« Tussenstand in de polls | Main | Down Under Above! »

Magdalena

Afgelopen zondag was het weer bedroevend. Het weer in de zin van waar Erwin Kroll het altijd over heeft. De gehele nacht van zaterdag op zondag heeft het geregend en ge-onweerd. Ook zondag overdag was het uitgesproken buiig (moet dat met twee of met drie puntjes?).

We zijn wel naar het strand gegaan, voornamelijk voor het Happy Hour, maar Lucy vond geen nieuwe Chica de la Semana. Gelukkig hadden we Magdalena van vorige week nog op de plank liggen.

Desde Colombia: Chica de la Semana Magdalena y su hija!Aan Magdalena zit het volgende verhaal vast. Lucy zag Magdalena op haar bedje liggen met naast zich een baby-tje. De Colombiaanse schone wilde best Chica de la Semana zijn, maar ze was alleen met haar dochtertje en wie moest er op dat zes maanden oude schepseltje passen?

"Dat doet mijn man wel", sprak Lucy kordaat. Ik was een beetje verbaasd dat een vrouw haar baby zomaar toevertrouwt aan een haar onbekende Nederlandse man met een blikje Amstel in zijn hand, maar ze deed het toch.

Een paar jaar geleden sprak ik met mijn wijze collega Karin over kinderen. Met name of de overgang van 0 naar 1 kinderen (A) kleiner dan wel groter is dan van 1 naar 2 kinderen (B). Volgens mij was het juiste antwoord A en volgens Karin B. Karin was in het voordeel in deze kwestie, want zij had al drie kinderen.

Op die betreffende zondag ontdekte ik dat Karin een punt had. Met n oog hield ik Luchiano in de gaten, die in zee aan het spelen was, met het andere oog keek ik naar Geidy (zo heette de baby volgens mij). Tussendoor nipte ik aan mijn blikje Amstel en converseerde met de Cubanen.

Ik kon het net behapstukken en het ging goed totdat het onvermijdelijke moment aanbrak waarop de baby begon te huilen. Ik wst het, ik wst het! Ik kon het onheil nog even keren door een flesje met water en speen in Geidy's mondje te duwen.

Het zweet begon over mijn voorhoofd te gutsen en ik was blij dat Lucy en Magdalena even een tussenstop kwamen maken. Het is allemaal goed afgelopen en was een van de langere halve uren uit mijn leven.

U kunt uw waardering voor mijn geploeter tonen door op lachicamerengue.com te kiezen voor Chica de la Semana, alwaar u de fotoserie van Magdalena aantreft.

Comments

Goed gewerkt, Papa Casa!
En het is trouwens Bui-jug (Rotterdams)

Als ik dit zo lees wordt het hoog tijd voor nog een kleine Spider!

hehe ... arme Casa! wheheeeeeeeeeee

En de overgang van een half naar anderhalf kind? Ik zal het u tzt laten weten.

Bij ons ging ook niet alles goed. Maar dat is ook weer een beetje het geluk van de wereld. Dat het weer goed gekomen is.

hehe geinig. Wel een mooie vrouw, moet ik zeggen.

het juiste antwoord is 'B', zeker weten
(maar na een tropenjaar trekt het bij en wordt het cht lollig:-))

Beter laat dan nooit. Toch leuk als iemand tot inzicht komt :-)