« Yohanna | Main | El Sapo El Sapo (5) »

Rode ogen

Zondag was wederom geen geweldige dag qua klimaat, maar het was tenminste overwegend droog. Zelf was ik net herstellende van mijn griepje.

Lucy zag een stelletje in het water spartelen en vroeg hun als Pareja de la Semana voor lachicamerengue.com.

Onze taakverdeling is klip en klaar. Lucy selecteert en praat met de mensen en maakt de foto's. Ik zet het materiaal op de website en maak eventueel een cd.

Het aanspreken van Nederlanders gaat Lucy echter nog steeds niet gemakkelijk af. Regelmatig probeert ze mij voor haar karretje te spannen potentiele kandidaten aan te spreken. Dat weiger ik altijd, straks moet ik alles nog doen.

Ik zag Lucy op de mannelijke helft van het stel aflopen. Ze zei twee woorden, draaide zich om en wees naar mij. Even later kwam het stel op mij aflopen en mocht ik de hele uitleg verzorgen.

Ik vond het wel een aardig compromis. Ooit dachten we Luchiano (7) te kunnen inzetten voor de aquisitie, maar die hoop hebben we snel laten varen.

Amy van Scheppingen, een sympathieke dame uit Zeist heeft er een lange fotosessie met Lucy op zitten. Het begon zelfs al donker te worden! In de winter gebeurt dat hier al om ongeveer half zeven.

De foto's zijn goed gelukt op één klein dingetje na. Door het gebruik van de flits in het donker heeft Amy op bijna alle foto's rode ogen gekregen. Eeuwig zonde!

Neem als voorbeeld de foto met de mooie lucht. Klik erop en men ziet de 800x600 versie waarop de rode ogen helaas ook een stuk duidelijker te zien zijn.

Update 12.06.2007

De foto's van Amy van Scheppingen zijn op haar verzoek van deze site verwijderd.

Comments

Ik heb ook altijd rode ogen foto's. Het schijnt dat je op sommige camera's een instelling hebt, waarmee dat niet is.
Handig hoor die aquisitie en wij genieten allemaal mee.

Met computersoftware kun je eenvoudig de rode ogen fixen. Hoe hoger de kwaliteit van de foto (ik neem aan dat het origineel een hogere resolutie heeft dan 800x600) hoe beter het resultaat.
Overigens vind ik de 800x600 wel een stuk mooier dan de 400x300!

De rode ogen kan je voorkomen door een camera te gebruiken, die een aantal keer "voorflitst", voor de echte flits.
Maar als er toch rode ogen op de foto staan, kan je dat vrij gemakkelijk weghalen met fotobewerkings software (photoshop).

Amy staat met stip bij mij in de top 10!

Goede keus webchef! :)

@Henriette en Marc: Probleem is dat de pupillen in het donker vaak te groot zijn. Daarvoor heb ik inderdaad zo'n voorflitsfeature op mijn camera. Maar die staat standaard uit, ik word er nogal nerveus van...
@Henk(USA) en Marc: Ik gebruik ACDSee en daar zit een red-eye correction in. Maar echt handig vind ik dat niet. Je moet eerst een ellipsje rond het oog trekken en dan een kleur kiezen. Maar misschien ben ik wel niet zo handig met ellipsjes... :-)
@GJ: Amy is inderdaad een (heel) bijzonder exemplaar. Jong, knap en enthousiast. Een prima combinatie!

En als je die rode ogen zou laten voor wat die zijn, dan lijkt het of ze huilt en hulende vrouwen doen het vaak goed bij mannen, daar raken ze opgewonden van.

Wat is trouwens de vergoeding die jullie betalen? Ook 65.000 euri?

Er zijn programmatjes om dat rooie ogen effect weg te werken. Trouwens wel hel fraai die foto met die dramatische lucht.

@Cyberjunk: Sommigen houden van vrouwen die lachen, sommigen van vrouwen die arrogant kijken. Maar HUILENDE vrouwen? Neen, daar ben ik nog nooit opgewonden van geraakt... :-) (En van de zus van Heino ook niet trouwens!)
@Brillie: Deze mensen vroegen aan ons hoeveel het kostte. Dat is andere koek!
@Henk(ES): Als je een gemakkelijk en effectief programmaatje weet, hou ik mij aanbevolen.

Rode oogjes krijg je trouwens door verkeerd te flitsen. Door de flits in een andere hoek te zetten, verkom je dat veelal.

Voorflitsen kan ook. De meeste digi-cam zijn daar op uitgerust.

Rode ogen schijn je te kunnen bewerken tot niet meer rood.

Rode ogen, volgens mij makkelijk weghalen met Adobe uhhhh, die software voor mensen die Photosoep als gekraakte versie hebben staan maar niet weten hoe alles werkt. Hoe heet het nou... Iets met essentials geloof ik. Wordt vaak geleverd met digicams enzo.

Iemand van de volgende reageurs weet het vast wel... Ik moet even terug naar een onwillige server.

Ik gebruik ook niet graag de rodeogenreductiefeature. Het vertraagt en gebruikt energie.
Fris en vrolijk.

Weet je, ik ben helemaal niet nieuwsgierig naar Arjen.

@Brillie en Renesmurf: Is mij bekend. Van voorflitsen hou ik niet, voor een goed en gratis RedEye pakket hou ik mij aanbevolen.
@Lijn: Ik heb inmiddels een pakketje gevonden, maar zolang ik het niet koop verknalt die mijn foto's met watermarks. Dat is nog erger dan rode ogen... :-) Succes met je mailserver!
@Pascal: Fris en vrolijk, dat is wel een goede typering!
@Erwin: Ik ook niet zo. Maar hij komt toch!

PSP versie 8
Irfan Versie 3.91

Kijk maar even wat je bevalt.

Adobe Elements, Zoom browser EX, PhotoImpression hebben oa die feature.

het zal wel aan mij liggen maar ik zie het niet...*kuch*.....