« Belevenissen in Santo Domingo (4) | Main | Jonathan en de foto's »

Afscheid van Santo Domingo

Luchiano tussen Lucia en NatalieWoensdag 21 juli was onze laatste vakantiedag. Om elf uur wilden we de taxi naar La Caleta nemen, waar het huis van oma Leoncia staat. Voor die tijd wilde Lucy persé naar El Conde om nog een paar schoenen te kopen. Zo geschiedde het en daarna hadden we nog tijd voor een snel ontbijt, sleepten de koffers naar beneden en vertrokken.

In La Caleta stond de familie ons al op te wachten, nou ja zonder Monchi en Guillo dan. Die zaten nog steeds vast. Zeker in het geval van Monchi onbegrijpelijk, want hij had helemaal niets met de zaak te maken gehad. In zo'n geval willen de agenten geld zien, maar daar wilde Leoncia niets van weten.

Kleding en andere spullen werden overgeheveld van de ene koffer naar de andere. Diverse kledingstukken bleven achter, voor de familie. Hierna moest er nog her en der geld worden uitgedeeld en andere zaken geregeld. Dat kan ik met een gerust hart aan Lucy overlaten.

Oma Leoncia en LuchianoMet de taxi-chauffeur hadden we afgesproken dat hij een uur zou wachten. Dat uur was nu om. Tijd voor het afscheid. "Iedereen die mee wil naar het vliegveld moet nú instappen!", zei Lucy. Even later zat de taxi mudvol, het probleem was alleen dat Lucy, Luchiano en ik er nog niet inzaten.

Er werd wat geshuffled en zo hadden wij een zitplaats. Drie familieleden kwamen ons achterna op een motoconcho, een motor-taxi. Een doofstom meisje dat ook onderdak vindt bij Leoncia kon niet mee, zij had geen schoenen.

Op het vliegveld aten we een stuk pizza, dronken onze laatste Presidentes en werden nog wat zaken geregeld. Lucy deelde onze allerlaatste peso's uit en we gingen naar de douane.

Bij de gate aangekomen zaten we naar ons Aeropostal-vliegtuig te kijken. In een soort van limbo tussen Santo Domingo en Curacao. Met name Lucy wist niet of ze blij of verdrietig moest zijn, in die bijna vier weken heeft zij zoveel dingen geregeld in Santo Domingo. Veel meer dan ze in de andere elf maanden op Curacao kan doen. Als ik per ongeluk nog eens een miljoen win dan weten we het wel: we emigreren onmiddellijk naar de Dominicaanse Republiek!

Miguela, Lucy, Jonathan en Sugey op het vliegveldTerwijl we zaten te wachten zagen we dat Luchiano stilletjes aan het huilen was. Hij vond het heel erg dat Monchi en Guillo, zijn beste vriend in het huis van Leoncia, in de gevangenis zaten. We probeerden hem te troosten, dat het nooit meer lang kon duren voor ze vrijgelaten werden.

Iets voor vijf uur landden we op Hato Airport. Onze housekeeper Paul was al op het vliegveld. Hij zat in het restaurant iets te eten en kwam er vrij snel aan. Paul had goed op het huis gepast en ook op de honden. Ze leken wel een stuk dikker geworden! Wel jammer dat de koelkast kapot was.

"Laat me eens even kijken", dacht ik bij mezelf. "Hmm, die stekker bungelt half uit het stopcontact, laat ik die er eens stevig insteken!" En ja hoor, de koelkast deed het weer. Engelsen en techniek, het blijft een vreemde combinatie.

Ik heb nog tien dagen vakantie, de boodschappen zijn gedaan, nu nog het een en ander schoonmaken. We zijn weer thuis!

Comments

Da's niet vaak dat ik zoiets kan zeggen, dus ik spring er gelijk bovenop: die koelkast had ik zelfs kunnen repareren!

casa, u bent een wereldwonder!
leuke pics van Lucy en Luciano (he's the man, no doubt)!

it wasn't me!! *heeft ooit dezelde koelkastactie uitgehaald* ;-)

Welkom terug en geniet er nog maar even van.

Nog even en dan is Luchiano de man in huis! Wat dacht je trouwens van de combinatie CasaSpider en techniek?

*smile* van herkenning. Dit doet me allemaal zooo aan vroeger denken. Marokko, 1985-1995. Propvolle auto's, geld uitdelen, kleren achterlaten, familieleden opgepakt, geen schoenen om mee te gaan uitzwaaien. Heerlijke tijd. Maar ja, geen werkgelegenheid, inderdaad.

Emigreren naar de D.R. vind ik ook prima hoor, ook een leuke vakantie bestemming!

blijft die reclame van IBM toch altijd geweldig...
"of je stopt de stekker erin".........

welkom thuis !

gezien de pics kan Luchiano wel een 'camarados_jr' pagina beginnen! :)

@Ruben: De stekker erin steken of de diagnose stellen?
@Bareuh: Thanx! Qua Luchiano heb je zeker gelijk... :-)
@Paola: Bij jou verbaast het me als er ueberhaupt nog iets werkt, qua electrische apparaten... ;-)
@Brillie: Dank je! Heb nu ook weer tijd om andere logs te lezen!
@Piet: Volgens mij ook, als hij ook nog het geld binnenbrengt heb ik er helemaal geen bezwaar tegen. CasaSpider verhoudt ten opzichte van techniek ongeveer als DiamondPiet... :-)
@Irene: Je maakt me nieuwsgierig naar die periode in je leven...
@Pascale: Je bent zeker welkom, dat weet je!
@Benno: Eerlijk gezegd heb ik ook even aan die reclame gedacht!
@GJ: Geen gek idee! Ik zal hem eens het concept van mobloggen proberen uit te leggen... :-)