« Afscheid van Santo Domingo | Main | Housekeeper komt eten »

Jonathan en de foto's

Het huis ziet er weer netjes uit en de was is gedaan. Lucy zit naar Lingo te kijken. Ja, we zijn weer thuis. Ook de glasscherven in onze wandkast zijn opgeruimd. Daar had ik nog helemaal niet over geschreven, snel even doen dus!

Op woensdag 7 juli was ik helemaal klaar voor vertrek. Housekeeper Paul en zijn nieuwe vriendin Jacqueline wilden graag dat het halterbankje dat pontificaal in onze woonkamer staat tijdelijk ergens anders gestald werd. "Oh, dan zet ik hem wel even in onze slaapkamer", zei ik goedgemutst tegen hun. Enthousiast begon ik woensdagochtend de gewichten van de halterstang te verwijderen.

Hoevaak heb ik al niet gezegd dat balans een van de belangrijkste woorden is die ik ken? Tip: het is niet verstandig om in één keer al het gewicht aan één kant te verwijderen. Beter doet men dit gelijkmatig, aan beide zijden. Toen ik het laatste, zwaarste gewicht van de halterstang aftrok, hoorde ik een luide knal en zag toen ik weer tot mijn positieven gekomen was dat de halterstang inmiddels rechtop stond. Daarvoor had hij wel drie glazen kastdeuren versplinterd en de glasscherven lagen door de hele woonkamer. Ik verwijderde zoveel mogelijk glas van de vloer en legde even later aan Paul en Jacqueline uit wat er gebeurd was. Een goed begin van mijn vakantie!

Jonathan is onze favoriete neef in Santo Domingo. Hij is de oudste zoon van Lucy's zus Mami. Lucy heeft zich altijd om hem en zijn broer Monchi bekommerd. Jonathan, inmiddels een jaar of 21, is dol op zijn tante en doet alles voor haar. Zijn belangrijkste taak tijdens onze vakantie is zorgen voor Luchiano. Ik vertrouw Luchiano niet snel aan andere mensen toe, maar voor Jonathan maak ik graag een uitzondering.

Jonathan en Lucy, op het vliegveld van Santo Domingo

Deze foto geeft naar mijn mening de band tussen Lucy en Jonathan en Lucy goed weer. Klik op de foto of hier om naar het album (38 foto's) van onze vakantie in La Republica Dominicana te gaan.

Comments

Jaloezie (in de zin van afgunst) maakt gelukkig geen deel uit van mijn karaktereigenschappen. Wel stel ik vast dat jij het mooi voor elkaar hebt in je leven. Ik ben blij met je mee!

Leuke foto's !!!!!!! we want more!

Ja je zal met zo,n mooie vrouw,wel dagelijks
moeten bijhalteren.:)
Leuke fotos Casa.

@Menno: Dank je! In bepaalde opzichten heb ik zeker wel geluk gehad... :-)
@Tashita: Volgend jaar weer!
@Leo: Er moet inderdaad regelmatig bijgehalterd worden... ;-)

Mooie foto's. Lijkt ook nog sprekend op mijn neef Hakim, die Jonathan. Mmm, misschien iets verstandiger.

Mooie fotos. En mooie tijden. Maaarrrrr... nog mooier om weer thuis te zijn toch?

kewle pics en ik dacht dat ik een levensgenieter was! :)

Oh, ik zie daar 4 flessen bij de bereiding van de Mamajuana. Is het allemaal in Ned. verkrijgbaar? Zoja wat is het recept? Lijkt me een alleraardigst drankje...

Geweldig vakantieverslag en leuke vrolijke sfeerfotoos, Casa. Alleen, dat bijbruinen zit niet mee, he?
In Nederland legt men bij thuiskomst als eerste vaak de armen naast elkaar ter vergelijking ,daarna de souvenirs en uiteraard vaak foto's.

@Irene: Vertel eens wat meer over neef Hakim!
@GJ: Belangrijkste onderdeel is de fles Mamajuana. Een fles gevuld met allerlei kruiden/takken. In de Dominicaanse Republiek heb je zo'n fles voor minder dan 1 Euro, ik weet niet of en waar ze in Nederland te koop zijn. Vervolgens giet je die fles vol met rum, goedkope rode wijn en bijenhoning. Dat laatste omdat de Mamajuana-kruiden zeker de eerste keer nogal bitter kunnen zijn. Goed mixen en klaar is de Mamajuana. Als de fles leeg is, kun je gewoon weer wijn, rum en honing naar smaak toevoegen. Vele malen te gebruiken!
@Novecento: "Vroeger" was ik een echte bruin-freak. Na 9 jaar Curacao is dat er wel een beetje af. En Lucy wint toch altijd als we onze armen naast elkaar leggen... :-)