« Begrafenis in Willibrordus | Main | Rarara... di ken e ta? »

Samen loaden

De volgende bewering durf ik wel te doen: "CasaSpider logt met de allerlaagste bps-rate van alle Nederlandse webloggers". Thuis werk ik met een inbel-verbinding. Nog knap dat er (bijna) iedere dag zo'n lap tekst verschijnt!

Wij beschikken over twee pc's, een desktop die thuis staat en mijn, nou ja hij is van mijn werkgever, laptop. Met behulp van de proxy van AnalogX en een geprepareerde netwerkkabel kunnen beide pc's tegelijk op het internet. De techniek staat voor niets. Het is duidelijk dat met zijn tween internetten de snelheid niet ten goede komt. En al helemaal niet als mijn internet-partner niet Lucy maar Luchiano is.

Luchiano (6) speelt tegenwoordig vooral spelletjes op cartoonnetwork, kidsnextdoor, powerpuffgirls en hoe al die sites mogen heten. Meestal betreft het spellen voor de Shockwave-plugin.

Gisterenavond was Lucy niet thuis en Luchiano en ik zaten achter de pc's. Ik was mijn log aan het bijwerken en sjongejonge wat ging dat langzaam.

Luchiano: "Ben jij ook aan het loaden?"
CasaSpider: "Ja, tenminste dat probeer ik. Maar jij zit me flink in de weg met die spellen van jou!"
Luchiano: "Ja, bij mij gaat het loaden ook langzaam. Door jou!"
CasaSpider, rood aanlopend: "Ik denk dat ik jou maar eens even van het internet afkieper!"
Luchiano, beseffend dat hij mij nu beter te vriend kon houden: "Samen loaden is gezellig h?"

Ja, heel gezellig.

Comments

Is daar nog geen ADSL beschikbaar op het eiland? Misschien een eigen schotel? Hoewel, dat haast niet te betalen is voor je denk ik.

@Brillie: ADSL is sinds kort aanwezig, min of meer in testfase en voor bedrijven. Wellicht dat we volgend jaar overgaan. Een eigen schotel zit er inderdaad niet in voor mij...

ik kan me voorstellen dat dat heel irritant is...... *herinnert zich nog vele inbeltoestanden*..... maar die zoon van je is een slim ventje.... die komt er wel :-)

Een beetje gelijk heeft Luchiano natuurlijk wel. Als jij je zou inhouden kan hij z'n spelletjes fatsoenlijk spelen.

lol!

Ik wacht nog geduldig tot je met je laptop her en der met wifi ergens in kunt loggen. Dat zou fantastisch zijn. En voor allen, allen voor n!

Voor wifi heb je weer adsl of kabel nodig dus ook dat zal bij jullie nog wel even duren.