« Praten tegen dingen | Main | (C)asaSpider Penalty Shootout Day »

Na unda e ko'i ta?

Wederom een Luchiano-story, ik kan het ook niet helpen. Op maandag gaan we altijd samen naar supermarkt Mangusa. Luchiano (6) is best een beetje verlegen. Behalve als hij een doel voor ogen heeft. Het is leuk (voor mij) om te zien hoe het jong zich ontwikkelt.

In plaats van mij te helpen met het zoeken van de boodschappen, speurt Luchiano de supermarkt af op voor hem interessante objecten. "Papa, kun je iets kopen van 6 gulden?" Steevast antwoord ik met: "Neen!"

Bij de broccoli kwam ik hem weer tegen. "Follow the leader! Follow the leader! Papa, follow me, I'm the leader!", klonk het. Luchiano had een soort kassabon in zijn handen. "Kijk, het kost maar drie gulden."

We liepen naar de drogisterij-afdeling. Daar heb ik zo'n hekel aan, omdat men er apart moet afrekenen en dus in de rij staan. Bovendien was het er druk. Luchiano baande zich een weg en liep naar een hem reeds bekende caissičre toe. Op luide toon klonk het vervolgens: "Seņora! Seņora, na unda e ko'i ta?" (Mevrouw! Mevrouw, waar ligt dat ding?)

De vrouw liep naar een andere plaats en haalde een smiley-lamp en vier batterijen tevoorschijn. Voor iets meer dan drie gulden geen slechte deal. "Ok", zei ik tegen Luchiano. Alleen had ik geen zin om in de rij te gaan staan. Dat was geen probleem, hij nam het geld van mij aan en deed zijn eigen zaken.

Ik moest wel lachen om het onvervalste Papiamentu dat Luchiano spreekt en dacht even terug aan toen ik zes jaar oud was. Toch een heel verschil.

Comments

Ik wil ook een smiley-lamp!!!

Toch wel handig dat internetshoppen bij AH.

@Cinner: Ik zal eens voor je kijken... :-)
@Brillie: Je komt toch nog wel je huis uit?