.

Mijn auto stond helemaal achter op de parkeerplaats, ik moest dus een stukje lopen. Ik liep langs een Mitsubishi Lancer die tot mijn verbazing op twee blokjes stond. De linker wielen waren eraf.

Toen ik terugkwam met de boodschappen waren twee mannen druk bezig om er wielen op te zetten. Vanmorgen las ik in de Vigilante dat onverlaten weer bezig zijn met het roven van wielen. Bij Centrum Supermarkt te Mahaai waren op klaarlichte dag twee wielen ontvreemd.

Omstanders hadden de boef doodleuk met de wielen zien wegrijden in zijn Toyota Yaris Tercel. Het nummerbord is bekend.

Comments

Weet je zeker dat het geen Toyota Corolla was?

Leve de carkit.

Heeft Lucy haar mobieltje misschien te vaak tussendoor opgeladen als haar batterij nog niet helemaal leeg was? Dat is sowieso fout. Als dat zo is moet ze dat bij haar nieuwe mobieltje niet doen. Moet jij dat ding programmeren? Of kan ze dat zelf? Vrouwen- inclusief ikzelf- zijn daar in het algemeen niet goed in, computers bedienen en omgaan met internet is voor vrouwen op een onverklaarbare manier gemakkelijker dan het programmeren van mobieltjes.

@Piet: Ik was er niet bij toen het gebeurde. Maar de absolute nummer 1 criminelenmobiel is toch wel de Toyota Yaris.
@Erwin: Nou, hier rijdt iedereen met maximaal 1 hand aan het stuur. De andere houdt het mobieltje vast, behalve ik dan. Ik hou mijn linkerhand altijd buten het raampje.
@Cyberjunk: Wij laden de telefoon zo min mogelijk op en laten de batterij ook ontladen. Batterijen verliezen nu eenmaal hun capaciteit na een bepaalde tijd. Ik denk dat Lucy de telefoon ook wel kan programmeren, maar mannen (ik dan) zijn nu eenmaal dol op nieuwe menu's en features... :-)

Ik heb me altijd al afgevraagd als je een hypotheek hebt bij de ABN, je salaris wordt gestort bij ABN en je krijgt een nieuwe baan bij de RABO, of je dan wel met droge ogen je hypotheek en salaris bij de ABN kan houden.
Of is dat ook met een BMW naar je werk bij Mercedes gaan?

Ik bel bijna nooit.

Nokia is nog steeds in mijn ogen de beste en vriendelijkste telefoon die er is.

@Brille: Hoe vriendelijk? Gebruiksvriendelijk? Of vriendelijk wat betreft de prijs? Of wat betreft het bereik?

@Patrick: Ik weet niet of de Rabobank het salaris van een employee op een ABN-rekening wil storten. Het klinkt een beetje als het Mercedes/BMW-verhaal. Gelukkig heeft de NS geen concurrent... :-)
@Renesmurf: Jij onderhoudt je contacten in de comments van weblogs... ;-)
@Brillie: Mijn idee!
@Cyberjunk: Gebruikersvriendelijkheid, met name in de menu's.

@cyberjunk: ik kan als vrouw prima mn gsm programmeren hoor, wat een opluchting he. En volgens mij lukt het al mn vriendinnen ook behoorlijk aardig al zal de 1 er iets meer interesse in hebben dan de ander.

Over gestolen auto's gesproken.
Heb je nog wat gehord van jouw Toyota of mag je een nieuwe bestellen?
Neem er nu een met alarm!

@Pascale: :-)
@Angel: Neen, die zien wij nooit meer terug. Ik ga maar eens rondkijken naar een andere auto. Het zal geen Toyota meer worden, die zijn te populair. Alarm zat erop, maar ik ben blij dat het niet is afgegaan. Wie weet had ik dan een domme actie ondernomen!