« Zondag Quiz | Main | Na unda e ko'i ta? »

Praten tegen dingen

Zondag had Luchiano (6) zin om iets nieuws te doen op de computer. Bob the Builder kent hij nu wel. "Kun je zoeken naar Dragontales ofzo?"

Met hulp van Google zag ik dat ik op http://pbskids.org/dragontales/ moest zijn. "Ja, dat klopt", zei Luchiano, "Pie-bie-es-kids-dot-org". Een leuke site met veel spelletjes. Voor die spelletjes is echter de Shockwave versie-zoveel plugin vereist. Downloaden van een paar megabyte met een inbel-verbinding gaat niet snel. Bovendien was ik parallel op mijn laptop aan het surfen via de geweldige (gratis) proxy van AnalogX.

Luchiano: "Kun je niet stoppen met jouw internet?"
CasaSpider, kinderachtig: "Neen, want ik was eerst!"

Terwijl ik wat weblogs aan het afstruinen was, keek Luchiano naar de blokjes die de voortgang van het downloadproces van de Shockwave plugin aangaven. Zo af en toe kwam er een blokje bij.

Ongeduldig sprak Luchiano de computer toe: "Schiet een beetje op met downloaden!" Lucy zat ernaast en zei tegen Luchiano dat het nogal stom is om tegen een computer of dingen in het algemeen te praten.

Luchiano: "O ja? Papa doet het ook!"
Lucy: "Nee hoor, dat doet papa niet!"
Luchiano: "Wel waar, tegen stoplichten. Dan zegt hij: GROEN!!! GROEN!!! GROEN!!!"

Comments

Onze kids zijn helemaal weg van Neopets: http://www.neopets.com
Neopets is meer dan alleen maar spelletjes doen. Met de spelletjes kunnen de kids namelijk punten verdienen, en met die punten kunnen ze weer vanalles 'kopen'.

Hee Casa, ik kijk net even snel bij de stand van de webloggers en zie dat ik al ben opgeklommen naar de 7e plaats. Ik ruik een podiumplaats..:-)

DiamondWeblog staat 9e, met een straatlengte achterstand, dus die moet ik achter me kunnen houden!

@Angel: wishfull thinking!
@CasaSpider: nog een geluk dat Luchiano maar 1 vorbeeld aanhaalde!

Casa, wees voorzichtig met dat analogX. Ik test als vrijwilliger bij dsbl.org heel veel IP addressen op "open proxies die misbruikt worden door spammers" en verkeerd geconfigureerde analogX proxies staan ruim bovenaan!

@Henk: Bedankt voor de tip, ga ik vandaag nog uitproberen!
@Angel: Zolang het bij snuffelen blijft, heb ik er een problemen mee... :-)
@Piet: Ik hoop niet dat jij er meer van mij kent... ;-)
@John: Bedankt voor de tip. AnalogX zegt zelf ook dat men moet uitkijken. Het werkt echter perfect, verder hoop ik dat mijn ZoneAlarm ook nog wat tegenhoudt.

al die termen zijn abacadabra voor mij....*kijkt blondtdtdt*

Maar Paola, je weet toch wel wat een stoplicht is... ;-)

Luchiano gaat dit leven winnen. Moge hij zijn vader gelukkig maken en zijn vader hem :-)

@Menno: Dank je voor de goede wensen! Ik hoop het ook, al zegt Luchiano nu al dat hij later niet voor mij gaat zorgen. Fraai is dat.

Ik wilde ook al zeggen Neopets, maar Henk was me voor. Ook voor grote mensen trouwens heel erg leuk hoor. Ik ben er tenminste behoorlijk aan verslaafd geraakt. :)