« Magdalena | Main | Nieuwe dingen »

Down Under Above!

Het was me het dinsdagavondje wel! 's Middags hoorde ik pas dat La Vino Tinto moest voetballen tegen Chili. Venezuela is mijn favoriete team in Zuid Amerika en dus zat ik om zeven uur met een toepasselijk blikje Polar (komt uit Venezuela) voor de buis.

Het was een redelijk spannende, maar geen hoogstaande wedstrijd. Venezuela speelde verzorgd en domineerde op het oog. De Chileense verdediging hield zich echter gemakkelijk staande. Wat er in dergelijke wedstrijden wel vaker gebeurt, geschiedde ook ditmaal. In de 83e minuut scoorde Chili de winnende goal. Daarmee is een einde gekomen aan de zegereeks van La Vino Tinto, een reeks die bestond uit drie gewonnen wedstrijden. Zondag mag Venezuela het nogmaals proberen, in Lima tegen Peru.

Miss Universe 2004: Jennifer Hawkins from Australia!Om negen uur was het voetballen afgelopen en schakelden we bliksemsnel over van RCTV naar Venevision, waar het Miss Universe 2004 spektakel net begonnen was. Al snel werd het gezelschap van meer dan 80 dames beperkt tot een selectie van 15. Grootste verrassing was dat Miss Venezuela er niet bijzat. Dat gebeurt vrijwel nooit. Dinsdag 1 juni was geen beste dag voor Venezuela!

Het ontbreken van Miss Ukraine bij de laatst 15 vond ik eigenlijk nog veel vreemder. Gelukkig deed mijn persoonlijke favoriete Yanina Gonzalez uit Paraguay wel volop mee. In mijn -subjectieve- ogen was zij met afstand de mooiste. Helaas is het Miss Universe gebeuren onderhevig aan allerlei belangen die niets met de schoonheid van de deelneemsters te maken hebben.

Zo kwamen de laatste drie winnaressen uit Latijns-Amerika. Hoogste tijd dus om een ander werelddeel aan de beurt te laten komen. Jennifer Hawkins uit Australie was de gelukkige. Niets ten nadele overigens van Jennifer, een knappe blonde vrouw met een frisse uitstraling. Maar ja, ze mist toch het koninklijke van Yanina Gonzalez... Wel was ik blij dat Jennifer Hawkins aan het eind Miss USA, Shandi Finnessey, versloeg.

Op onze Miss Universe Pagina had ik meer dan 30 potentiele kandidates verzameld. Wel een beetje wrang dat ik precies de winnares er niet bij had zitten. Als men het mij vraagt heb ik bij uitstek verstand van voetbal, tequila en mooie vrouwen, maar in poules en weddenschappen is daar helaas niets van terug te zien.

Rest mij nog de kersverse Miss Universe 2004, Jennifer Hawkins uit Australie, te feliciteren met haar titel!

Comments

Ik zal het over brengen... zie haar toch nog van deze week.

@Brillie: In dat geval kan ik beter jou feliciteren!

Vleeskeuring, altijd leuk!

'Mijn' Miss Paraguay is dus toch mooi nog wel even 3rd Runner-up geworden.
Ook ik vind Yanina Gonzalez gewoon kiehard de lekkerste! (Australia, USA en Puerto Rico zijn het nog niet eens waard om in haar schaduw te staan!)

Hmmm, heb je er dan wel zoveel verstand van als je nooit de weddenschappen wint? ;)

Wouw, wat een pracht van een meid zeg, die Yanina Gonzalez.
(Ik troost me maar met het feit dat onze buren dezelfde achter naam hebben.)

Nu we het toch over onze buren hebben: ze hebben een hondje die 'Speedy' heet.
Speedy....Gonzalez, got it? Het koste ons bijna een jaar om die link te leggen...

@Cinner: Ik heb nu eenmaal weinig geluk in het spel... :-)
@Henk: Van mij mag Yanina mij Speedy of whatever noemen! Hoe ziet de buurvrouw er trouwens uit?

ik heb de linkjes even bekeken en vind die miss ukraine verreweg de mooiste....als ze haar haar donker heeft that is..... wat een mooie vrouw!!

@Paola: Helemaal met je eens, Miss Ukraine had er natuurlijk bij moeten zijn, bij die laatste 15. Maar ja, er spelen duidelijk andere belangen bij een Miss verkiezing.
Wanneer ga jij meedoen?